مراحل نصب روشویی
مدت زمان مطالعه: ۷ دقیقه
نصب روشویی از آن دسته کارهایی است که آشنایی با آن و پیچ و خمش خالی از لطف نیست. با پیشرفت تکنولوژی، انواع مختلفی از روشوییها به بازار راه پیدا کردهاند که هرکدام دارای ویژگیهای مختلفی هستند. برای نصب روشویی باید تمام این ویژگیها را بدانید تا بتوانید آنها را به بهترین شکل ممکن نصب کنید. نداشتن آگاهی و اطلاعات کافی در این زمینه منجر به خراب شدن روشویی و تحمیل ظاهر ناپسند به سرویس بهداشتی میشود. برای جلوگیری از این موارد، تا انتهای مقاله در مجله alopiping با ما باشید تا شما را با انواع روشویی آشنا کنیم و سپس نحوه نصب آنها را بیان کنیم.
فهرست مطالب
انواع سینکهای روشویی
نحوه طراحی و نصب روشویی، در زمان ساخت یا بازسازی سرویس بهداشتی، سبب ایجاد تغییرات زیادی در ظاهر سرویس بهداشتی میشود. با افزودن یک روشویی با کیفیت، زیبایی دو چندانی به سرویس بهداشتی یا حمام خود بدهید. حال میخواهیم انواع روشویی را برایتان نام ببریم.
۱- روشویی دیواری
۲- روشویی فرورفته در کابینت یا پیشخوان
۳- روشویی پایهدار
۴- روشویی گوشه
۵- روشویی روی میز
۶- روشویی قرار گرفته در زیر کانتر
مراحل نصب روشویی دیواری (کابینتی)
به طور کلی نصب روشویی در دو مدل دیواری و پایه دار انجام میشود. در این قسمت به بررسی مراحل نصب برای روشویی دیواری یا کابینتی میپردازیم.
اولین گام برای نصب روشویی کابینتی
برای نصب روشویی باید ابتدا لوازم مورد نیاز برای نصب را تهیه کنید که شامل دریل با مته گردبر، متر یا سانتی متر برای اندازه گیری، پیچ گوشتی، پیچ و رولپلاک و تراز دستی میباشد. همچنین یک پیش نیاز مهم دیگر هم هست که باید به آن توجه کنید. باید از وجود انشعابات آب سرد و گرم و همچنین لوله فاضلاب در محل نصب مطمئن شوید. باید برای پنهان کردن این انشعابات و لولهها از دید، روی آنها کابینت قرار دهید.
دومین گام؛ اندازه گیری دقیق
مهمترین کار برای نصب روشویی، اندازه گیری دقیق فواصل است. برای اینکه بتوانید یک نصب دقیق داشته باشید، باید اندازه گیریها را هم با دقت کامل انجام دهید. برای این منظور ابتدا باید اندازه طول و عرض روشویی را بگیرید. در این مرحله، فاصله بین سوراخهای محل نصب را با سانتی متر، اندازه گیری کنید. سپس به مشخص کردن نقطه مرکزی باکس کابینت روشویی بپردازید. این مرحله را حتی نصابان حرفهای هم باید با دقت زیاد انجام دهند.
سومین گام؛ مشخص کردن ارتفاع روشویی
تعیین ارتفاع روشویی نیز از قسمتهایی است که بسیار پر اهمیت است. چرا که عدم اندازه گیری صحیح ارتفاع، پس از نصب کاربران را دچار مشکل میکند. ارتفاع مناسب روشویی، سبب تسلط به آن میشود و ارتفاع نامناسب سبب خم شدم کاربر و به مرور زمان کمر درد افراد میشود. استاندارد برای ارتفاع روشویی ۸۵ تا ۹۰ سانتی متر است. التبه اگر میانگین قد افراد خانواده زیاد باشد، میتوان ارتفاع را افزایش داد.
اقدام به علامت گذاری محل پیچهای مورد نظر، از روی سوراخ های تعبیه شده در روشویی با استفاده از مداد، خودکار یا ماژیک کنید.
چهارمین گام؛ تراز کردن سطح روشویی
تراز دستی، یکی از ابزارهای مورد نیاز برای نصب روشویی کابینتی، میباشد که پس از انجام عملیات نصب، باید از تراز بودن آن مطمئن شوید. تراز بودن سبب استفاده آسانتر از روشویی شده همچنین ظاهر آن را زیباتر میکند. اگر به تراز بودن اهمیت ندهید، ممکن است سبب دوباره کاری شود وقت زیادی را تلف میکند و زحمت زیادی را نیز برای نصاب به همراه دارد. به این نکته مهم نیز باید دقت کنید که قبل از نصب انواع روشویی، مراقب عبور لوله یا سیم برق از آن محل باشید. نباید این مورد اتفاق بیفتد.
یک نکته دیگر هم هست که باید به آن توجه کنید. اینکه به دلیل کوچک بودن روشویی و کم بودن فضای کار بعد از نصب، قبل از نصب آن، ابتدا شیرها، شیلنگها و سیفون کاسه دستشویی را نصب کنید.
