نکات مهم در لوله‌ کشی استخر

زمان تقریبی مطالعه: ۷ دقیقه

آیا می‌دانید نحوه لوله‌ کشی استخر به چه صورت است؟ همینطور که این سوال‌ها از ذهنتان می‌گذرد، با ما همراه باشید تا پاسخ سوال‌هایتان را پیدا کنید. در این مقاله مراحل اجرای لوله کشی استخر را بررسی خواهیم کرد اما این را هم باید بدانید که لوله‌ کشی درست و اصولی استخر، علاوه بر اینکه برای افزایش عمر استخر، افزایش کیفیت آب ورودی و تصفیه درست آب مهم است، موجب لذت شنا برای شناگران می‌شود. بنابراین نیاز است که تمام مراحل کار با دقت و وسواس انجام شود تا در آینده موجب خسارت و یا بلا استفاده شدن استخر نشود. تمام موارد از طراحی نقشه لوله‌ کشی و انتخاب نوع لوله، هر قسمت باید توسط متخصصین مربوطه بررسی و بهترین انتخاب صورت گیرد. برای دریافت خدمات لوله کشی استخر و جکوزی در اصفهان به لینک مشخص شده مراجعه فرمایید.

تاسیسات لوله کشی استخر

اقدامات اولیه برای لوله‌ کشی استخر

  • در ابتدا یک سری اقدامات به عنوان پیش‌نیاز، باید قبل از شروع لوله‌ کشی استخر انجام شود:
  • ابتدا باید یک بستر مناسب برای سیستم گردش آب ایجاد کنید و نحوه لوله‌ کشی برای گرم کردن و تصفیه آب استخر توسط متخصصین طراحی شود.
  • مسیرهای جدا برای بالا بردن کیفیت آب ورودی و تصفیه مناسب آب استخر را برنامه‌ریزی‌ و تعبیه کنید.
  • نوع لوله را با توجه به شرایط (هزینه ها، نوع کاربری و …) انتخاب کنید. استفاده از لوله‌های پی‌وی‌سی برای سیستم گردش آب و مقاومت در برابر کلرزنی بهترین گزینه هست. ماده اصلی این لوله‌ها کلر است، بنابراین در برابر کلر و اسیدهای مختلف مقاومت بالایی دارد.
  • استفاده از سیستم گند‌زدایی و فیلتراسیون قوی در تاسیسات استخر موجب بالا رفتن کیفیت آب استخر و در نهایت صرفه‌جویی در مصرف آب می‌گردد.
  • باید برای حفاظت از لوله‌ها از پوشش‌های مناسب و استاندارد به عنوان عایق استفاده کنید.
  • در جاهایی که واقعا نیاز نیست باید از پیچ و تاب دادن سیستم لوله‌‌ کشی جلوگیری کنید.
  • مسیر لوله‌کشی ابتدا از پمپ آغاز شده، سپس به فیلترها و در نهایت به سیستم گرمایشی یا تصفیه کلر می‌رسد.
  • براساس حجم استخر و میزان آب مصرفی، ابعاد و اندازه قطر لوله‌ها را باید انتخاب کنید.

لوله کشی استخر

۶ مرحله برای راه اندازی و اجرای لوله کشی استخر

مرحله ۱: نصب زهکش‌ها و کف آبروها قبل از انجام هر کاری و قبل از شروع اجرای لوله کشی استخر باید از وسایل اصلی و مورد نیاز استخر برای مواردی مانند کف آبروها (Skimmer)، زهکشی‌ها و ورودی‌های آب استفاده کرد. این قطعات به عنوان یک فیلتر عمل می‌کنند. کف آبروها اجسام شناور و چربی‌های حاصل از بدن شناگران را از سطح آب به بیرون منتقل می‌کنند. خروجی این لوله‌ها به لوله اصلی فاضلاب متصل هستند و مواد اضافه را از داخل استخر به خروجی‌ها می‌فرستند تا از گرفتگی لوله‌ها جلوگیری شود. زهکشی‌های اصلی معمولا کف استخر هستند و خاک و آشغال را از استخر خارج می‌کنند.

