هرآنچه در مورد نصب شیرآلات توکار باید بدانید

مدت زمان مطالعه: ۷ دقیقه

یکی از روش‌های نصب شیرآلات در بخش‌های مختلف یک ساختمان، نصب شیرآلات به صورت توکار است. طریقه نصب شیرآلات توکار بسیار حائز اهمیت است و به نوین بودن روش اجرایی و نحوه اتصالات لوله‌ها بستگی دارد.
امروزه برای نصب شیرآلات سینک ظرفشویی در آشپزخانه، انواع روشویی در سرویس بهداشتی و دوش  در حمام از روش‌های جدیدی استفاده می‌کنند، که راهنمای نصب آن‌ها، در این راه کمک شایانی می‌کند. نصب شیرآلات به این روش در آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام، ساختمان شما را مرتب‌تر و زیباتر نشان می‌دهد.
انواع برندهای شودر، کلار، kwc و راسان، راهنمای نصب شیرآلات به صورت توکار را در اختیارتان می‌گذارند و این یعنی انواع برندها به این متد نصب شیرآلات در ساختمان، توجه زیادی می‌کنند. حال نحوه نصب این شیرآلات و مزایا و معایب این روش را با هم بررسی می‌کنیم.

نصب شیرآلات توکار در سرویس بهداشتی

نصب شیرآلات توکار

اگر در حال اتمام طراحی دکوراسیون منزل خود هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که شیرآلات منزل لوکس خود را به صورت توکار نصب کنید و از زیبایی دو چندان آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام خود لذت ببرید. همچنین در ساختمان‌های قدیمی نیز می‌توانید شیرآلات را به این صورت نصب کنید.
طریقه نصب این نوع شیرآلات در قسمت‌ها و در  کاربردهای مختلف، با روش‌های متفاوتی انجام می‌شود اما این‌طور می‌توان گفت که نصب و ایجاد اتصالات شیرآلات، یک قانون کلی دارد. همچنین به دلیل اینکه نصب شیرآلات به این روش، مراحل خاصی دارد، حتما باید از یک فرد متخصص در این زمینه بهره ببرید.

نصب شیرآلات توکار در حمام

نحوه نصب شیرآلات توکار

نصب شیرآلات به این روش، در هر قسمت آپارتمان بسته به نوع وسایل، مراحل خاص خودش را دارد. یکی از نکات مهمی که در زمان نصب شیرآلات، باید در نظر بگیرید، اندازه لوله‌هایی است که در دیوار یا کف استفاده شده‌اند.
معمولا این شیرآلات برای سرویس‌های بهداشتی و به خصوص توالت فرنگی‌ها به کار برده می‌شود، پس در این قسمت به بررسی طریقه این مدل نصب در حمام و سرویس بهداشتی می‌پردازیم.

سرویس بهداشتی مناسب برای نصب شیرآلات به صورت توکار
در مرحله اول برای نصب شیرآلات به شکل توکار، باید اطلاعاتتان را در مورد مدل سرویس بهداشتی نصب شده و ویژگی‌های آن، افزایش دهید. توالت ایرانی یا فرنگی و یا  والت فرنگی مدل پایه‌دار یا وال هنگ، در انتخاب سایز لوله‌ها و نحوه نصب شیرآلات، بسیار تاثیرگذار است.

وضعیت لوله‌های به کار رفته برای شیرآلات توکار
اگر می‌خواهید نصب شیرآلات حمام و سرویس بهداشتی ساختمان خود را به این شیوه انجام دهید، باید لوله‌کشی آن‌ها را نیز به صورت توکار انجام دهید. بنابراین باید هنگام ساخت سرویس بهداشتی و یا بازسازی آن، این مورد را در نظر بگیرید.

نصب شیرآلات به صورت توکار برای کف سرویس بهداشتی
هنگام نصب توکارشیرآلات برای سرویس‌های بهداشتی، وجود توالت فرنگی یا ایرانی، در سایز لوله‌ها و طریقه قرارگیری آن‌ها تاثیر دارد و دارای دستورالعمل خاصی است.
در اینجا می‌خواهیم چند نکته مهم برای نصب شیرآلات در سرویس بهداشتی ایرانی و فرنگی را بررسی کنیم:

  • شیر توکار باید در ارتفاع ۳۰ سانتی‌متری از توالت ایرانی قرار بگیرد.
  • باید فاصله  60 سانتی‌متری را برای  شیر تا محل خروجی آب از سرویس بهداشتی ایرانی در نظر بگیرید.
  • در توالت فرنگی باید ارتفاع ۸۰ سانتی‌متری را برای فاصله قرارگیری شیر توکار تا کف در نظر بگیرید.
  • فاصله  60 سانتی متری را برای نصب شیر، در دیوار‌های منتهی به توالت فرنگی در نظر بگیرید.

اعدادی که در بالا بیان شد، برای  توالت فرنگی معمولی و وال هنگ شبیه هم است.
غیر از قرارگیری لوله‌کشی در زیر زمین یا دیوار، باید به این نکته هم توجه کنید که طراحی و مدل شیرآلات توکار با روکار متفاوت است بنابراین استفاده از مغزی شیر توکار نیز برای نصب شیرآلات به صورت توکار، بسیار پراهمیت است.

شیرآلات توکار در سرویس بهداشتی

نصب شیرآلات به صورت توکار برای دیوار حمام
برای نصب شیرآلات در کف و داخل دیوار حمام، از وسایل خاصی استفاده می‌شود. در هنگام نصب، جایگذاری قطعات در جای درست و دقیق، بسیار حائز اهمیت است.
حال نکاتی را که هنگام نصب شیرآلات در دیوار به آن نیاز دارید، بررسی می‌کنیم:

  • در ابتدا باید مغزی برای شیرآلات توکار، در مسیر نصب لوله قرار بگیرد. محل جایگذاری شیرآلات و بقیه تجهیزات، باید بر اساس اندازه‌های استاندارد باشد.
  • سپس باید مغزی برنجی شیر توکار با نوار تفلون به بدنه مغزی اصلی، نصب شود. به این نکته توجه کنید که نوار تفلون فقط برای عایق‌بندی قطعات انجام می‌شود و هنگام نصب باید مغزی‌ها را درست و اصولی و بدون وارد کردن فشار اضافی در محل مورد نظر قرار دهید.
  • بعد از اینکه مغزی پلاستیکی یا برنجی را به مغزی اصلی نصب کردید، باید بسته به نوع شیرآلات، زانوها و سایر تجهیزات مورد نظر را به مغزی به طور اصولی متصل کنید تا به آب گرم و سرد دسترسی داشته باشید.
  • حالا نوبت آن رسیده که لوله‌های اصلی آب را روی زانوها بر اساس راهنمای ارائه شده، نصب کنید. سپس قطعه هلالی شکل روی شیرآلات را باید نصب کنید و در انتها کاور کرومی یا اتصالی بر روی مغزی را ببندید تا کار تمام شود.
  • بعد از اینکه نازل و اهرم را نصب کردید، عملیات نصب تکمیل می‌شود.
شیر توکار دوش حمام

مزایا و معایب

این نوع شیرآلات مانند همه تجهیزاتی که برای استفاده از آب گرم و سرد در قسمت‌های مختلف ساختمان وجود دارند، دارای مزایا و معایبی در طراحی و اجرا هستند. بنابراین می‌خواهیم نقاط قوت و ضعف شیرآلات توکار را در قسمت‌های مختلف را، به شما بگوییم.

  • نصب شیرآلات به این صورت، بسیار سخت‌تر و تخصصی‌تر از شیرآلات روکار است.
  • شیرآلات توکار به‌ دلیل اینکه در دیوار قرار دارند و یک لایه روی آن‌هاست، در برابر پوسیدگی مقاوم هستند و طول عمر زیادی دارند.
  • شیرآلات توکار از نظر ظاهری جدیدتر و زیباتر هستند و سرویس بهداشتی و حمام را لوکس نشان می‌دهند.
  • این نوع شیرآلات به فضای کمتری نیاز دارند و مناسب مکان‌های کوچک‌تر هستند.
  • تمیز کردن این شیرآلات راحت‌تر است و در مصرف آب صرفه‌جویی می‌کند.
  • نصب شیرآلات به شیوه‌ی توکار هزینه زیادی را برای خرید وسایل مورد نیاز و راه‌اندازی آن‌ها در پی دارد.
  • تعمیر کردن شیرآلات توکار به دلیل در دسترس نبودن وسایل و تجهیزات، سخت است.
  • هنگام نصب شیرآلات به صورت توکار، باید دیوار بسیار ضخیم باشد که شاید این مورد در ساختمان‌های کوچک امکان‌پذیر نباشد.
  • در صورتی که لوله‌ها دچار نشتی شوند، دیوارهای منتهی به شیرآلات توکار با مشکلاتی مثل نم‌زدگی روبه‌رو می‌شوند.
تعمیر شیرآلات توکار

جمع بندی

با توجه به تمام مواردی که خواندید، متوجه شدید که نصب شیرآلات توکار اقدامی بسیار دشوار و تخصصی است و باید توسط افراد متخصص انجام شود. انواع برندهای شیرآلات از جمله کلار، kwc و راسان، برای نصب توکار شیرآلات، به طور تخصصی به تکنسین‌های مربوطه آموزش‌های لازم را ارائه می‌کنند.
بنابراین هنگام انجام کارهای خدماتی از جمله نصب انواع مختلف شیرآلات توکار، حتما باید از افراد متخصص راهنمایی و بهره ببرید. مشاورین الوپایپینگ به صورت ۱۲ ساعته آماده پاسخگویی به شما عزیزان می باشند.

سوالات متداول

برای نصب شیر، در دیوار‌های منتهی به توالت فرنگی چه فاصله‌ای باید در نظر گرفت؟

فاصله‌ی ۶۰ سانتی‌متری

شیر توکار باید در ارتفاع چند سانتی‌متری از توالت ایرانی قرار بگیرد؟

۳۰ سانتی‌متر

5/5 - (1 امتیاز)
سوال فنی داری از ما بپرس!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. محمد گفت:

    سلام. ممنون بابت اطلاعات مفييدتون. سوالم اينه كه مغزي شيرها با برندهاي مختلف با يه اندازه استانداردي ساخته ميشه. مثلا قاب رويه شير هر كارخونه اي به برند ديگه هم ميخوره. يا نه.

    1. admin_alopiping گفت:

      سلام. وقت بخیر. خواهش میکنم. خیر کاملا متفاوت هست و نوع ارتباطی که شیرها دارند باید کاملا باهم سینک بشه که موجب خرابی یا ابندی قسمت های دیگه نشه