۹ علت نشت آب از آبگرمکن دیواری

مدت زمان مطالعه: ۱۲ دقیقه

پیدا کردن علت نشت آب از آبگرمکن یکی از مشکلات رایجی است که معمولا در تمامی منازل و برای همه افراد پیش آمده است. ممکن است به دلیل سوراخ شدن آبگرمکن و یا ایجاد ترک در قسمت‌های مختلف آن، نشتی رخ دهد و در ادامه نیز با سرریز شدن آب از شیر اطمینان مواجه شوید. البته نشتی آب، به اندازه نشتی گاز خطرناک نیست؛ ولی باید دلایل آن را بدانید تا بتوانید به سرعت آن را رفع کنید و یا جلوی بروز این مشکل و موارد احتمالی پیش رو را بگیرید. در این مقاله از الوپایپینگ شما را با دلایل نشتی آب آبگرمکن دیواری آشنا خواهیم کرد. همچنین مشاوران ما در الوپایپینگ برای راهنمایی شما آماده خدمت هستند.

علت نشت آب از آبگرمکن دیواری

مهمترین دلایل نشتی آب آبگرمکن دیواری

در این قسمت دلایلی که سبب سوراخ شدن آبگرمکن دیواری شده و در نتیجه تبدیل به علت نشت آب از آبگرمکن می‌شوند را برای شما شرح می‌دهیم. این موارد را می‌توان به نوعی علت نشت آب از رگلاتور آبگرمکن دیواری هم دانست.

  • شل بودن مهره رابط متصل به رگولاتور آب
  • سفت نبودن درپوش مخصوص رگلاتور
  • آسیب دیدن دیافراگم رگلاتور
  • وجود مشکل در دنده و واشر درپوش رگلاتور
  • ترک برداشتن و یا سوراخ شدن بدنه رگلاتور
  • آسیب دیدن واشر متصل به مهره رابط رگلاتور

علت نشت آب از شیر اطمینان آبگرمکن

ممکن است تا به حال این شکل برایتان پیش آمده و به دنبال پیدا کردن علت نشت آب از شیر اطمینان آبگرمکن باشید. یکی از اصلی‌ترین قطعات آبگرمکن شیر اطمینان است که نام دیگر آن شیر تخلیه می‌باشد و محل قرارگیری آن در قسمت پایین اتصالات است. وظیفه شیر اطمینان، کنترل فشار درونی است؛ در نتیجه ممکن است گاهی در اثر تحمل فشار نامناسب، سوراخ شود. مثلا ممکن است یک شوک گرمایی به آن وارد شود و یا ورود یک ضربه ناگهانی سبب سوراخ شدن آن شود. زمانی که شیر اطمینان سوراخ شود، فشار آبگرمکن کاهش می‌یابد و این موضوع به یک علت نشت آب از آبگرمکن تبدیل می‌شود. بنابراین کاهش فشار آبگرمکن، یکی از علائم سوراخ شدن شیر تخلیه است.

در صورت سوراخ شدن شیر تخلیه باید برای تعویض شیر تخلیه از یک تعمیرکار متبحر کمک بگیرید. الوپایپینگ در زمینه تعویض شیر اطمینان، می‌تواند به شما کمک کند. جنس شیر تخلیه معمولا پلاستیک یا مس است و به لوله‌های مسی متصل می‌شود. این لوله‌های مسی وظیفه دارند تا خروج مطمئن و تخلیه مستقیم از سمت پایین را انجام دهند. اگر فیتینگ‌های مخزن، علت نشتی آب آبگرمکن دیواری باشند، باید به باز کردن شیر قدیمی، تمیز کردن آن و نصب دوباره آن بپردازید. اما بهتر است که شیر تخلیه را به کلی تعویض کنید.

نحوه تعویض شیر تخلیه (شیر اطمینان)

اگر با نشت آب آبگرمکن مواجه شدید و نیاز به تعویض شیر تخلیه دارید، در ابتدا باید اقدام به بستن گاز ورودی آبگرمکن گازی کنید. اگر آبگرمکن شما از نوع برقی است نیز باید به قطع برق آن بپردازید. حال آب سرد را ببندید و  یک شیلنگ را به شیر تخلیه متصل نمایید. سپس سر دیگر شیلنگ را در فاضلاب کف ساختمان قرار دهید. حال برای خروج هوای داخل مخزن، به باز کردن شیر تخلیه و شیر آب گرم بپردازید. تخلیه مخزن، باید تا زیر شیر تخلیه فشار دما انجام شود تا امکان تعویض شیر به کمک یک عدد آچار فرانسه برقرار شود.

