چرا باید از دستگاه تصفیه آب خانگی در خانه خود استفاده کنیم؟🤔

مدت زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه

آب دارای ترکیب شیمیایی ساده‌ای است ولی در عین حال دارای خواص پیچیده‌ای است. همه ما برای سلامتی و ادامه حیات به آب نیاز داریم. باید به این نکته توجه کنیم که اگر آب آلوده باشد و یا دارای ناخالصی باشد، سبب آسیب به بدن انسان و بیماری‌های مختلفی می‌شود. منابعی که می‌توان آب را از آنجا تامین کرد شامل رودخانه‌ها و دریاچه‌ها می‌باشند ولی این منابع حاوی آلاینده‌هایی مانند فاضلاب‌ها، زباله‌ها، میکرو ارگانیزم‌های بیماری‌زا هستند. برای اینکه بتوان از آب موجود در دریاچه‌ها و رودخانه‌ها برای آشامیدن استفاده کرد، نیاز است تا اقداماتی انجام شود. تصفیه خانه‌های بزرگ کارهایی را برای تصفیه آب انجام می‌دهند ولی باز هم لوله‌های انتقال و مشکلاتی در مسیر، موجب می‌شود که آب دچار آلودگی شود.
آب دارای مواد معدنی مختلفی است که کم و زیاد شدن آن‌ها در کیفیت و سلامت آب بسیار موثر هستند. حال با توجه به موارد گفته شده، اهمیت تصفیه آب برایتان روشن شد. این روزها رشد جمعیت و پیشرفت در صنایع، سبب می‌شود که آلودگی موجود در آب نیز افزایش یابد. بنابراین دیگر وجود دستگاه تصفیه آب خانگی در تمام منازل لازم است چرا که سبب افزایش کیفیت آب آشامیدنی و در نتیجه افزایش سلامت افراد می‌شود. حال میخواهیم مراحل نصب این دستگاه  و فیلترهای درون آن را به طور کامل برایتان توضیح دهیم.

دستگاه تصفیه آب خانگی در زیر سینک

مراحل نصب دستگاه تصفیه آب خانگی

حال که با اهمیت وجود دستگاه تصفیه آب خانگی آشنا شدید، در این قسمت مراحل نصب دستگاه را توضیح می‌دهیم. محل نصب این دستگاه، در آشپزخانه و زیر سینک است. این مراحل شامل موارد زیر می‌باشند.

مرحله اول، دریافت انشعاب از آب ورودی به دستگاه

  • اقدام به قطع کردن آب ورودی ساختمان کنید.
  • اقدام به باز کردن شیر پیسوار آب سرد موجود در زیر سینک ظرفشویی کنید.
  • اتصال سه راهی انشعاب آب ورودی را به لوله آب سرد انجام دهید.
  • اتصال شیر پیسوار را به سه راهی انشعاب آب ورودی انجام دهید.
  • اتصال شیر ورودی آب را به سه راهی انجام دهید و آن را در حالت بسته نگه دارید.

مرحله دوم، نصب شیر مصرف دستگاه تصفیه آب خانگی

  • نظر مصرف کننده را در خصوص محل نصب شیر روی سینک بپرسید. حال با مته شماره ۱۱ در محل مناسب روی سینک، یک سوراخ ایجاد کنید و این کار را با مته‌های ۶، ۸ و ۱۱ در سه مرحله انجام دهید.
  • نصب شیر برداشت را روی سینک انجام دهید و از محکم بودن مهره‌های زیر آن مطمئن شوید.

