دلیل بالا رفتن فشار پکیج چیست؟ ( بررسی دلایل + راه‌حل)

زمان تقریبی مطالعه: ۱۲ دقیقه

تشخیص علت بالا رفتن فشار پکیج مسئله‌ای مهم در سیستم گرمایش خانه است که باید بسیار موردتوجه قرار گیرد. پکیج دیواری امروزه پایه اصلی سیستم گرمایشی آپارتمان‌ها و منازل است که آب مصرفی و رادیاتور‌ها را گرم نگه می‌دارد. برای کاهش هزینه‌ها و مصرف انرژی بهینه‌تر در مناسب ساختن هوای خانه و استفاده از آب گرم، موتورخانه‌ها جای خود را به پکیج‌های دیواری دادند. این دستگاه معمولا سالانه یک بار به تعمیر و سرویس نیاز دارد تا به درستی کار کند و از مشکلات احتمالی جلوگیری شود. حتی با تعمیر سالانه هم ممکن است مشکلاتی برای پکیج به ‌وجود آید. بالا رفتن فشار پکیج، یکی از مشکلاتی است که ممکن است در مدت زمان استفاده برای پکیج دیواری به وجود آید. آیا علت افزایش فشار پکیج و خطرات آن را می‌دانید؟ آیا بالا رفتن فشار پکیج خطرناک است؟ در این مقاله به بررسی دلیل بالا رفتن فشار پکیج، خطرات این موضوع و شیوه تنظیم فشار پکیج می پردازیم.

 تعمیر پکیج دیواری - الوپایپینگ

آیا بالا رفتن فشار پکیج خطرناک است؟

قبل از بررسی خطرات بالا رفتن فشار پکیج باید فشار طبیعی پکیج دیواری را بدانیم؛ زیرا درصورتی که فشار خیلی کم باشد دستگاه نمی‌تواند به درستی کار کند. همینطور اگر فشار زیاد باشد علاوه بر آسیب به دستگاه، می‌تواند خطرناک باشد. دقت کنید که فشار نرمال پکیج‌های دیواری بین ۰٫۷ تا ۱٫۵ بار متغیر است. بهتر است فشار پکیج به‌صورت منظم (برای مثال هفته‌ای یکبار) بررسی شود تا مطمئن شویم از مقدار طبیعی خود تغییر نمی‌کند. در صورتی که هنگام استفاده در مدت طولانی فشار پکیج از حد طبیعی خود بیشتر باشد، به قطعاتی مانند پمپ پکیج آسیب وارد می‌شود. به همین دلیل بالا رفتن فشار پکیج می‌تواند خطرناک باشد.
از جمله خطرات بالا رفتن فشار پکیج می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- دیوار‌ها به دلیل نشت آب، نم می‌دهند.
2- سیستم لوله کشی پکیج پوسیده و خورده می‌شود.
3- درصورت بالا بودن طولانی مدت فشار پکیج به آن خسارت وارد می‌شود.
در مدت طولانی این موارد به‌عنوان معایب و آثار مخرب استفاده از پکیج در سیستم گرمایشی خانگی محسوب می‌شوند؛ بنابراین حتی بهترین پکیج نصب شده در ساختمان هم از نظر وضعیت ساختاری و تنظیمات تجهیزات نصب شده به سرویس دائمی نیاز دارد تا بتوان در اسرع وقت علت بالا رفتن فشار پکیج را تشخیص داده و آن را برطرف کرد. الوپایپینگ ارائه‌دهنده کلیه خدمات تعمیر و سرویس پکیج است که شما می‌توانید در این موارد از نیروهای متخصص ما کمک بگیرید.

۶ مورد از دلایل بالا رفتن فشار پکیج

یکی از اقدامات مهمی که در عملکرد صحیح پکیج تأثیر بسیاری دارد، تنظیم فشار پکیج است. دلایل گوناگونی برای بالا رفتن فشار پکیج دیواری وجود دارند که گاهی تشخیص آن سخت است. معمولاً بعضی از دلایل بین انواع پکیج‌های دیواری مشترک هستند. اگر هیچ‌کدام از این دلایل باعث بالا رفتن فشار پکیج نیستند بهتر است از یک تعمیرکار ماهر پکیج کمک بگیرید. در ادامهٔ این مقاله رایج‌ترین علل افزایش فشار پکیج را بررسی می‌کنیم:

