معرفی قطعات پکیج دیواری
مدت زمان مطالعه: ۶ دقیقه
پکیج دیواری متشکل از قطعات زیادی میباشد. در ادامه به بررسی و معرفی قطعات پکیج دیواری خواهیم پرداخت که عبارتند از:
شیر کنترل گاز، مشعل، کلاهک تعدیل، پمپ مدار گرم کننده، مبدلهاي حرارتی، مخزن کویلدار، منبع انبساط بسته، شیر اطمینان، شیر هواگیري خودکار، برد کنترل الکترونیک، شیر سه راهی موتوري، کلید ایمنی حرارتی سنسور فشار، پتانسیومتر و اکوستات. در ادامه قصد داریم شرح مختصری از هریک از این قطعات را بیان کنیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
- شیر کنترل گاز در پکیج
- فلوسوئیچ
- مشعل پکیج
- شیر سه راهه موتوری (برقی)
- برد کنترل الکترونیک پکیج
- کلید ایمنی حداقل فشار آب
- سنسور حرارتی (کنترل دما)
- پتانسیومتر (اکوستات)
- کلید ایمنی حرارت (کلید حرارتی محدود کنندهی دما)
- مبدل حرارتی شوفاژ دیواری
- پمپ جریان مدار گرم کننده پکیج
- مخزن انبساط پکیج
- سخن آخر
- سوالات متداول
شیر کنترل گاز در پکیج دیواری
شیر کنترل گاز یکی از مهمترین قطعات پکیج دیواری محسوب میشود که از دو شیر مغناطیسی براي ایمنی و قطع و وصل و یک رگولاتور برای تنظیم فشار گاز تشکیل شده است. عملکرد شیر کنترل گاز به صورت زیر است:
- قطع وصل جریان گاز بر اساس فرمان پتانسیومتر یا اکوستات
- انتخاب دما توسط شیر برقی
- قطع جریان گاز در زمان خاموش شدن پیلوت به وسیله فرمان ترموکوپل که توسط شیر مغناطیسی ایمن صادر میشود
- تنظیم فشار گاز ورودي به کمک رگولاتور گاز
معرفی و کاربرد فلوسوئیچ در پکیج دیواری
فلوسوئیچ از قطعات مهم پکیج دیواری است که در قسمت ورودي آب سرد مصرفی شوفاژ قرار دارد. فلوسوئیچ براي کنترل جریان پکیج طراحی شده است. از جنس تفلون میباشد و در بالاي آن یک آهنربا قرار دارد. همچنین یک بخش الکتریکی در قسمت بالاي فلوسوئیچ قرار دارد. هنگامی که یکی از شیرهاي آب گرم باز شده و آب جریان مییابد و شناور به سمت بالا حرکت میکند. در اثر نیروي مغناطیسی آهنرباي بالاي شناور کنتاکتهاي رله باید به یکدیگر چسبانده شوند و جریان الکتریکی را در برد برقرار کنند. براي جلوگیري از ورود مواد زائد و ناخالصیها به مدار آب گرم مصرفی یک فیلتر در ورودي آب سرد فلوسوئیچ قرار داده شده است.
مشعل پکیج دیواری
مشعل اغلب دستگاههاي گازسوز خانگی و پکیچها از نوع اتمسفریک هستند زیرا از صداي کمتری دارند، به علاوه داراي کیفیت مناسب و کارایی بالایی نیز می باشند با توجه به ظرفیت محدود شوفاژ دیواري در آنها از این مشعل ها استفاده می شود.
شیر سه راهه موتوری (برقی)
کاربرد این قطعه معمولا در دستگاههاي پکیچ گازي بدون مخزن آب گرم است. این وسیله برای تهیهی آب گرم امکان استفاده از مبدل حرارتی ثانویه را ایجاد میکند.
قطعه شیر سه راهی موتوری برقی در پکیج دیواری با دریافت فرمان از برد کنترل الکترونیک، جریان آب مدار گرم کننده را از مسیر رادیاتورها قطع و به مسیر پوستهي مبدل حرارتی ثانویه که از نوع پوسته و لوله میباشد براي تهیهي آب گرم مصرفی هدایت میکند. با بسته شدن آب گرم مصرفی شیر سه راهی موتوری مجددا آب مدار گرم کننده را به سوی رادیاتور هدایت میکند .
برد کنترل الکترونیک پکیج دیواری
در حقیقت برد کنترل وظیفهي دریافت پیام ارسال شده از سنسور فشار، پتانسیومتر و اکوستات و همچنین ارسال فرمانهاي لازم براي عملکرد به موقع شیر کنترل گاز، شیر سه راهی موتوري و پمپ مدار گرم کننده است. در معرفی قطعات پکیج دیواری میتوان به بردهاي الکترونیکی که به دو دسته تقسیم میشوند اشاره کرد :
۱٫ برد کنترل جرقه زن در پکیج
در داخل جعبهي محفظه برد قرار گرفته است و بر روي برد اصلی کنترل شوفاژ، مونتاژ می گردد. وظیفهي این قطعه جرقهزنی و همچنین کنترل شعله میباشد. برد به یک ترانس جرقهزن با ولتاژ بالا که روي براکت تحتانی پشتی قرار گرفته است، براي دادن عمل جرقه زنی متصل میشود.
