۹ روش هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی
دستگاه تصفیه آب خانگی یکی از وسایلی است که در بیشتر خانههای امروزی کاربرد دارد. این دستگاهها میتوانند املاح را از آب آشامیدنی ما جدا کرده و آن را به یک نوشیدنی سالم تبدیل کنند. این نوع از دستگاهها ممکن است به مرور زمان دچار مشکلاتی شوند و نیاز به تعمیر یا سرویس پیدا کنند. در این مقاله از الو پایپینگ میخواهیم نحوه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی را به شما آموزش دهیم.
فهرست مطالب
دلیل وجود هوا در دستگاه تصفیه آب خانگی چیست؟
به دلایل مختلفی ممکن است که هوا در داخل لولهها، مخزن یا اتصالات این دستگاه وجود داشته باشد که از اصلیترین دلایل آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– نفوذ هوا از طریق سیستم آب شهری
اتصال دستگاه به سیستم آب شهری، یکی از اصلیترین عوامل ورود هوا به تصفیه آب است. بدون شک آبی که در لولههای ما جریان دارد، مقداری هوای حل شده را در درون خود حمل میکند. از سوی دیگر کارهایی مانند تعمیرات لولهکشی و یا مکش هوا توسط سیستمهای آبرسانی ممکن است زمینه ساز ورود هوا به آب و در نتیجه دستگاه تصفیه آب شوند.
– نصب نادرست دستگاه تصفیه آب
علاوه بر این اگر در زمان نصب دستگاه تصفیه آب، اتصالات به درستی وصل نشوند، ممکن است که مقداری هوا در آنها وجود داشته باشد. به همین دلیل حتما قبل از نصب دستگاه تصفیه آب خانگی در اصفهان باید فیلترهای آب، شلنگها و هوزینگها به درستی هواگیری شوند تا به مرور زمان مشکلی ایجاد نکنند. از سوی دیگر باید بدانید که مخزن دستگاه تصفیه آب خانگی هم قبل از نصب از هوا پر شده است که حتما باید پیش از نصب شدن خالی شود.
– تعویض نادرست فیلتر
باید بدانید که هر فیلتر آب، خود دارای مقداری هوا است. از سوی دیگر محفظه فیلتر یا هوزینگ تصفیه آب هم پس از باز شدن، مقداری هوا را در خود جای میدهد. به همین دلیل در زمان تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب حتما باید دقت کنید که کمترین میزان هوا در آن محبوس بماند تا در درازمدت ایجاد مشکل نکند. در غیر این صورت باید به صورت اصولی از روش هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی استفاده کنید تا این مشکل برطرف شود.
– تعویض غیراصولی قطعات
رسوب املاح بر روی قطعات مختلف و یا خراب شدن آنها، باعث میشود که نیاز به تعویض پیدا کنند. در زمان تعویض قطعات دستگاه تصفیه آب خانگی، ممکن است که مقداری هوا به داخل دستگاه مکش شود. همین موضوع میتواند به مرور زمان ایجاد مشکل کند. به همین دلیل لازم است که نحوه هواگیری دستگاه تصفیه آب را به خوبی یاد بگیرید و آن را به صورت اصولی انجام دهید.
در چه صورتی دستگاه تصفیه آب نیاز به هواگیری دارد؟
قبل از اینکه بخواهیم طریقه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی را به شما آموزش دهیم، باید بدانیم که اصلا چه زمانی باید این کار را انجام دهیم؟ باید بدانید که حبابهای هوا همواره به صورت بسیار ریز یا حلشده، در داخل آب موجود در دستگاه تصفیه وجود دارند. اما این حبابها زمانی میتوانند ایجاد مشکل کنند که در یک منطقه تجمع کنند. پس حتما باید نصب و تعمیر دستگاه تصفیه آب در اصفهان را به یک فرد متخصص بسپارید که بتواند از محبوس شدن هوا در این دستگاه جلوگیری کند.
روش هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی
با توجه به نشانههایی که در دستگاه تصفیه آب خانگی دیده میشود، طریقه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی متفاوت است. به همین دلیل قبل از اینکه دست به هر عملی بزنید، باید مشکل موجود در دستگاه را بررسی کنید. بنابراین در صورتی که هر یک از مشکلات زیر را در دستگاه خود مشاهده کردید، حتما برای هواگیری با یک متخصص تماس بگیرید.
