آموزش رسوب زدایی آبگرمکن دیواری به صورت مرحله به مرحله

زمان تقریبی مطالعه: ۹ دقیقه

آموزش رسوب زدایی آبگرمکن دیواری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ به همین دلیل حتما باید توسط یک تعمیرکار حرفه‌ای انجام شود. اگر شخصی بدون داشتن اطلاعات و تجربه کافی این کار را انجام دهد امکان خراب‌شدن دستگاه هست که در این صورت شما مجبور به پرداخت هزینه‌های بیشتر هستید. اگر در این زمینه نیاز به مشاوره داشتید می‌توانید با مشاوران ما در الوپایپینگ تماس بگیرید.

آموزش رسوب زدایی آبگرمکن دیواری

چرا آبگرمکن دیواری نیاز به رسوب زدایی دوره ای دارد؟

همان‌طور که درون کتری‌ها، دیواره‌ای از رسوب موجود در آب تشکیل می‌شود، داخل لوله‌های مبدل گرمایی آبگرمکن‌ها نیز دیواره‌ای از رسوب تشکیل می‌شود. کاهش قطر لوله و کم شدن مقدار انتقال حرارت از شعله به آب، به دلیل این تجمع رسوب است. از دیگر عواملی که در گرفتگی لوله‌ی مبدل گرمایی مؤثر است، نقطه‌ای گرم‌شدن بالای شمعک است. به این صورت که وجود شعله شمعک زیر لوله مبدل گرمایی باعث ایجاد گرفتگی هرچه بیشتر این نقطه است؛ به عبارت بهتر یکی از دلایل روشن نشدن آبگرمکن وجود رسوب در لوله‌ها است. امروزه برای جلوگیری از این مشکل از رسوب گیر پکیج در مبدل‌های حرارتی استفاده شده است. 

چگونگی رسوب زدایی آبگرمکن دیواری

در بعضی موارد این گرفتگی به حدی زیاد است که دیگر مواد رسوب زدایی آبگرمکن نمی‌توانند رسوب را در خود حل کنند. بنابراین باید برای رفع این مشکل، محل را برش دهید. پس از برطرف‌کردن گرفتگی مجدد، لوله را جوشکاری کنید. درنتیجه این کار، آب مصرفی به‌اندازه کافی توسط آبگرمکن گرم نمی‌شود. این در حالی است که به مقدار کافی گاز مصرف می‌شود و گرما تولید می‌شود که این امر به‌خودی‌خود باعث اتلاف انرژی می‌شود. همچنین این گرمای تولید شده به جداره بیرونی مبدل گرمایی آسیب وارد می‌کند. باید توجه کنید که گرم‌شدن رسوب‌های داخل لوله باعث تولید صدا می‌شود.  

تذکر: به‌طورکلی لوله‌های آب گرم بیشتر از لوله‌های آب سرد دچار گرفتگی می‌شوند و دلیل آن این است که دمای آب عبوری از لوله‌های آب گرم بیشتر است.

حتی هنگامی که از آب گرم استفاده نمی‌کنیم، باز هم امکان گرفتگی لوله‌ها در اثر رسوب وجود دارد. چرا که در این مدت شمعک دایم روشن است. پس دمای آب در قسمت بالای آن تا ۶۵ درجه سانتی‌گراد افزایش پیدا می‌کند و پدیده رسوب گرفتگی نقطه‌ای تولید می‌شود. البته برای رفع این مشکل در آبگرمکن‌های نسل جدید شمعک حذف شده است.

مراحل رسوب زدایی آبگرمکن بوتان

مواد لازم برای اسیدشویی آبگرمکن دیواری

به طور معمول برای رسوب زدایی آبگرمکن دیواری از اسیدکلریدریک یا همان جوهر نمک رقیق (۲۰%) استفاده می‌شود. البته در روش خانگی از سرکه نیز به این عنوان استفاده می‌کنند که آسیب‌ها و خطرات کمتری به همراه دارد. اما برای استفاده از سرکه شما باید زمان بیشتری را صرف کنید تا رسوب گیری انجام شود. سرکه تنها می‌تواند لایه نازکی از رسوب را از بین ببرد.