مرحله سوم، نصب دستگاه تصفیه آب خانگی

  • در این مرحله ابتدا محل مناسبی را در داخل سینک، برای قرار دادن دستگاه تصفیه آب خانگی پیدا کنید. می‌توان دستگاه را به دیوار کابینت تکیه داد و یا بسته به سوراخ‌های موجود روی بدنه دستگاه، با فاصله ۵ سانتی متر از کف و به دیواره کابینت پیچ کنید.
  • با نوار تفلون، رزوه‌های روی مخزن را نوار پیچی کنید. اتصال شیر مخزن را به ورودی مخزن انجام دهید. به هیچ عنوان از آچار برای محکم کردن شیر در محل خود استفاده نکنید زیرا منجر به شکستن شیر مخزن می‌شود.
  • اقدام به برداشتن پوشش پلاستیکی فیلترهای الیافی و کربنی کنید و اقدام به قرار دادن هر فیلتر، در هوزینگ خود کنید.
  • حال شروع به محکم کردن هوزینگ‌ها کنید. برای این کار از آچار مخصوص استفاده کنید.
  • پوشش پلاستیکی ممبران RO از روی آن بردارید و ممبران را در هوزینگ شماره ۴ قرار دهید. فقط این را بدانید که ممبران از سمتی وارد محفظه می‌شود که دارای دو عدد واشر لاستیکی است. به آرامی و با چرخاندن به چپ و راست، ممبران را درون هوزینگ قرار دهید.
  • حال از محکم بودن درپوش هوزینگ ممبران RO مطمئن شوید. در این مرحله نباید نصب لوله ورودی به محفظه RO را انجام دهید. این عمل در آخرین مرحله نصب، انجام می‌شود.
نصب دستگاه تصفیه آب خانگی در کابینت

مرحله چهارم، نصب کردن اتصالات دستگاه تصفیه آب خانگی

  • حال با توجه به فاصله دستگاه تصفیه آب خانگی تا شیر ورودی، مقداری از شیلنگ را ببُرید و اتصال آن را از یک طرف به شیر ورودی و از طرف دیگر به اتصال هوزینگ مرحله اول ( هوزینگ آبی رنگ) انجام دهید.
  • حال روی لوله فاضلاب را با مته ۸ یک سوراخ بزنید. در این محل باید بست فاضلاب را ببندید و بسته به  فاصله محدود کننده جریان فاضلاب تا محل سوراخ روی لوله فاضلاب، مقداری از شیلنگ را ببُرید. حال اتصال آن را از یک طرف به محدود کننده جریان فاضلاب و از طرف دیگر به بست فاضلاب انجام دهید.
  • حال بسته به فاصله محل خروج آب از فیلتر پست کربن و یا فیلتر مینرال در دستگاه شش مرحله‌ای خروجی (فیلتر زرد رنگ) تا شیر مصرف، شیلنگ را ببُرید و اتصال آن را از یک طرف به خروجی آب تصفیه شده دستگاه و از طرف دیگر به شیر مصرف انجام دهید.
  • حال با توجه به اندازه فاصله از سه راهی ورودی فیلتر کربن نهایی تا شیر قطع سریع مخزن ذخیره، مقداری از شیلنگ را ببُرید و آن را از یک طرف به سه راهی ورودی فیلتر پست کربن و از طرف دیگر به شیر روی مخزن ذخیره وصل کنید.-مقداری از شیلنگ را ببُرید و یک سر آن را به شیر مخزن و سر دیگر آن را به سه راهی سر فیلتر پُست کربن وصل کنید.