۱ – خراب بودن مبدل پکیج، اصلیترین علت بالا رفتن فشار پکیج

مبدل برای گرم کردن آب استفاده می‌شود و شعله پکیج، آب داخل مبدل را گرم می‌کند. سوراخ شدن و خرابی مبدل می‌تواند از دلایل بالا رفتن فشار پکیج در پکیج‌های یک مبدله باشد. زمانی که لایه‌های داخلی مبدل سوراخ می‌شود آب مصرفی به آب مدار گرمایش راه می‌یابد. در این شرایط زمانی که پکیج خاموش است بار آن تا ۳ بار بالا می‌رود و سپس به‌وسیله شیر اطمینان یا شیر، ۳ بار پکیج تخلیه می‌شود. دلیل بالارفتن فشار پکیج ایران رادیاتور یا سایر پکیج‌ها، خرابی مبدل ثانویه است که یکی از دلایل خرابی پکیج‌های دو مبدله نیز می‌باشد. در این نوع پکیج‌ها وظیفه‌ی مبدل ثانویه گرم کردن آب مصرفی است. این مبدل آب مصرفی را به وسیله آب رادیاتور گرم می‌کند. سوراخ شدن مبدل ثانویه در لایه‌های داخلی باعث نشت آب مصرفی به مسیر آب رادیاتور می‌شود و این امر فشار پکیج را زمانی که خاموش و یا حتی روشن است بالا می‌برد. در صورتی که با چنین مشکلی مواجه شدید، می توانید برای تعمیر پکیج ایران رادیاتور اصفهان با ما در الو پایپینگ تماس بگیرید. این دلیل بالارفتن فشار پکیج (وجود مشکل در مبدل) معمولاً در تمامی مدل‌های پکیج دیده می‌شود.

۲ – خراب‌شدن شیر تخلیه یا شیر اطمینان

ممکن است خرابی قطعه‌ای در پکیج به نام شیر تخلیه یا شیر اطمینان علت بالا رفتن فشار پکیج باشد. درصورتی که فشار آب در مدار گرمایش از ۳ بار بیشتر شود، شیر اطمینان یا شیر تخلیه پکیج دیواری به صورت خودکار باز می‌شود و با خارج کردن آب فشار کاهش می‌یابد. مسلماً اگر این قطعه خراب باشد، پکیج نمی‌تواند فشار را کاهش دهد. در این وضعیت ابتدا پکیج را خاموش کنید و بعد شیر را به آرامی باز کنید تا هوا خارج شود. برای اینکه در چنین وضعیتی از خطرات بالا رفتن فشار پکیج جلوگیری نمایید، باید به شیر اطمینان بسیار توجه کنید. اگر این شیر قبل از اینکه فشار به ۳ برسد چکه می‌کند، باید آن را تعمیر و یا تعویض کنید.

تعمیر پکیج

با گذر زمان افزایش و کاهش دائمی فشار این دستگاه تأثیر منفی روی مصرف گاز پکیج و ساز و کار قطعات دیگر مانند پرشر سوئیچ هوا و مواردی مانند این دارد. به همین دلیل برای بهینه کردن مصرف انرژی و جلوگیری از ایجاد اختلال در سازوکار قطعات مرتبط و غیر مرتبط به شیر اطمینان نسبت به سرویس پکیج بوتان و سایر انواع پکیج توجه بیشتری داشته باشید.

۳ – خرابی شیر پر کن یا نیمه‌باز بودن آن، رایجترین علت بالا رفتن فشار پکیج

شیر پرکن قطعه‌ای در پکیج است که وظیفه‌ی پر کردن مدار رادیاتور به‌وسیله آب مصرفی را بر عهده دارد. برای پر کردن آب مدار رادیاتور یا افزایش بار دستگاه باید شیر پرکن را به آرامی و بر خلاف عقربه‌های ساعت بچرخانید و آن را باز کنید. سپس زمانی که عقربه ی گیج فشار پکیج روی ۱٫۵ bar آمد آن را ببندید. در صورتی که پس از باز کردن شیر پرکن بستن آن فراموش شود، این امر باعث بالا رفتن بیش از حد فشار پکیج می‌شود. همینطور ممکن است یکی دیگر از دلایل بالا رفتن فشار پکیج خرابی یا شکستگی شیر پر کن پکیج باشد. اگر این قطعه وظیفه خود را به درستی انجام ندهد، شیر اطمینان چکه می‌کند و در نتیجه فشار پکیج دیواری افزایش می‌یابد. در این وضعیت با تعویض شیر پرکن پکیج می‌توانید در عملکرد پکیج تاثیر مثبت ایجاد کنید.