۱- خارج کردن لوله ورودی به سنسور فشار بالا
یکی از نشانههای نیاز به هواگیری در دستگاه تصفیه آب خانگی کار کردن مداوم دستگاه و نداشتن عملکرد صحیح در قسمت سوئیچ فشار بالا است. سنسور فشار وظیفه دارد که در صورت پر شدن مخزن، برق سیستم را قطع کند؛ اما اگر این اتفاق نیفتاد، احتمالا حبابهای هوا در اطراف این سنسور گیر افتادهاند. پس باید در زمانی که دستگاه روشن است، لوله ورودی به سنسور فشار بالا را خارج کنید تا آب با فشار از آن بیرون آمده و حبابهای هوا آزاد شوند.
۲- بیرون آوردن شلنگ سنسور فشار پایین
اگر دستگاه تصفیه آب روشن نمیشود، احتمالا مشکلی در سنسور فشار پایین آن وجود دارد. زمانی که هوا در قسمت ورودی آب این سنسور لوپرشر تجمع کند، نمیتواند به خوبی کار خود را انجام داده و در نتیجه برق دستگاه را وصل نمیکند. در این حالت نحوه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی به این صورت است که باید شلنگ را برای چند لحظه خارج کنید تا حبابهای هوا خارج شوند.
۳- خروج خود به خودی هوا، کنذترین روش هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی
یکی دیگر از نشانههایی که به شما میفهماند دستگاه تصفیه آب خانگی نیاز به هواگیری دارد، خروج آب پرفشار از شیر برداشت است. در این صورت ممکن است که هوا در مسیر لولههای مربوط به فیلترها جمع شده باشد. روش هواگیری دستگاه تصفیه آّ خانگی در صورت بروز این مشکل چندان سریع نیست؛ به عبارت بهتر باید صبر کنید تا آب مخزن کاملا تخلیه شده و هوا به خودی خود از دستگاه بیرون بیاید.
۴- شل کردن محفظه
در مناطقی که فشار آب ورودی به دستگاه کم است، مقدار زیادی از حبابهای هوا در بخش بالایی محفظههای فیلتر جمع میشوند و در نتیجه عمل تصفیه انجام نمیشود. زیرا بخشی از این فیلترها با آب درگیر شده و در نتیجه قسمت بالایی فیلتر آب سالم باقی میماند. در صورت بروز این مشکل، نحوه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی به این صورت است که باید با کمک آچار قدری محفظه را شل کنید.
۵- باز کردن شیر تنظیم املاح، نحوه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی در صورت شنیدن صدای سوت
در صورتی که در زمان باز کردن شیر برداشت صدای سوت زدن از دستگاه تصفیه آب خود شنیدید، باید با استفاده از طریقه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی که در ادامه توضیح داده شده است، این مشکل را برطرف کنید. باید بدانید که فیلترهای بالایی که به عنوان پست کربن یا کربن نهایی شناخته میشوند، به صورت افقی نصب میشوند؛ به همین دلیل ممکن است که هوا در قسمت بالایی آنها محبوس شود. در این زمان اگر شیر برداشت را باز کنید، تودههای هوا با فشار از کنار فیلترها رد میشوند و صدایی سوت مانند را ایجاد میکنند.
در این صورت برای هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی باید ابتدا مخزن را پر کنید. سپس شیر تنظیم املاح را برای ۱ دقیقه باز کرده و همزمان شیر برداشت آب را هم باز بگذارید. به این ترتیب فشار بالای آب میتواند توده هوا را از مسیر فیلترها عبور دهد. همچنین میتوانید این مشکل را با خارج کردن شلنگ خروجی فیلتر پست کربن یا جدا کردن این فیلتر از پایه نگه دارنده و قرار دادن قسمت خروجی آن به صورت عمودی هم حل کنید.
۶- جایگذاری مجدد فیلترها، طریقه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی برای جلوگیری از خروج ضربه ای آب
اگر مدت زیادی است که از دستگاه تصفیه آب خود استفاده میکنید و مشاهده کردید که مقدار زیادی حباب از شیر برداشت خارج میشود، باید بدانید که دستگاهتان نیاز به هواگیری دارد. در این مواقع ممکن است مشاهده کنید که آب به صورت ضربهای از شیر خارج میشود و جهش دارد. در این صورت حتما هوا در فیلترهای آب جمع شده است؛ در نتیجه نحوه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی این است که فیلترها را از جای خود خارج کرده و دوباره جایگذاری کنید. برای اینکه بتوانید این کار را به درستی انجام دهید، مقاله دانستنی های مهم درباره تعویض فیلتر تصفیه آب را مطالعه کنید.