 

مراحل رسوب زدایی لوله آبگرمکن دیواری

۱- پس از بستن شیر گاز و خاموش‌کردن آبگرمکن، صبر کنید تا تمامی قطعات کاملاً سرد شوند.

۲- سپس از بسته بودن تمام شیرهای آب متصل به آبگرمکن اطمینان حاصل کنید.

۳- به‌منظور جدا کردن آبگرمکن دیواری لازم است کلیه‌ی مهره‌های لوله آب سرد و گرم، لوله شلنگ گاز و لوله دودکش را باز کنید.

۴- اکنون وقت باز کردن رگلاتور آبگرمکن (رگلاتور وظیفه تنظیم فشار را دارد) است. اگر تجربه و اطلاعات کافی درباره‌ی این قطعه ندارید ترجیحا این کار را به سرویس کار آبگرمکن دیواری بوتان در اصفهان بسپارید.

۵- شلنگ‌های یک‌متری گاز را به ورودی و خروجی آب آبگرمکن متصل کنید. یکی از لوله ها باید به لوله کشی آب سرد متصل باشد تا جریان آب سرد بتواند رسوبات ایجاد شده در لوله‌های آبگرمکن را اندکی سست کند.

۶- دراین مرحله نوبت به استفاده از سرکه، اسید و یا رسوب‌زدا است که به کمک شلنگ‌ها انجام می‌شود. ماده رسوب‌زدا را (و در صورت وجود یک پمپ) با استفاده از شلنگ‌ها از لوله‌های آبگرمکن عبور دهید. رعایت نکات ایمنی را فراموش نکنید.

۷- مراحل ۵ و ۶ را چندین مرتبه تکرار کنید.

آموزش رسوب زدایی آبگرمکن در الوپایپینگ

آموزش رسوب زدایی آبگرمکن دیواری به روش ثقلی

ابتدا برای رسوب زدایی آبگرمکن مبدل گرمایی را جدا کنید و آب درون آن را تخلیه کنید. منظور از تخلیه کردن آب درون مبدل گرمایی آن است که یک طرف مبدل حرارتی را در محل تخلیه آب قرار دهید و از سمت دیگر در لوله بدمید یا فوت کنید تا به وسیله‌ی فشار هوا، آب درون مبدل تخلیه شود. به یک سمت مبدل، شلنگ لاستیکی و به سمت دیگر آن، لوله پلاستیکی pp را متصل کنید. لوله پلاستیکی باید در ارتفاع بالاتری از سطح مبدل گرمایی باشد (حدوداً یک متر). در بالای لوله پلاستیکی یک قیف متصل کنید. در مرحله بعد، در یک تشت بزرگ پلاستیکی مقدار کافی آب بریزید و مبدل گرمایی را در آن قرار دهید تا زمانی که اسید یا محلول رسوب گیری سرریز می‌کند و یا می‌پاشد، روی مبدل گرمایی هیچ‌گونه نریزد و تغییر رنگی رخ ندهد.

تذکر: در فصول سرد برای سرعت بخشیدن به عمل رسوب‌گیری بهتر است از آب گرم استفاده کنید.

داخل قیفی که در قسمت بالای لوله پلاستیکی قرار داده‌اید مقداری اسید و یا مواد رسوب گیری بریزید تا اسید به همراه کف از سمت دیگر مبدل گرمایی، درون ظرف بریزد. خارج‌شدن کف همراه با اسید نشان‌دهنده‌ی حل شدن رسوب مبدل در اسید است. سپس با استفاده از اسید داخل ظرف دوم این مرحله را چند بار تکرار کنید تا اینکه اسید بدون کف از مبدل خارج شود.

 

نکته مهم هنگام جرم گیری آبگرمکن دیواری در خانه

باید توجه کنید که در لحظه ابتدایی که اسید را درون قیف می‌ریزید و اسید وارد مبدل می‌شود به دلیل رخ‌دادن برخی واکنش‌های شیمیایی، پاشش شدیدی از بالای قیف به وجود می‌آید. عدم توجه به این موضوع باعث ایجاد خسارت می‌شود. پس برای رفع آن به‌محض ریختن اسید داخل قیف، کف ظرف را روی قیف بگذارید تا از پاشش اسید جلوگیری کنید.