۴ – باد نداشتن یا خراب شدن منبع انبساط

بیشترین دلیل بالا رفتن فشار پکیج باد نداشتن یا خرابی منبع انبساط پکیج می‌باشد. منبع انبساط که به یک بالشتک فلزی شبیه است، در پشت پکیج قرار گرفته است. وظیفه منبع انبساط ثابت نگه داشتن بار یا فشار پکیج زمان روشن بودن و کارکردن آن است. منبع انبساط از دو قسمت آب‌وهوا به وجود آمده است که به‌وسیله یک دیافراگم پلاستیکی از هم جدا می‌شوند. در یک قسمت آن هوا با فشار ۱ بار و در قسمت دیگر آن آب با فشار ۵/۱ بار وجود دارد. زمانی که دمای آب مدار رادیاتور تا ۸۵ درجه بالا می‌رود، حجم آن ۳ درصد افزایش می‌یابد. این حجم اضافه باعث می‌شود لاستیک دیافراگم به سمت هوا فشرده شود و جای خود را باز کند. پس بر اساس قانون بویل، فشار اضافه نمی‌شود زیرا افزایش حجم با افزایش دما اتفاق افتاده است. اگر این موضوع برای پکیج ایران رادیاتور یا هر برند دیگری پیش آمد، می‌تواند با مطالعه مقاله روش های کم کردن فشار پکیج ایران رادیاتور تا حد زیادی از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کنید.

حال از کجا متوجه شویم که منبع انبساط خراب است؟

زمانی که مدار گرمایش از آب پر شود، اگر از قسمت شیر هواگیری مخزن انبساط به‌جای هوا آب خارج شود، منبع انبساط سوراخ می‌شود و باید آن را تعویض کنید. همچنین اگر منبع انبساط باد نداشته باشد یا لاستیک دیافراگم آن سوراخ باشد، با کارکردن پکیج و افزایش دما بار پکیج هم افزایش پیدا می‌کند. پس اگر زمان روشن شدن دستگاه، تشکیل شعله و افزایش دما، بار آن هم افزایش یافت و پس از خاموش کردن دستگاه عقربه به شرایط اولیه خود برگشت، قطعاً علت بالا رفتن فشار پکیج خرابی منبع انبساط است.
در بعضی مواقع در اثر خرابی در سازوکار این قطعه شعله پکیج کم می‌شود و همچنین آب پکیج گرم نمی‌شود. همینطور بعضی اوقات روشن نشدن پکیج به دلیل خرابی این قطعه است زیرا تغییرات فشار بر شیوه روشن شدن پکیج مؤثر است. دقت کنید که فشار طبیعی منبع انبساط هنگامی که آب در مدار گرمایش نیست، بین ۰٫۶ تا ۲٫۲ است. وقتی منبع انبساط خراب می‌شود فشار مدار گرمایش بالاتر از ۳ بار می‌رود و از شیر تخلیه آب خارج می‌شود. برای اندازه‌گیری فشار مخزن انبساط و تست سالم بودن آن به وسایلی مانند فشارسنج نیاز است. به همین دلیل بهتر است زمانی که مشکلی به وجود می‌آید با تعمیرکاران ماهر تماس بگیرید.

۵ – خراب شدن پمپ یا برد پکیج، مهمترین دلیل افزایش فشار پکیج

از علت‌های بالا رفتن فشار پکیج می‌توان به خرابی پمپ پکیج و یا برد آن اشاره کرد. وظیفه پمپ سیرکوله به گردش در آوردن آب در مسیر بین پکیج و رادیاتور‌ها است. خرابی پمپ ممکن است در اثر خراب بودن یا شکستگی پروانه‌ها یا خود پمپ باشد و یا همین‌طور در اثر خرابی برد کنترل دستگاه که وظیفه آن فرمان دادن به پمپ است. در صورتی که پمپ معیوب باشد آب به درستی به گردش در نمی‌آید و دما به صورت ناگهانی افزایش می‌یابد. این امر باعث افزایش فشار یا بار دستگاه می‌شود. ثابت ماندن و بالا نرفتن دما یکی از مهم‌ترین نشانه‌های خرابی پمپ است؛ بنابراین علت بالا رفتن فشار پکیج یا عدم افزایش دمای آن ممکن است این موضوع باشد. در این وضعیت نخست پمپ باید تست شود تا راه‌حل مناسب برای رفع این مشکل پیدا شود. برای تست پمپ به مهارت و تجهیزات خاصی نیاز است به همین دلیل بهتر است که در این شرایط از یک متخصص کمک بگیرید.

حل مشکل بالا رفتن فشار پکیج

۶ – خراب بودن مبدل پکیج

سوراخ شدن و خرابی مبدل یک علت بالا رفتن فشار در پکیج‌های یک مبدله است. خراب شدن مبدل دوم در پکیج‌های دو مبدله ممکن است دلیل افزایش پکیج باشد. در این شرایط بهتر است این قطعه را تعویض کنید که این کار در تعمیر پکیج بوتان و سایر برند‌ها راهی مؤثر برای تنظیم فشار پکیج است. در زمان تهیه تجهیزات برای تعویض قطعات خراب و همچنین از بین بردن مشکلات به وجود آمده در سیستم پکیج نصب شده از نکات بارز پکیج غافل نشوید. شما می‌توانید با نظارت به‌موقع مشکل بالا رفتن فشار پکیج را رفع کنید و باعث کاهش هزینه تعمیر پکیج شوید. همچنین در صورتی که از پکیج بوتان استفاده می کنید، میتوانید در زمان بروز این مشکل با تعمیرکار پکیج بوتان در اصفهان تماس بگیرید.

زمانی که فشار پکیج دیواری بالا می‌رود چه کار کنیم؟

همان گونه که گفته شد، علت بالا رفتن فشار پکیج ایران رادیاتور، پکیج فرولی، پکیج بوتان به صورت های مختلفی بروز پیدا می کند. در صورتی که بار پکیج افزایش یابد، شیر تخلیه اضطراری که در داخل خود پکیج قرار دارد و شیر اطمینان نامیده می‌شود، زمانی که عقربه فشارسنج به ۳ بار می‌رسد به طور خودکار باز می‌‌شود و باعث تخلیه‌ی آب اضافی از زیر پکیج می‌شود. در این صورت تنها مشکلی که پیش می‌آید خیس شدن زمین زیر پکیج است. ولی هنگام به وجود آمدن چنین وضعیتی، با انجام راهکارهای ساده می‌توانید باعث کاهش فشار پکیج شوید:

۱- شیر آب سرد ورودی به پکیج را ببندید. اکنون یکی از نزدیک‌ترین شیرهای آب گرم داخل خانه مثل شیر آب گرم سینک آشپزخانه را باز بگذارید و در پایان شیر پر کن پکیج را باز کنید تا بار دستگاه تخلیه شود. سپس شیر آب گرمی که باز کرده بودید را ببندید و پس از آن شیر پر کن را هم ببندید. حالا ورودی آب سرد را بازکنید، و فشار مانومتر را تنظیم کنید.

۲-پیچ هواگیری یکی از رادیاتورهایی که به پکیج وصل است را باز کنید تا فشار پکیج تا مقدار طبیعی آن کم شود. (هواگیری پکیج) دقت کنید که پس از این کار شیر هواگیر رادیاتور را ببندید تا باعث چکه کردن و فشار پایین پکیج نشود. کار‌های لازم مانند هواگیری پکیج نیازمند تجهیزات فنی است.

دلیل بالا رفتن فشار پکیج ایران رادیاتور و بوتان

برای افزایش فشار پکیج‌های بوتان و ایران رادیاتور علل زیادی وجود دارد که برخی از آن‌ها را در بالا بیان کردیم. ولی با روش‌های زیر می‌توان آن را رفع کرد:
۱-شیر ورودی آب را ببندید
۲- شیر پرکن پکیج را باز کنید
۳- یکی از شیرهای آب خانه را باز نگه دارید

بالا رفتن فشار پکیج دیوری - alopiping

اگر با تخلیه آب گرم از شیر تخلیه، فشار پایین آمد، شیر آب گرم مصرفی و شیر پرکن را ببندید. پس از آن ورودی آب سرد را باز کنید و مجددا فشار فشارسنج را تنظیم کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم در رابطه با علت بالا رفتن فشار پکیج صحبت کنیم، اکنون که از خطرات بالا رفتن فشار پکیج و روش‌های پایین آوردن فشار پکیج دیواری آگاه شدید، در صورتی که هرگونه سوالی در این مورد داشتید، می‌توانید از مشاوران الوپایپینگ کمک بگیرید.

سوالات متداول

۱- فشار نرمال پکیج چند است؟

بین ۰/۷ تا ۱/۵ بار متغیر است

۲- وظیفه قطعه شیر پر کن چیست؟

پر کردن مدار رادیاتور توسط آب مصرفی

 

5/5 - (5 امتیاز)
برچسب ها :
سوال فنی داری از ما بپرس!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

ممکن است این مطالب را هم دوس داشته باشید!

مطالب مرتبطی موجود نیست