۷- بررسی هوزینگ ها
در صورتی که مشاهده کردید محفظههای فیلترهای پیش تصفیه دچار شکستگی شدهاند، باید شک کنید که هوایی در داخل آنها محبوس شده است. این هوای محبوس میتواند ضربههایی را به دیوارههای هوزینگ وارد کرده و آن را بشکند. به ویژه اگر از پمپهای تقویت فشار در ساختمان خود استفاده میکنید، باید خیلی مراقب این موضوع باشید. در این صورت باید حتما سلامت هوزینگ ها را بررسی کرده و مطمئن شوید که دچار شکستگی نشده اند. اگر نشانه هایی از شکستگی یا آسیب را در این قسمت مشاهده کردید، باید با متخصص تعمیر تصفیه آّ تماس بگیرید.
۸- سرویس کلی دستگاه
اگر فشار آب خروجی از شیر برداشت دستگاه شما نسبت به همیشه کمتر است و یا اینکه با برداشت مقدار کمی آب به شدت افت میکند، نیاز به هواگیری دستگاه تصفیه آب دارید. هوایی که فشرده شده باشد، میتواند توان تولید پمپ را کاهش داده و در نتیجه باعث کاهش راندمان دستگاه شود. در این صورت روش هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی این است که به صورت کلی دستگاه خود را سرویس و هواگیری کنید.
۹- باز کردن هوزینگ، آخرین روش هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی
در برخی مواقع ممکن است که با وجود کار کردن موتور، آب خروجی تصفیه نشده باشد. این موضوع نشانهای از وجود هوا در هوزینگ سوم است که از خروج آب تصفیهشده جلوگیری میکند. برای حل این مشکل باید با باز کردن هوزینگ، مقداری آب و در نتیجه هوا را از آن خارج کنید.
سخن پایانی
هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی یکی از ضروریترین کارهایی است که باید برای بهبود کیفیت آب برداشت شده از این دستگاه و افزایش طول عمر قطعات آن انجام شود. البته باید بدانید که هوا هیچ وقت به صورت کامل از دستگاه خارج نمیشود؛ اما با انجام درست نحوه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی که در این مقاله گفتیم، میتوانید از تجمع تودههای هوا در قسمتهای مختلف دستگاه تصفیه آب جلوگیری کنید. به علاوه توصیه میکنیم که حتما انجام این کارها را به یک متخصص بسپارید تا در درازمدت مشکلی برای دستگاه شما به وجود نیاید. شما میتوانید جهت تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی خود در اصفهان از مشاورهی رایگان متخصصان الوپایپینگ در این زمینه استفاده کنید.
سوالات متداول
- بعد از هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی باید چه کاری انجام شود؟
پس از هواگیری دستگاه تصفیه آب، نیاز به تنظیم فشار مخزن دارید. برای این کار باید از مقدار فشار استاندارد مطلع باشید. حال باید با تلمبه زدن آب را به طور کامل از منبع خارج کرده و سپس با ادامه دادن این کار، هوا را وارد مخزن کنید تا فشار به مقدار استاندارد برسد. - از کجا بدانیم که دستگاه نیاز به هواگیری دارد؟
با توجه به اطلاعاتی که در دفترچه راهنمای دستگاه تصفیه آب خانگی نوشته شده است، میتوانید عیوب دستگاه و علتهای ایجاد آنها را مطالعه کنید. با این حال هم ما هم در این مقاله رایجترین دلایل و نشانههای نیاز به هواگیری در دستگاه را برای شما ذکر کردهایم. - هواگیری نشدن درست دستگاه تصفیه آب چه عواقبی به دنبال دارد؟
باقی ماندن تودههای هوا در قسمتهای مختلف دستگاه تصفیه آب نه تنها عملکرد آن را دچار اختلال خواهد کرد، بلکه با فرسوده کردن قطعات، طول عمر دستگاه را تا حد زیادی کاهش میدهد.