پنجمین گام؛ باز کردن جای لوله و شیر آب
یکی دیگر از مراحل مهم برای نصب روشویی، سوراخ کردن محلهای لازم برای اتصالات لوله فاضلاب و انشعابات آب است. این کار باید به طوری انجام شود که لوله فاضلاب و انشعابات آب پشت کابینت روشویی، قابل دیدن باشد. حال اقدام به درآوردن جای شیر آب سرد و گرم و همچنین لوله فاضلاب با کمک دریل گردبر کنید. البته ممکن است در بعضی از کابینتها، از قبل این فضاها تعبیه شده باشد.
ششمین گام ششم؛ این پایه را فراموش نکنید
برای اینکه روشویی کابینتی بدون پایه را نصب کنید، بهتر است که از یک پایه محکم برای اتصال کابینت به دیوار استفاده کنید. حال باید با استفاده از پیچ و رولپلاک، برای نصب روشویی به صورت کاملا محکم اقدام کنید.
هفتمین گام؛ جاگذاری کاسه روشویی
حالا باید کاسه روشویی را روی کابینت قرار دهید. حتما به این نکته که کاسه روشویی شما، روکار است یا توکار نیز، دقت کنید. اگر کاسه روکار است، نیاز است تا روی صفحه، سوراخی به قطر شش سانتی متر با استفاده از دریل و گرد بر ایجاد کنید. همچنین اگر جای شیر روی کاسه روشویی وجود ندارد و شما مجبور هستید که شیر روشویی از نوع پایه بلند استفاده کنید، باید یک سوراخ به قطر ۲ تا ۳ سانتی متر روی صفحه ایجاد کنید.
راهنمای گام به گام نصب روشویی پایه دار
حال در این قسمت به بررسی مراحل نصب روشویی پایه دار میپردازیم.
مرحله اول
این مرحله شامل قرار دادن شیرهای آب درون سینک است. باید حتما مطمئن باشید که شیرها با لبه داخلی کاسه سینک زاویه ۹۰ درجه داشته باشند.
مرحله دوم
اقدام به قرار دادن پایه و قرار دادن سینک روی آن کنید. پایه و سینک را تراز کنید تا بتوانند کنار دیوار صاف قرار بگیرند. عمل تراز کردن را با کمک گوههای نازک از کاشی وینیل که در زیر پایه و بتونه در بین روشویی و پایه قرار میگیرند، انجام دهید.
مرحله سوم
ابتدا باید علامت گذاری محل پایه و سوراخهای پیچ را روی کف زمین انجام دهید. سپس به مشخص کردن محل سوراخهای ثابت روشویی روی دیوار بپردازید. حال باید تمام این اندازهها را یادداشت کنید تا تنظیمات مورد نیاز را انجام دهید. سپس روشویی و پایه را بردارید.
بعد از اینکه تمام مراحل را انجام دادید، نباید به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت، از روشویی استفاده شود. سپس شیر آب را به مدت ۱۰ دقیقه باز بگذارید و به بررسی جریان عبور آب بپردازید.
مراحل تثبیت روشویی و پایه
- ابتدا با مته به سوراخ کردن حفرههای مشخصشده در کف و دیوار بپردازید.
- تنظیم کردن لولههای آب و فاضلاب را در صورت نیاز انجام دهید.
- پایه را دوباره در جای خود بگذارید و به پیچ کردن آن در جای خود بپردازید.
- اقدام به قراردادن روشویی و بررسی سطح آن بپردازید. مطمئن شوید که سطح آن تراز باشد. بعد از اینکه از تراز بودن روشویی مطمئن شدید، آن را به دیوار پیچ کنید.
- برای اینکه پایه را بپوشانید و درزگیر سیلیکونی را تزریق کنید، از نوار پوششی در زیر پایه استفاده کنید. قبل از اینکه درزگیر اضافی خشک شود، به تمیز کردن آنها بپردازید. سپس به محکم کردن پیچهای پایه بپردازید.
- اتصال لوله فاضلاب به دریچه و اتصالات انعطافپذیر را به لولههای فاضلاب انجام دهید.
- در نهایت با باز کردن شیر آب به بررسی نشتی بپردازید. اگر به وجود نشتی پی بردید، به بررسی اتصالات بپردازید و اگر لازم بود به محکم کردن آنها بپردازید.
جمع بندی
در این مقاله تمام نکات مربوط به نصب روشویی را بررسی کردیم. انواع طراحی روشویی را دیدم و در نهایت دو نوع نصب اصلی که شامل روشویی دیواری و روشویی ایستاده است را بررسی کردیم. اگر در این زمینه سوالی دارید، میتوانید از مشاوران ما در شرکت الوپایپینگ راهنمایی بگیرید.
سوالات متداول
۱- روشویی دیواری ۲- روشویی فرورفته در کابینت یا پیشخوان ۳- روشویی پایهدار ۴- روشویی گوشه ۵- روشویی روی میز ۶- روشویی قرار گرفته در زیر کانتر
۸۵ تا ۹۰ سانتی متر