۲٫ برد کنترل اصلی در پکیج
برد کنترل اصلی پکیج دیواری در پشت صفحهي کنترل و در داخل محفظهاي که به همین منظور طراحی شده است ( جعبه ي محفظهي برد) قرار دارد. این برد کنترل با همهي قطعات الکترونیکی و الکتریکی پکیج براي کنترل عملکردهاي مختلف دستگاه در ارتباط است.
معرفی قطعه کلید ایمنی حداقل فشار آب
این قطعه روي سمت راست بدنهي پمپ پکیج دیواری قرار دارد. وظیفهی قطعه کلید ایمنی حداقل فشار آب کنترل و ایمنی براي وجود آب در سیستم مدار گرمایش شوفاژ است. در واقع در صورت وجود نشتی در سیستم، پر نشدن سیستم مدار گرمایش به اندازهي کافی و عدم وجود فشار مناسب براي عملکرد شوفاژ دستگاه را قفل میکند و به شوفاژ اجازهی هیچ عملی را نمیدهد. در صورتی که فشار آب بیشتر از ۴۵ % بار شود؛ کلید وصل و اگر کمتر شود کلید قطع خواهد شد.
سنسور حرارتی (کنترل دما)
سنسور حرارتی در مدار گرمایش روي خروجی مبدل حرارتی، روي مبدل حرارتی، در مدار و روي لوله خروجی آب گرم مصرفی قرار دارد. کاربرد اصلی این وسیله تشخیص زمان بهره برداري از آب گرم مصرفی است.
پتانسیومتر یا اکوستات قطعه ای در پکیج دیواری
براي تنظیم و کنترل درجهي حرارت آب در مدار گرم کننده از اکوستات استفاده میشود.
کلید ایمنی حرارت
محل قرارگیری این کلید روی مبدل پره لوله ي دستگاه است. در صورتی که درجه حرارت آب مدار گرم کننده به هر دلیل از ۱۱۰ درجه ي سانتیگراد بیشتر شود این کلید فعال خواهد شد و با قطع جریان اصلی گاز دستگاه را خاموش میکند. این نکته قابل ذکر است که بعد از گذشت حداقل ۱۵ دقیقه میتوانید دستگاه را مجددا روشن کنید.
مبدل حرارتی شوفاژ دیواری
در کلیهي مدلهاي پکیج، آبگرم مدار گرم کننده توسط یک عدد مبدل حرارتی اولیه از جنس مسی با پوشش رنگ آلومینیوم سیلیکون از نوع پره – لوله تامین میشود . در پکیچهای دیواري دو مبدله، از یک مبدل حرارتی ثانویه مسی از نوع صفحهای استفاده میشود.
پمپ جریان مدار گرم کننده پکیج
وظیفهي این نوع از پمپها به گردش در آوردن آب در مدار گرم کننده است. به همین خاطر به آنها پمپ سیرکولاسیون نیز میگویند. کار این پمپ فرستادن آب از دستگاه مولد گرما به رادیاتور و اتصالات آنها است و در قسمت برگشت مدار گرمایش قرار دارد. این پمپ در حالت زمستانی هم در وضعیت فعال قرار دارد. به طوري که در این وضعیت وظیفهي گردش آب در داخل مدار گرمایش را بر عهده دارد. این پمپ در حالت تابستانی در وضعیت خودکار است. بدنه پمپ سیرکولاسیون از جنس مواد کامپوزیت است. در پکیجهای دیواری معمولا از پمپهایی با هد ۷ و ۵ متر استفاده میشود.
قطعه مخزن انبساط پکیج دیواری
وظیفهي مخزن انبساط خنثی کردن تغییر حجم و فشار افزایش یافته آب بر اثر حرارت، در مدار گرمایش است. مخازن انبساط مورد استفاده در پکیجها معمولا ۸ لیتری هستند و براي یک سیستم که حجم آبگیري آن حدود ۱۰۰ لیتر است مناسب اند. مخزن انبساط پکیج شوفاژ دیواري از نوع بستهي دیافراگمی است.
در این مقاله سعی کردیم تا به معرفی قطعات اصلی پکیج دیواری و کاربرد آن ها بپردازیم. ما در الوپایپینگ به تعمیر انواع برند پکیج فعالیت داریم در صورت نیاز به تعمیر پکیج بوتان در اصفهان و یا تعمیر پکیج ایران رادیاتور در اصفهان به لینک های درج شده مراجعه فرمایید.
سوالات متداول معرفی قطعات پکیج دیواری
- در پکیجهای دیواری معمولا از چه پمپهایی استفاده میشود؟
پمپهایی با هد ۷ و ۵ متر
- کنترل جریان پکیج بر عهدهی کدام قطعه است؟
فلوسوئیچ