تفاوت لوله کشی مستقیم و معکوس

لوله کشی برگشت مستقیم و معکوس دو روش برای لوله کشی سیستم‌های تهویه مطبوع و شوفاژ هستند. با این حال بسیاری از افراد تفاوت لوله کشی مستقیم و معکوس را نمی‌دانند. به همین دلیل در این مقاله از الوپایپینگ می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم و تفاوت این دو را مورد بررسی قرار دهیم.

لوله کشی معکوس چیست؟

سیستم لوله کشی معکوس یک نوع چرخه بسته است که در آن لوله برگشت، به دورترین رادیاتور متصل می‌شود. بنابراین می‌توان گفت که در این حالت، آخرین رادیاتور در مسیر رفت، نخستین رادیاتور در مسیر برگشت شناخته می‌شود؛ در نتیجه هیچ افت فشاری در سیستم ایجاد نخواهد شد. زیرا از طریق لوله کشی معکوس، فشار آب و جریان آن به صورت یکنواخت توزیع می‌شود و همین موضوع به بالانس سیستم کمک می‌کند. برای استفاده از خدمات لوله کشی در اصفهان بر روی لینک درج شده کلیک کنید.

معرفی لوله کشی مستقیم و معکوس

لوله کشی مستقیم چیست؟

اصلیترین تفاوت لوله کشی مستقیم و معکوس این است که در سیستم‌های مستقیم، لوله برگشت به نزدیک‌ترین رادیاتور متصل می‌شود. در نتیجه آب برگشتی از هر دستگاه، به صورت مستقیم به لوله برگشت وارد شده و به سمت موتورخانه می‌رود. پس می‌توان گفت که میزان آب جریان یافته در رادیاتورهای دورتر، کاهش پیدا کرده و آب در مدار دستگاه‌هایی که به سیستم مرکزی نزدیک‌تر هستند و طول لوله کوتاه‌تری دارند، راحت‌تر سیرکوله خواهد شد.

علت استفاده از لوله کشی معکوس

به دلیل وجود تفاوت لوله کشی مستقیم و معکوس، می‌توان به روش لوله کشی معکوس به عنوان راه حلی برای برطرف کردن عدم تعادل در شبکه نگاه کرد. زیرا در سیستم‌های لوله کشی برگشت مستقیم نیاز به شیر تنظیم کننده فشار دارید که می‌تواند بر اساس فاصله شوفاژ از پکیج، فشار آب را تنظیم کند. این در حالی است که در سیستم‌های بسته معکوس، تنظیم فشار بر اساس سیستم لوله کشی تنظیم می‌شود و دیگر نیازی به استفاده از این شیرها نخواهد بود. شما می‌توانید در صورت نیاز به هرگونه خدمات مربوط به رادیاتور و شوفاژ در صفحه تعمیر رادیاتور شوفاژ در اصفهان سفارش خود را ثبت کنید.

تفاوت های سیستم لوله کشی مستقیم و معکوس

تفاوت های سیستم لوله کشی مستقیم و معکوس

  • در سیستم‌های معکوس، به دلیل یکسان بودن طول لوله‌های رفت و برگشت، از افت فشار تا حد خوبی جلوگیری می‌شود؛ اما در لوله کشی مستقیم، مصرف کننده‌های اولیه فشار بیشتری نسبت به رادیاتورهای دورتر دارند.
  • طول لوله‌های موردنیاز در سیستم مستقیم در مقایسه با لوله کشی معکوس کمتر است.
  • سیستم لوله کشی مستقیم از نظر اجرایی نسبت به لوله کشی معکوس ساده تر است.
  • لوله کشی معکوس در زمان راه اندازی نیاز به بالانس ندارد؛ مگر اینکه دستگاه‌های توزیع کننده در دو مسیر موازی متفاوت باشند. اما در لوله کشی مستقیم همواره نیاز به بالانس وجود دارد.
  • لوله کشی معکوس برای ساختمان‌های وسیع و بلند مناسب است؛ اما لوله کشی مستقیم در ساختمان‌های کوچک و متوسط توصیه می‌شود.
  • در لوله کشی مستقیم، قطر لوله‌های رفت و برگشت یکسان است؛ اما در لوله کشی معکوس اینطور نیست.

سخن پایانی

در این مقاله از الوپایپینگ به بررسی تفاوت لوله کشی مستقیم و معکوس پرداختیم. به طور کلی لوله کشی مستقیم برای ساختمان‌های کوچک مناسبتر است و می‌تواند هزینه لوله کشی را کاهش دهد. اما لوله کشی معکوس به دلیل جلوگیری از ایجاد افت فشار، در ساختمان‌های بلند یا وسیع مورداستفاده قرار می‌گیرد.

سوالات متداول

  1. علت عدم افت فشار در لوله کشی معکوس چیست؟
    در این روش طول مسیر لوله‌های رفت با برگشت مساوی هستند و افت فشار در همه رادیاتورها با هم برابر خواهد بود. در نتیجه آب جریان یافته در مدار، بر اساس قطر لوله‌ها تقسیم خواهد شد.
  2. آیا سیستم لوله کشی معکوس همواره بالانس است؟
    خیر. این سیستم‌ها به شرطی بالانس هستند که افت فشار در دستگاه‌های مختلف تقریبا یکسان باشند؛ به عبارت بهتر اگر در دو مسیر موازی، از مصرف کننده‌های متفاوت استفاده شود، بالانس به هم خواهد ریخت.
1.8/5 - (33 امتیاز)
برچسب ها :
سوال فنی داری از ما بپرس!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

ممکن است این مطالب را هم دوس داشته باشید!

مطالب مرتبطی موجود نیست