بعد از اینکه تمام اسید را به کمک قیف داخل مبدل ریختید، این مراحل را چند بار تکرار کنید تا اسید خارج شده از مبدل بدون کف باشد. توجه کنید که در مراحل اولیه مقدار این کف زیاد است ولی با تکرار مراحل مقدار کف کاهش پیدا می‌کند. این عمل به‌منظور اطمینان حاصل کردن از برطرف‌شدن گرفتگی و ازبین‌رفتن کامل رسوب داخل مبدل است.

اسیدشویی آبگرمکن - الوپایپینگ

رسوب زدایی آبگرمکن دیواری به روش پمپی

ابتدا پمپ اسیدشویی را درون ظرف حاوی اسید قرار دهید. خروجی پمپ را به یک سمت مبدل گرمایی متصل کنید. سمت دیگر مبدل گرمایی را با استفاده از شیلنگ پلاستیکی به ظرف متصل کنید. اجازه دهید پمپ چند دقیقه کار کند تا تمام جرم داخل مبدل گرمایی را از بین ببرد. سپس آن را جدا کنید. پس از پایان کار پمپ، درون ظرف مربوطه آب تمیز بریزید و مبدل را درون آن شست‌وشو دهید. درنهایت آن را در جای مربوط به خود نصب کنید.

تذکر: استفاده از پمپ آب کولر برای اسیدشویی آبگرمکن به جای پمپ اسیدشویی، باعث خراب‌شدن پمپ آب کولر می‌شود. زیرا بخار حاصل از اسید به شافت پمپ کولر آسیب وارد می‌کند و باعث خرابی زودهنگام آن و درنهایت خرابی پمپ می‌شود.

 

هزینه اسیدشویی آبگرمکن دیواری

بسیاری از مردم به دلیل نداشتن تجربه در رابطه با اسیدشویی آبگرمکن دیواری و یا نداشتن اطلاعات کافی در رابطه با کار با اسید، آسیب‌های جدی را به خود وارد می‌کنند. حتی امکان دارد با انجام یک کار اشتباه در طی مراحل اسیدشویی، دستگاه آبگرمکن را نیز خراب کنید. اما درواقع هزینه اسیدشویی در مقابل جان شما ارزش ناچیزی دارد. در صورت نیاز می‌توانید مقاله آموزش اسیدزدایی پکیج دیواری را هم مطالعه کنید.

آموزش اسیدشویی آبگرمکن دیواری با الوپایپینگ

سخن آخر

در این مقاله شیوه‌ها و نحوه انجام‌دادن رسوب زدایی آبگرمکن دیواری را برای شما توضیح دادیم. برای اینکه از انجام کار به بهترین روش اطمینان داشته باشید، بهتر است رسوب زدایی و تعمیرات آبگرمکن دیواری در اصفهان را به افراد باتجربه واگذار کنید. البته که این کار شما را نیز از آسیب‌ها حفظ می‌کند. متخصصان الوپایپینگ در زمینه رسوب‌زدایی آبگرمکن‌های دیواری آماده کمک‌رسانی به شما هستند.

سوالات متداول

برای اسیدشویی آبگرمکن از چه موادی باید استفاده شود؟

جوهر نمک رقیق (۲۰%) البته از سرکه هم می‌توانید استفاده کنید.

روش‌های رسوب زدایی آبگرمکن چیست؟

روش پمپی و روش ثقلی

 

4.3/5 - (20 امتیاز)
برچسب ها :
سوال فنی داری از ما بپرس!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. حسن خانی گفت:

    سلام نسبت اسید رسوب زدایی برای جرم گیری ابگرمکن دیواری بوتان باید چطوری باشه

    1. admin_alopiping گفت:

      سلام.برای پروسه اسید شویی ابگرمکن نیاز به تخصص هست ،نسبت اسید مورد نیاز بر اساس حجم رسوب گرفته شده در مبدل و میزان ضخامت لوله های مبدل هست در صورتی که درست انجام نشه باعث سوراخ شدن مبدل میشه

مطالب مشابه

ممکن است این مطالب را هم دوس داشته باشید!

مطالب مرتبطی موجود نیست