مرحله پنجم، راه اندازی و بررسی دستگاه تصفیه آب خانگی

  • برای اینکه از وجود فیلترها در محفظه‌ها مطمئن شوید، به کنترل تمامی محفظه‌ها بپردازید.
  • یک ظرف خالی بردارید و سر شیلنگ ورودی محفظه ممبران که قبلا باز گذاشته اید را درون آن قرار دهید.
  • به مدت ۳ دقیقه شیر ورودی آب به دستگاه را باز بگذارید تا دستگاه کار آب گیری را انجام دهد سپس اتصال دوشاخه آداپتور را به پریز انجام دهید. به مدت ۵ دقیقه صبر کنید، تا آب از شیلنگ ورودی محفظه ممبران، وارد ظرف آب شود.حال اقدام به بستن شیر ورودی کنید، اتصال شیلنگ را به ورودی محفظه برقرار کنید و دوباره شیر ورودی را باز کنید.
  • اقدام به باز کردن شیر تانک کنید.
  • بررسی کامل محل اتصالات دستگاه تصفیه آب را انجام دهید. اگر در اتصالات نشتی وجود دارد، کارهای لازم برای برطرف کردن نشتی را انجام دهید.
  • بررسی خروجی فاضلاب دستگاه را انجام دهید و از جاری بودن پساب در زمان کار کردن دستگاه و روشن بودن پمپ، مطمئن شوید.
  • حال که تمام موارد گفته شده را انجام دادید و از کارکرد صحیح دستگاه مطمئن شدید، باید منتظر بمانید تا دستگاه به اندازه‌ای که سبب پر شدن مخزن و در نتیجه خاموش شدن پمپ شود، کار کند. سپس باید به شستشوی مخزن و محفظه‌ها پرداخت. برای این کار باید شروع به باز کردن شیر برداشت روی سینک کنید تا آب درون مخزن تخلیه شود و نباید اولین آب درون مخزن را استفاده کرد. اگر دستگاه متصل به برق باشد، با خالی شدن مخزن، فشار آب شیر کاهش می یابد چرا که مخزن خالی است و آب تصفیه شده دیگر وارد مخزن نمی‌شود و مستقیم وارد شیر برداشت می‌شود. 
بررسی فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی

بررسی فیلترهای موجود در دستگاه تصفیه آب خانگی

همانطور که می‌دانید از دستگاه تصفیه آب، برای بالا بردن کیفیت آب و حذف و افزودن مواد مختلف به آن استفاده می‌شود. در این قسمت می‌خواهیم به بررسی فیلترهای درون دستگاه تصفیه آب خانگی بپردازیم.

۱ – جنس اولین فیلتر پلی پروپیلن می‌باشد. منافذ این فیلتر پنج میکرون است و وظیفه آن، حذف کردن شن و ماسه، زنگ لوله و مواد درشت داخل آب و جلوگیری از ورود به دستگاه و قطعات است. رنگ اولیه این فیلتر سفید است اما به مرور زمان و با استفاده مداوم، به رنگ قهوه ای و سیاه متمایل می‌شود. معمولا این فیلترها پس از ۶ تا ۷ ماه مصرف باید عوض شوند ولی باز هم عمر آن‌ها به املاح و مواد درون آب بستگی دارد.

۲ – فیلتر کربن اکتیو، دومین فیلتر درون دستگاه است و بدنه آن رنگ سفید دارد (این رنگ سفید برای تشخیص زمان تعویض ملاک نمی‌باشد) که مانند یک صافی عمل می‌کند و حذف مواد شیمیایی و سمی را انجام می‌دهد. از زغال سنگ یا زغال چوب، برای تولید مواد کربنی این فیلتر استفاده می‌شود که تولید این کربن اکتیو با منافذ بسیار ریز طی فرایندی پیچیده انجام می‌شود. همانطور که گفتیم این فیلتر یک صافی برای حذف مواد شیمیایی و سمی است در نتیجه باید برای افزایش عمر فیلتر اصلی دستگاه تصفیه آب خانگی (ممبران)، به موقع آن را تعویض کرد. زمان معمول برای تعویض این فیلتر نیز ۶ ماه است تا در عملکردش اختلال ایجاد نشود.

۳ – فیلتر کربن بلاک سومین فیلتر است که به شکل یک استوانه متخلخل است و با یک توری، دور آن پوشانده شده است. این استوانه دارای منافذی با قطر یک میکرون است که نسبت به فیلتر اول، منافذ ریزتری دارد و سبب حذف مواد ریزتری از آب می‌شود. این فیلتر نیز پس از ۶ ماه نیاز به تعویض دارد.