مرحله ۲: اتصال کوپلینگ‌ها باید برای چسباندن دو  قطعه از تکنیک خاصی استفاده کنید. به این صورت که ابتدا مقداری پاک کننده PVC در انتهای هر یک از کوپپلینگ‌ها و محل‌های مورد نیاز برای آب‌گیری، تخلیه و ورودی‌ها استفاده کنید. سپس کمی چسب روی تمام اجزا و قطعات بزنید و در نهایت آن‌ها را به هم بچسبانید. از این تکنیک و این روند کار، برای اتصال لوله‌های مختلف در هر بخش استفاده کنید. نکته: کوپلینگ، قطعه‌ای است که برای اتصال دو شفت به یکدیگر استفاده می‌شود.

مرحله ۳: اجرای لوله‌های زهکشی لوله‌ کشی استخر در زیر زمین حفر می‌شود و باید این روند لوله‌ کشی به گونه‌ای انجام شود که نیاز نباشد با هربار ایجاد مشکل در لوله‌ کشی، زمین را تخریب کنید. اکنون باید استخر را تخلیه کنید و یک زانویی ۹۰ درجه را در  انتهای اتصالات مربوطه جایگذاری کنید. از تکنیک پاک‌کننده PVC و سپس چسب استفاده کنید. در انتهای زانویی، یک لوله مستقیم قرار دهید و آن را به سمت قسمت‌هایی از استخر که آب از آن‌جا تخلیه می‌شود جایگذاری کنید.

مرحله ۴: اتصال لوله‌های کف آبروها اکنون باید لوله‌های پی‌وی‌سی ۱ و ۱/۲ اینچ را از کف آبروها تا رسیدن به جایگاه پمپ، با استفاده از تکنیک تمیز کردن و چسب زدن، جایگذاری کنید. اگر به خم کردن یا ایجاد زاویه در لوله‌ها و زانوها نیاز داشتید، باید از آهن اره‌بری برای رفع انسدادها استفاده کنید.

مرحله ۵: جایگذاری لوله‌های ورودی برای جریان آب برای انجام عملیات لوله‌ کشی، لوله‌های PVC را دراز کنید و آن‌ها را به سمت جت‌های آبی مربوطه جایگذاری کنید. بستگی به حجم استخر و برای انتقال آب به قسمت‌های مختلف استخر باید از چندین اتصال T در لوله‌ها استفاده کنید.

مرحله ۶: بستن درپوش انتهای لوله‌ها در هنگام انجام عملیات لوله‌ کشی، نیاز است تا انتهای تمامی لوله‌های اصلی را با درپوش بسته نگه دارید تا از ورود خاک و سنگ به داخل لوله‌ها در حین کار جلوگیری کنید. پس از اتمام لوله‌ کشی استخر، درپوش‌ها را باز کنید و لوله‌ها را به پمپ وصل کنید. همچنین به طور مداوم باید زمین را بررسی کنید تا اگر خاک رطوبت داشت، برای تعمیر لوله‌هایی که در آن قسمت حفر شده‌اند، اقدامات لازم را انجام دهید و لوله‌های آسیب دیده را تعمیر کنید. جهت تعمیر و نگهداری استخر در اصفهان توسط تکنسین های متخصص به لینک درج شده مراجعه فرمایید.

لوله کشی های استخر

جنس‌ انواع لوله ی استخر

لوله پی وی سی (PVC): سیستم لوله‌ کشی پلی وینیل کلراید بهترین گزینه‌ برای لوله‌ کشی استخر است. استاندارد ضخامت دیواره‌های لوله پی وی سی برای استخرها حداقل ۴۰ است. اندازه ۸۰ نیز می‌تواند مناسب باشد، ولی اندازه ۲۰ بسیار نازک است و هرگز نباید برای استخرها استفاده کنید.

لوله پی‌ وی‌ سی فلکس(PVC FLEX): این سیستم لوله‌ کشی یکی از شایع‌ترین مواد در لوله‌ کشی استخر است. با اینکه کیفیتش در حد لوله پی وی سی نیست، اما به‌دلیل قیمت مناسب آن، انتخاب افراد زیادی است که می‌خواهند در مخارج خود کمی صرفه‌جویی کنند.

لوله سی پی وی سی (CPVC): این نوع لوله پی وی سی کلر‌دار، رنگ خاکستری روشنی دارد. مزیت آن نسبت به لوله پی وی سی، مقاومت زیاد در برابر حرارت است و اینکه به سادگی در برابر حرارت ذوب نمی‌شود به همین دلیل بیشتر برای قسمت‌های ورودی و خروجی در بخاری استخرها استفاده می‌شود.

لوله پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE) و پلی اتیلن با چگالی پایین (LDPE) : سیستم لوله‌ کشی پلیمری هنوز هم در بعضی استخرها توسط بعضی افراد استفاده می‌شود و همچنین در تاسیسات بسیاری از استخرهایی که در گذشته ساخته شده‌اند مشاهده می‌شود. این نوع لوله انواع مختلف دارد که بر اساس رنگ تقسیم‌بندی می‌شود. لوله‌های به رنگ سیاه مخصوص مصارف بدون فشار است و نمی‌توان از آن در استخرها استفاده کرد. لوله به رنگ سفید برای زهکشی کم فشار مناسب است و بنابراین برای لوله‌کشی استخر شنا گزینه مناسبی نیست. لوله به رنگ قرمز و سبز نیز برای استفاده در فشار بالا از جمله استخرها و وان‌های گرم مناسب هستند.

لوله ای بی اس (ABS): سیستم لوله‌ کشی اکریلونیتریل بوتادین استایرن به این خاطر که در دسترس و زیاد است، گاهی اوقات در تاسیسات استخر استفاده می‌شود اما این جنس لوله هم معایب خود را دارد. طول اتصال لغزش (اتصال چسب) در لوله ABS ، بسیار کوتاه‌تر از پی ویسی است و ABS در استخر که یک سیستم پرفشار و حلقه بسته است، لوله‌ کشی مناسبی نیست.

لوله فلزی: سیستم‌های لوله‌ کشی از جنس مس یا فولاد گالوانیزه استحکام بالایی دارند ولی به دلیل معایبی که دارند، برای استخرهای شنا و وان‌های گرم مناسب نیستند. وزن زیادی دارند، بنابراین حمل و نقل و نصب آن‌ها بسیار دشوار است. علاوه بر آن به مرور زمان دچار زنگ زدگی می‌شوند و رسوب در آن‌ها جمع می‌شود. همچنین کلر موجود در استخر موجب نشتی و ترک خوردن لوله‌ها می‌شود. بنابراین اگر هنوز در تاسیسات استخر از لوله‌ کشی فلزی استفاده می‌کنید، نیاز است تا سیستم لوله‌ کشی استخر خود را تغییر دهید.

انواع لوله ها برای تاسیسات استخر

جمع بندی

با توجه به تمام مطالبی که در بالا گفته شد، برای ساخت و لوله کشی استخر باید تمامی موارد را به درستی بررسی کنید. سیستم لوله‌ کشی در زیر زمین کار می‌شود، بنابراین باید لوله‌ای انتخاب کنید که طول عمر بالایی داشته باشد چرا که حفاری زمین برای تعمیر لوله‌ کشی علاوه بر سختی‌هایی که دارد، هزینه زیادی هم نیاز دارد. بنابراین باید تمام موارد را با متخصصین مربوطه و با دقت و وسواس زیاد انتخاب کنید، متخصصین الوپایپینگ در این زمینه می‌توانند راهنمای شما باشند.

سوالات متداول

  1.  کدام جنس لوله در برابر حرارت زیاد مقاوم‌تر است؟
    لوله سی پی وی سی
  2.  لوله سی پی وی سیماده اصلی لوله‌های پی وی سی چیست؟
    کلر
4.5/5 - (60 امتیاز)
برای ثبت درخواست تعمیر و نگهداری استخر و جکوزی در اصفهان با ما تماس بگیرید. ثبت درخواست تعمیر در محل
سوال فنی داری از ما بپرس!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. فرامرز گفت:

    سلام برای یه باغ استخر پنج درهفت متر میخام اجراکنم.کاربریش برای ابیاری درختان باغ هست.سوالم راجع به لوله کشی هست.کف یه لوله پی وی سی سایزصدوشصت بزارم برای تخلیه و برای پرکردن هم دوتا لوله پی وی سی صدوده کافیه یاجای لوله دیگه هم پیش بینی کنم.میشه لطفا اگر مقدوره براتون یه نقشه لوله کشی استخر برام بفرستید؟باسپاس

    1. admin_alopiping گفت:

      سلام وقت بخیر.سایزهایی که فرمودید برای لوله کشی استخر استاندارد نیست و در کاربریش تاثیرگذاره. لازمه که نقشه معماری استخرتون رو برای ما ارسال کنید تا نقشه استخر توسط کارشناسان تهیه بشه برای شما