حال باید به تمیز کردن بدنه تانک بپردازید و به کمک نوار تفلون، شیر اطمینان جدید را نصب کنید. در نهایت نیز اتصال لوله‌ها را انجام دهید. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که قبل از اینکه شیر ورودی گاز را باز کنید و یا آبگرمکن را روشن کنید، باید مخزن را پر از آب کنید. برای آشنایی کامل با مراحل این کار، مقاله راهنمای تعویض شیر تخلیه آبگرمکن دیواری را مطالعه کنید.

علت نشت آب از شیر اطمینان آبگرمکن

دلایل رایج نشتی آب آبگرمکن دیواری

در این قسمت به بررسی علت نشت آب از آبگرمکن خواهیم پرداخت. مواردی از جمله مشکل دار شدن اورینگ محوری که مخصوص تنظیم دما، آسیب دیدن کاسه نمدی شیر تغذیه، سفت نبودن شیر احتراق آهسته، خراب شدن واشر، سوراخ بودن لوله مبدل گرمایی، سفت نبودن لوله‌ مخصوص خروج آب گرم مبدل، ایجاد ترک و یا خرابی در محل نصب شیر احتراق و سوراخ شدن یا ترک برداشتن قاب برنجی آبگرمکن برخی از این موارد است. در ادامه هر کدام از موارد را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.

۱ – سوراخ شدن و یا ترک خوردن مبدل

یک علت نشت آب از آبگرمکن دیواری ترک خوردن یا سوراخ شدن مبدل است. اگر آبگرمکن شما، یک مبدل پکیج دارد، نمی‌توانید به وضوح ترک خوردگی و یا سوراخ شدگی را مشاهده کنید. در این صورت باید قسمت پایین آبگرمکن را بررسی کنید. اگر با وجود قطرات آب مواجه شدید، یعنی یکی از راه‌های ورودی به دلیل داغی بیش از حد آب و یا تماس مستقیم با شعله‌ها، سوراخ شده است. در این شرایط، در صورت استفاده از آب گرم، نشتی بیشتری اتفاق می‌افتد. با بروز این مشکل باید باید مبدل را تعویض کنید. در این صورت بهتر است با تعمیرکار آبگرمکن دیواری در اصفهان تماس بگیرید.

۲ – پاره شدن اتصالات و لوله‌های درون دستگاه از دلایل نشت آب آبگرمکن

معمولا جنس لوله‌های داخل آبگرمکن، برنج می‌باشد و به همین دلیل نشتی و آسیب در آن‌ها بسیار کم رخ می‌دهد. اگر لوله‌های برنجی دچار رسوب و یا ضربه شوند، ممکن است ترک بخورند و یا آسیب ببینند. همچنین ممکن است اورینگ (واشر) آسیب ببیند که دلیل بروز این مشکل نیز، گرم شدن بیش از حد آبگرمکن است.

۳ – سوراخ شدن مخزن آبگرمکن

سوراخ شدن مخزن آبگرمکن، دلیل دیگر برای نشت آب از آبگرمکن دیواری است. با گذشت زمان، حرارت مستقیم و شدید سبب سوراخ شدن و پوسیدگی مخزن می‌شود و در نتیجه با نشتی آب مواجه خواهید شد. در این شرایط برای برطرف کردن مشکل می‌توانید قسمت سوراخ را جوش بزنید. برای جوشکاری آبگرمکن در اصفهان بر روی لینک زیر کلیک کنید. اگر میزان پوسیدگی زیاد باشد نیز، استفاده از پیچ و ورق گالوانیزه راه حل شما است. به این ترتیب که باید به اندازه سوراخ ایجاد شده، برشی را روی ورق گالوانیزه ایجاد کنید و اتصال آن را به کمک پیچ به محل سوراخ شده، انجام دهید. به کمک چسب نیز، باید اطراف آن را ببندید. چسب بعد از حدود ۵ ساعت خشک می‌شود و امکان روشن کردن آبگرمکن فراهم می‌شود.


راه حل دوم برای رفع نشتی آب آبگرمکن دیواری و رفع نشتی مخزن، استفاده از خمیر اپوکسی است. در این صورت باید ابتدا سوراخ را بیابید و به کمک سمباده نسبتا زبر، به تمیز کردن آن بپردازید و سپس آن محل را کاملا خشک کنید تا براده‌های سمباده از روی آن محل پاک شود. به کمک دستکش، کمی از خمیر اپوکسی را با دست ورز دهید و مخلوط کنید. در این صورت رنگ خمیر به خاکستری تغییر می‌یابد. حال وقت آن رسیده که خمیر را در آن محل بزنید؛ باید تا شعاع ۴ سانتی متری سوراخ را بپوشانید. پس از گذشت یک ساعت، خمیر خشک می‌شود.

علت نشت آب از آبگرمکن

۴ – نشتی المنت در آبگرمکن‌های برقی

اگر متوجه شدید که نشت آب آبگرمکن برقی، از کف یا قسمت پوشش داخلی آن است، باید به بررسی واشر المنت آبگرمکن بپردازید. معمولا درون آبگرمکن‌های برقی، دو المنت وجود دارد که محل آن‌ها در کنار آبگرمکن و در پشت کاورهای دسترسی قرار دارند. در این صورت باید ابتدا به قطع برق بپردازید و سپس اقدام به باز کردن پیچ‌های نگهدارنده کاور کنید. برای بررسی نشتی باید عایق ‌بندی لوله‌ها را کنار بزنید. اگر المنت دچار نشتی شده باید واشر آن را تعویض کرد؛ همچنین می‌توانید برای تعمیر آبگرمکن برقی در اصفهان بر روی لینک درج شده کلیک کنید.


برای تعویض واشر و برطرف کردن علت نشت آب از آبگرمکن باید به خالی کردن مخزن، بستن شیر ورودی آب سرد و اتصال یک شیلنگ به آن بپردازید. سر دیگر آن شیلنگ را نیز درون فاضلاب کف ساختمان قرار دهید. حال برای تخلیه هوای داخل مخزن، به باز کردن شیر تخلیه و شیر آب گرم بپردازید. تخلیه مخزن باید تا محل ورودی المنت، انجام شود. باید المنت قدیمی را به کمک یک سوکت یا آچار المنت با سایز مناسب، باز کنید و واشر خراب را بردارید. حال باید به تمیز کردن سطح زیرین آن و سطح زیر المنت بپردازید و سپس به قرار دادن واشر جدید و نصب المنت بپردازید. حال به محکم کردن المنت بپردازید و اتصال سیم‌ها را به ترمینال‌های مربوطه انجام دهید.

بعد از انجام این موارد، شیر تخلیه را ببندید به طوری که شل نباشد و شیر ورودی را باز کنید و منتظر بمانید تا مخزن، پر از آب شود. به این نکته نیز توجه کنید که قبل از اینکه کاورها را ببندید و آبگرمکن را روشن کنید، یکبار دیگر نشت آب از آبگرمکن دیواری را برای موارد دیگر بررسی کنید.

۵ –  نشت آب از لوله آب

محل قرارگیری لوله آب، در قسمت بالای آبگرمکن است. گاهی اوقات ممکن است با چکه کردن آب از این قسمت و ریختن آب روی زمین با عبور از عایق آبگرمکن، مواجه شوید. در این صورت ممکن است که با دیدن آب روی زمین، تصور کنید که نشت آب از آبگرمکن دیواری اتفاق افتاده است، این تصور غلط است. در این شرایط باید ابتدا به بستن شیر فلکه آب ساختمان بپردازید و سپس لوله بالای آبگرمکن را تعویض و یا تعمیر کنید.

۶ –  نشتی آب از پایه لوله آبگرمکن

محل قرارگیری پایه لوله آبگرمکن، در بخش بالایی آن است، به گونه‌ای که ورودی آن لوله آب سرد و خروجی آن لوله آب داغ است. این لوله‌ها خیلی باریک هستند و به همین دلیل، امکان نشت آب آبگرمکن از طریق آن‌ها زیاد است. در صورت بروز این علت نشت آب از آبگرمکن باید به کمک یک آچار لوله گیر، به باز کردن پایه‌ها و تعویض آن‌ها بپردازید.

۷ –  چکه کردن آب از فلکه دما و فشار

باید در زمان اتصال شیر فلکه آبگرمکن، عایق کاری آن را با دقت انجام دهید و آن را با چسب لوله و نوار تفلون ببندید. در این صورت با داغ شدن بیش از حد آبگرمکن و بالا رفتن فشار، امکان چکه کردن آب از اطراف آن وجود نداشته باشد. برای اینکه از بروز این مشکل و نشتی آب آبگرمکن دیواری جلوگیری کنید، باید از تنظیم بودن فشار آب داخل منزل مطمئن شوید. اما اگر پس از متعادل بودن فشار و دما، باز هم با وجود نشت آب در فلکه دما و فشار مواجه شدید، باید این دو قطعه را  به کمک یک لوله کش تعویض کنید.

۸ –  نشتی آب از لوله فاضلاب آبگرمکن

ممکن است پس از گذشت زمان، با شستشو یا تخلیه آبگرمکن، با فرسوده شدن لوله فاضلاب آبگرمکن مواجه شوید. در این شرایط باید به قطع آب داغ بپردازید و مطمئن شوید که هیچ آبی درون آبگرمکن وجود نداشته باشد، در نهایت نیز به تعویض لوله فاضلاب بپردازید. در این مورد می‌توانید برای تعمیرات لوله کشی فاضلاب در اصفهان با ما تماس بگیرید.

۹ – انجام آب بندی اتصالات به طور غلط

به طور کلی اتصالات آبگرمکن به دو دسته تقسیم می‌شوند. اتصال دسته اول به خود آبگرمکن انجام می‌شود و اتصال دسته دوم به زیر آبگرمکن انجام می‌شود. اگر هر کدام از این اتصالات به طور ناقص و غیر استاندارد آب بندی شود، علت نشت آب از آبگرمکن به وجود می‌آید. اگر دلیل نشت آب از آبگرمکن دیواری آب بندی غیر استاندارد باشد، باید تمامی اتصالات را بررسی کنید. پس از اینکه محل نشتی را پیدا کردید، باید با بستن تمام شیرهای ورودی و خروجی آبگرمکن، تعمیر و یا تعویض قطعه مربوطه را انجام دهید.

یافتن علت نشت آب از آبگرمکن توسط الوپایپینگ

جمع بندی

در این مقاله در خصوص علت نشت آب از آبگرمکن دیواری صحبت کردیم و دلیل به وجود آمدن هر کدام را بررسی کردیم. همانطور که گفته شد، برخی از این موارد نیاز به حضور تعمیرکار و لوله کش ماهر برای تعمیر و سرویس آبگرمکن دارند. اگر برای این مورد و یا در خصوص نشت آب آبگرمکن سوالی دارید، می‌توانید از مشاوران ما در الوپایپینگ کمک بگیرید. امیدواریم که از خواندن این مقاله و آشنایی با دلایل نشت آب، لذت برده باشید و برایتان کاربردی باشد.

سوالات متداول

علت نشت آب از شیر اطمینان آبگرمکن چیست؟

محل قرارگیریاین قطعه در قسمت پایین اتصالات است. وظیفه شیر اطمینان، کنترل فشار درونی است؛ در نتیجه ممکن است گاهی در اثر تحمل فشار نامناسب، سوراخ شود.

مهمترین دلایل نشتی آب آبگرمکن دیواری چه چیزهایی هستند؟

۱ – سوراخ شدن و یا ترک خوردن مبدل ۲ – پاره شدن اتصالات و لوله‌های درون دستگاه ۳ – سوراخ شدن مخزن آبگرمکن

4.7/5 - (4 امتیاز)
برچسب ها :
سوال فنی داری از ما بپرس!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

ممکن است این مطالب را هم دوس داشته باشید!

مطالب مرتبطی موجود نیست