۴ – فیلتر اصلی یا ممبران چهارمین فیلتر در دستگاه تصفیه آب خانگی است که وظیفه آن، تصفیه کامل آب است. این فیلتر دارای تکنولوژی پیچیده‌ای است و به همین دلیل می‌تواند تا ۹۰ درصد مواد داخل آب را از بین ببرد. فیلتر ممبران دارای منافذ یکصد هزارم میکرونی است و تقریباً می‌تواند تمام مواد آب، چه خوب و چه اضافه را از آن جدا کند. این فیلتر در یک استوانه  قرار دارد که در ته آن، دو خروجی وجود دارد که یکی برای آب تصفیه شده و دیگری برای خروج املاح و مواد گرفته شده توسط این فیلتر به فاضلاب است. این نکته بسیار مهم است که اگر خروجی فاضلاب، به هر دلیلی بسته شود، فیلتر ممبران وظیفه خود که گرفتن مواد و املاح زائد آب است را انجام نمی‌دهد و در نتیجه دیگر آب تصفیه نمی‌شود و پس از مدتی خراب شدن فیلتر را به دنبال خواهد داشت. معمولا عمر این فیلتر را بین یک سال و نیم تا دو سال در نظر می‌گیرند که  باز هم با توجه به شرایط آب محل نصب دستگاه و مقدار مصرف آب، متغیر است.

۵ – پنجمین فیلتر، فیلتر پست کربن است که وظیفه آن، گرفتن طعم و بوی بد آب است. آب تصفیه شده پس از خروج از خروجی فیلتر ممبران، وارد مخزن دستگاه می‌شود. ممکن است آب در مخزن بو بگیرد و یا آب وارد شده به دستگاه بد بو باشد؛ این بو توسط این فیلتر برطرف می‌شود. این فیلتر نیز مانند فیلتر کربن اکتیو (دومین فیلتر)، از جنس کربن اکتیو است و جای آن دقیقا بعد از فیلتر ممبران است. طول عمر این فیلتر بر اساس میزان مصرف محاسبه می‌شود و ۹ هزار لیتر و یا حدود یک سال در نظر گرفته می‌شود.

۶ – ممکن است دستگاه شما شامل پنج مرحله (پنج فیلتر) باشد اما بعضی از دستگاه‌های تصفیه آب خانگی،شش فیلتر دارند. این فیلتر می‌تواند مینرال و یا آلکالاین باشد که وظیفه آن، افزودن مقداری کلسیم و منیزیم به آب است. به دلیل حذف تمام مواد و املاح آب توسط فیلتر ممبران، از این فیلترها برای جبران این کمبود استفاده می‌شود. معمولا عمر مفید این دو فیلتر را یک سال در نظر می‌گیرند.

دیاگرام دستگاه تصفیه آب خانگی

جمع بندی

در این مقاله در خصوص اهمیت تصفیه آب صحبت کردیم و فهمیدیم که با اینکه آب آشامیدنی ابتدا از تصفیه خانه‌ها عبور می‌کند ولی باز هم در مسیر دچار آلودگی می‌شود. بنابراین برای داشتن آب آشامیدنی با کیفیت و سالم، وجود دستگاه تصفیه آب خانگی بسیار لازم است. پس از آن به بررسی مراحل نصب دستگاه تصفیه و در نهایت بررسی تک به تک فیلترهای درون آن پرداختیم. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما در شرکت الوپایپینگ تماس بگیرید.

سوالات متداول

نصب دستگاه تصفیه آب خانگی شامل چند مرحله است؟

۵ مرحله، ۱- دریافت انشعاب از آب ورودی به دستگاه ۲- نصب شیر مصرف دستگاه تصفیه ۳- نصب دستگاه تصفیه ۴- نصب اتصالات دستگاه ۵- راه اندازی و بررسی دستگاه

انواع فیلترهای موجود در دستگاه تصفیه آب خانگی کدام اند؟

۱- فیلتر پلی پروپیلن ۲- فیلتر کربن اکتیو ۳- فیلتر کربن بلاک ۴- فیلتر اصلی یا ممبران ۵- فیلتر پست کربن ۶- فیلتر مینرال و یا آلکالاین

4.5/5 - (19 امتیاز)
سوال فنی داری از ما بپرس!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *