نصب رادیاتور پنلی با انجام ۶ مرحله (آشنایی با پیشنیاز و لوازم مورد نیاز)
مدت زمان مطالعه: ۹ minute
نصب رادیاتور پنلی امروزه بسیار طرفدار دارد؛ چرا که هزینه آن مقرونبهصرفه است و کارایی بالایی دارد. در گذشته بیشتر افراد از بخاری برای گرمایش خانهها استفاده میکردند که هم مصرف انرژی بالایی داشت و هم هزینه آن زیاد بود. با پیشرفت تکنولوژی، رادیاتورهای پنلی تولید شدند و در خانهها و ادارات، جای بخاری را گرفتند. برای اینکه انرژی مجاور و تابشی، به یک فضای داخلی انتقال یابد، از رادیاتور پنلی استفاده میشود. اگر لوازم مورد نیاز برای نصب و تخصص لازم در این زمینه را داشته باشید، میتوانید پس از خواندن این مقاله، خودتان رادیاتور پنلی را نصب کنید و در هزینه نصب آن، صرفهجویی کنید. در صورت نیاز به مشاوره، با همکاران ما در شرکت الوپایپینگ تماس بگیرید.
فهرست مطالب
شرایط مورد نیاز برای نصب رادیاتور پنلی
نصب رادیاتور پنلی نیاز به انجام یک سری نکات و مراحل دارد که قبل از نصب باید به آنها توجه کنید. به طور کلی باید بدانید که پایه رادیاتور پنلی و خود رادیاتور را روی دیوار نصب میکنند تا از بابت محکم بودن آن مطمئن باشند. همچنین نباید آن را روی سنگ یا کاغذ و یا با استفاده از چسب، نصب کنید؛ چرا که رادیاتور یک وسیله گرمایشی است و با گرم شدن، موجب شل شدن چسب و در نهایت، کنده شدن خود رادیاتور میشود. در ادامه پیش نیاز برای نصب این نوع رادیاتور را بررسی خواهیم کرد.
۱ – به بررسی رادیاتور بپردازید.
قبل از اینکه به نصب رادیاتور پنلی خریداری شده بپردازید، ابتدا باید تمام قسمتهای آن را از نظر وجود آسیب، ضربه، شکستگی و یا ترک بررسی کنید. در این مرحله میتوانید قبل از نصب، در صورت وجود مشکل در رادیاتور، آن را تعویض کنید، اما اگر نصب رادیاتور انجام شود، شاید دیگر نتوانید رادیاتور را تعویض کنید.
۲ – به نحوه گرفتن و جابجایی رادیاتور دقت کنید.
نسل جدید رادیاتورهای پنلی بسیار ظریف هستند و همین مورد سبب زیبایی آنها نیز شده است. البته همین ظرافت سبب شده تا جابجایی رادیاتورها به دقت بالایی نیاز داشته باشد. بهتر است رادیاتور را از بالای پنجره مشبک یا از کناره ها بگیرید تا به زیبایی آن لطمه وارد نشود. همچنین میتوانید برای جلوگیری از ایجاد ضربه و یا خش روی بدنه رادیاتور، از یک کاور استفاده کنید.
۳ – محل نصب مناسبی را برای نصب رادیاتور پنلی در نظر بگیرید.
طراحی رادیاتور به این شکل است که از سیستمهای گرمایشی با آب گرم استفاده میکند. بنابراین باید محل انتخابی برای نصب، دارای لوله کشیهای مورد نیاز برای اتصال به پکیج یا سیستم موتورخانه باشد. در نتیجه باید به کمک یک متخصص، مکان مناسب را با توجه به شرایط و فضای مناسب، انتخاب کنید. ( در صورت نیاز به انجام لوله کشی میتوانید به مقاله انواع روشهای لوله کشی رادیاتور مراجعه نمایید.)
۴ – اتصالات مورد نیاز نصب رادیاتور را تهیه کنید.
قبل از انجام نصب رادیاتور و برای راحتی در روند نصب، بهتر است تمامی اتصالات مورد نیاز خود را از تاسیساتیها تهیه کنید. هر رادیاتور نیز بسته به نوع و ظرفیتش، به اتصالات متفاوتی نیاز دارد؛ بنابراین باید در زمان خرید، به این نکته توجه کنید و از افراد متخصص در این زمینه راهنمایی بگیرید. alopiping میتواند به شما در این زمینه کمک کند.
۵ – مراقب باشید به شیر و لولهها فشاری وارد نشود.
در زمان نصب رادیاتور پنلی باید به این نکته توجه کنید که اگر اتصال لولهها و اتصالات به رادیاتور را با فشار انجام دهید، ممکن است در آینده روی دیوار ترک ایجاد شود و حتی ممکن است دیوار به طور کامل خراب شود. همچنین ممکن است فشار زیاد، سبب شکستگی لولهها و بروز نشتی در آنها شود.
لوازم مورد نیاز برای نصب رادیاتور
حال که موارد پیش نیاز برای نصب رادیاتور را انجام دادید، لوازمی که در زمان نصب نیاز خواهید داشت را بررسی میکنیم.
- ۱ دوشاخه کروم خالی
- ۱ کلید هواگیری
- ۱ شیر یکپارچه
- ۱ هواگیر
- ۴ سپر براکت (در برخی از مدلها مورد استفاده قرار میگیرد)
- ۲ براکت دیواری برای تحمل وزن رادیاتور پنلی برای رادیاتورهایی با طول کمتر از ۱۸۰ سانتیمتر و ۳ براکت برای طول بیشتر
مراحل نصب رادیاتور پنلی روی دیوار
قبل از اینکه نصب رادیاتور پنلی را انجام دهید باید به این نکته توجه کنید که اگر رادیاتور شما یک نقطه سبز دارد به این معنا است که باید برای آن براکت رادیاتور تهیه کنید و بدانید که مونتاژ رادیاتور نیز باید انجام شود. اگر رادیاتور شما یک نقطه قرمز دارد یعنی نصب هواگیر، پلاگین و سوپاپ اطمینان روی رادیاتور انجام شده است و فقط لازم است به سفت کردن رادیاتور بپردازید. حال باید مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول : انتخاب محل مناسب برای نصب رادیاتور پنلی
برای انتخاب محل مناسب برای نصب رادیاتور، باید به وجود لولههای آب یا سیمهای برق در پشت محلی که میخواهید نصب متعلقات رادیاتور پنلی (براکت) را انجام دهید، دقت کنید. این نکته را نیز در نظر بگیرید که برای جریان هوا و اتصالات باید پایین رادیاتور از سطح، ۴ سانتیمتر فاصله داشته باشد. همچنین نباید به هیچ عنوان رادیاتور را به میلههای چوبی یا لنگرهای سنگی نصب کرد؛ چرا که ممکن است تحمل وزن رادیاتور را نداشته باشند.
مرحله دوم : نصب کردن پایه رادیاتور پنلی
در مرحله دوم از نصب رادیاتور پنلی، باید رادیاتور را طوری روی کف قرار دهید که به طور مستقیم در مقابل براکت دیواری قرار بگیرد. سپس به قرار دادن رادیاتور در کانال پایه، بستن عایق پلاستیکی و چفت کردن فنر گیره بپردازید تا قرارگیری گوشهها در بین فضاهای مشبک انجام شود. قرار گرفتن فنر گیره در موقعیت خود سبب امن شدن رشته تامین و بازگشت میشود. اگر فنر رادیاتور در نصب گیره مشکل ایجاد میکند، احتمالا مشکل اصلی از دیوار است. از وجود کلیدهای فنر در مونتاژ براکت مطمئن شوید و به تکمیل سیستم گرمایشی بپردازید.
مرحله سوم : نصب کردن سایر اتصالات و متعلقات رادیاتور پنلی
در این مرحله از نصب رادیاتور پنلی، با بسته شدن رادیاتور به دیوار، باید به نصب اتصالات تامین و بازگشت بپردازید. به این نکته توجه کنید که تمامی اتصالات رادیاتور از جمله لوله PERT یا PEX، لوله آهنی و مس BSP یا موازی میباشند. اگر نیاز به یک سری لوله دارید، یک کنج یا مسیر مستقیم برای نصب آنها انتخاب کنید. همچنین از مناسب بودن اندازه لوله در زمان اتصال رادیاتور مطمئن شوید. حال برای اینکه از توانایی پمپ برای پشتیبانی از دستگاه و ظرفیت آن مطمئن شوید، بهتر است از طریق لوله کشی، رادیاتور و اتصالات، به بررسی سر دینامیکی افت فشار بپردازید. اگر میخواهید از تاسیسات در برابر نور مستقیم خورشید محافظت کنید، میتوانید از لولههای PERT یا PEX استفاده کنید.
مرحله چهارم : هواگیری بعد از نصب رادیاتور پنلی
هواگیری رادیاتور، یکی از مراحل نصب آن است و زمان اتصال رادیاتور به سیستم گرمایش، حتما لازم به برداشتن هوا از واحد است. بنابراین رادیاتورها دارای یک سوکت خروج هوا هستند. نحوه هواگیری نیز اصول خاصی را دنبال میکند. اگر نصب رادیاتور با یک سیستم جریان چند منظوره انجام شده باشد، هواگیری نیز به روشهای مختلف قابل اجرا است. اگر لوله کشی با لوله مسی یا فولادی انجام شده باشد، هواگیری کمی دشوار خواهد بود.
مرحله پنجم : انجام تنظیمات نهایی
سوپاپ اطمینان در سمت راست یا چپ رادیاتور با شمارهگذاری ۱ تا ۶ مربوط به دریافت ترموستات غیرالکتریکی است. این اعداد نشان دهنده موقعیتهای جریان هستند که عدد ۱ حداقل جریان و عدد ۶ حداکثر جریان را نشان میدهند. در صورت استفاده از ترموستات غیرالکتریکی باید از موقعیت ۶ استفاده شود. بنابراین باید قبل از اینکه ترموستات را نصب کنید، به تنظیم شماره ۶ بپردازید. بهتر است برای اینکه در برابر دمای سطح بیش از حد از رادیاتور محافظت کنید، نسبت به نصب ترموستات غیر الکتریکی اقدام کنید.
مرحله ششم : بررسی نشتی اتصالات رادیاتور
در مرحله آخر از نصب رادیاتور باید به بررسی تمامی اتصالات بپردازید تا از عدم وجود نشتی مطمئن شوید. وجود نشتی در سیستم، موجب افضافه شدن بیش از حد آب به آن و خوردگی آن میشود. نشتی کوچک نیز سبب میشود پوشش پودر محصول خفه شود.
هزینه مورد نیاز برای نصب رادیاتور پنلی
اگر در زمینه نصب رادیاتور پنلی تخصصی ندارید، میتوانید از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید. هزینه نصب رادیاتور نیز به موارد مختلفی از جمله برند، سایز، تعداد رادیاتورها و… وابسته است. همچنین نصب پنل جایگزین و یا نیاز داشتن به انجام لوله کشی و تجهیزات مختلف نیز برای اینکه بتوانید هزینه نصب را برآورد کنید، تاثیرگذار است. مثلا برای نصب رادیاتور برند ایران رادیاتور، به عایق کاری نیاز دارید.
جمع بندی
در این مقاله به شما آموزش دادیم که چطور رادیاتور پنلی خود را نصب کنید. در ابتدا شما را با شرایط و لوازم مورد نیاز برای نصب آن آشنا کردیم و سپس مراحل نصب رادیاتور را بررسی کردیم. در نهایت نیز نحوه برآورد هزینه آن را به شما آموختیم. با انجام مراحل گفته شده به صورت گام به گام، میتوانید نصب رادیاتور را انجام دهید. البته این نکته را فراموش نکنید که اگر در این زمینه تخصص ندارید، بهتر است این کار را به افراد باتجربه و متبحر بسپارید. چرا که در غیر این صورت ممکن است در زمان نصب و حتی بعد از آن، مشکلاتی برای شما به وجود آید. قابل ذکر است شرکت الوپایپینگ برای نصب رادیاتور پنلی نیز آماده خدمترسانی به شما میباشد. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و به پاسخ سوالات خود رسیده باشید.
سوالات متداول
بررسی رادیاتور و نحوه گرفتن و جابجایی رادیاتور – انتخاب محل مناسب نصب رادیاتور پنلی – تهیه اتصالات رادیاتور – مراقب باشید به شیر و لولهها فشاری وارد نشود
دوشاخه کروم خالی
۱ کلید هواگیری
۱ شیر یکپارچه
۱ هواگیر
۴ سپر براکت (در برخی از مدلها مورد استفاده قرار میگیرد)
۲ براکت دیواری برای تحمل وزن رادیاتور پنلی برای رادیاتورهایی با طول کمتر از ۱۸۰ سانتیمتر و ۳ براکت برای طول بیشتر