✔️ دانستنی های مهم درباره تعویض فیلتر تصفیه آب ✔️
مدت زمان مطالعه: ۹ دقیقه
تعویض فیلتر تصفیه آب از مواردی است که مهمترین تاثیر را در طعم و مزه آب داردو با ما همراه شوید تا به طور کامل در این باره برای شما توضیح دهیم. این روزها همه افراد، به کیفیت آب آشامیدنی اهمیت زیادی میدهند و معمولا در اکثر منازل، دستگاه تصفیه آب وجود دارد. همانطور که میدانید درون این دستگاه یک تعدادی فیلتر وجود دارد که مهمترین قطعات دستگاه است و پس از مدتی، کارایی خود را از دست میدهد. در این مقاله میخواهیم در مورد زمان تعویض فیلتر تصفیه آب و نکات مهم آن صحبت کنیم. اگر این فیلترها در زمان مشخص، تعویض نشوند، علاوه بر کاهش کیفیت آب و تهدید سلامت افراد، ممکن است سبب آسیب به خود دستگاه نیز شوند. قابل ذکر است برای تعویض فیلتر تصفیه آب خود میتوانید از الوپایپینگ کمک بگیرید.
فهرست مطالب
نکات مهم در خصوص تعویض فیلتر تصفیه آب
اولین نکته در مورد تعویض فیلترها، تهیه یک فیلتر با کیفیت و مطمئن است که باید مراقب باشید مدل فیلتر با مدل دستگاه شما، متناسب باشد. به طور کلی تعویض فیلتر تصفیه آب به ۴ عامل مختلف بستگی دارد که شامل موارد زیر میباشند.
۱ . مقدار مصرف
۲ . گذشت زمان از اولین استفاده
۳ . کیفیت آب ورودی
۴ . کیفیت فیلتر
معرفی انواع فیلتر تصفیه آب و زمان تعویض آن
حال میخواهیم شما را با انواع فیلترها آشنا کنیم و زمان و شرایط تعویض آنها را با هم ببینیم. هر نوع فیلتر دارای کیفیت، کارکرد و طول عمر متفاوتی است. حال به چند تقسیم بندی، برای تعویض فیلتر تصفیه آب، میپردازیم.
فیلترهای قسمت پایین دستگاه
فیلترهای دستگاه تصفیه، به فیلتر مرحله اول، دوم و سوم تقسیم بندی میشوند که روند تعویض فیلتر در هر کدام متفاوت است. حال میخواهیم به بررسی فیلترهای سه گانه پایین دستگاه بپردازیم.
فیلتر اول فیلتر پلی پروپیلن ۵ میکرون PP
در تمام دستگاههای تصفیه آب، اولین فیلتر، فیلتر پرپیلن میباشد. به مرور زمان، این فیلتر از ناخالصیها اشباع شده و تغییر رنگ میدهد. وجود رنگ قهوهای تیره، نشانه زمان تعویض فیلتر است. زمان تعویض این فیلتر به کیفیت آب بستگی دارد ولی به طور کلی میتوان گفت که این فیلتر، بین ۴ تا ۶ ماه کارایی مناسب دارد.
فیلتر دوم فیلتر کربن گرانول UDF
این فیلتر نیز بسته به کیفیت آب محل زندگی شما متفاوت است. به این نکته باید توجه کنید که تعویض فیلتر تصفیه آب اول تا سوم، باید در یک زمان (۴ تا ۶ ماه) انجام شود؛ چرا که سبب افزایش کیفیت آب شده و طعم و مزه آن را بهبود میبخشد.
فیلتر سوم فیلتر کربن بلاک CTO
نقش فیلتر کربن بلاک، به عنوان سومین مرحله است و همانند فیلتر اول و دوم، پس از گذشت ۴ تا ۶ ماه، نیاز به تعویض دارد. گاهی اوقات میتوان به جای فیلتر کربن بلاک، فیلتر ۱ میکرون pp را جایگزین کرد. همانطور که گفتیم، پیشنهاد میدهیم برای افزایش کیفیت، فیلتر ۱، ۲ و ۳ را همزمان تعویض کنید.
فیلترهای قسمت بالای دستگاه
در دستگاه تصفیه آب، فیلتر بالای دستگاه شامل فیلترهای چهار، پنج و شش میباشد. حال به بررسی این فیلترها میپردازیم.
فیلتر چهارم فیلتر ممبران membrane
برای اینکه طول عمر این فیلتر را بدانید، باید سختی آب را تست کنید. در هر منطقه ممکن است سختی آب متفاوت باشد و همین موضوع در استفاده از فیلتر ممبران موثر است. معمولا پس از گذشت ۱۲ تا ۱۸ ماه و همراه با فیلتر مرحله ۵ و ۶، باید این فیلتر تعویض شود. هرگاه با رسوب آب در کتری و یا شباهت در طعم آب ورودی و خروجی، مواجه شدید، باید این فیلتر را تعویض کنید. وظیفه فیلتر ممبران حدف مواد محلول در آب است که به این ترتیب، در این فرآیند بسیاری از ویروس و باکتریهای معلق در آب، نابود میشوند. روش کار این فیلتر، اسمز معکوس است.
فیلتر پنجم فیلتر پست کربن post carbon
این فیلتر را پس از گذشت ۱۲ تا ۱۸ ماه و همراه با فیلتر مرحله ۴ و ۶ باید تعویض کرد. بهترین راه برای پیدا کردن زمان دقیق برای تعویض این فیلتر، استفاده از ۵۶۷۶ لیتر آب است. همانطور که قبلا هم بیان شد، بسته به کیفیت، کارایی و آب هر منطقه، زمان دقیق تعویض فیلتر تصفیه آب، متفاوت است. معمولا آب برای مدتی در مخزن تصفیه باقی میماند و ممکن است طعم و بوی آن تغییر کند اما استفاده از فیلتر پست کربن، جلوی وقوع این مشکل را میگیرد.
فیلتر ششم فیلتر مینرال mineral
فیلتر مینرال نیز بین ۱۲ تا ۱۸ ماه کارایی خوبی دارد و پس از آن باید همراه فیلتر مرحله ۴ و ۵، تعویض شود.
فیلتر قلیایی کننده آب ALKALINE – ORP
فیلتر قلیایی نیز یکی از فیلترها برای تصفیه آب است که برای تهیه سافت واتر، در دستگاهها استفاده میشود. وظیفه اصلی این فیلتر، افزایش میزان قلیایی آب است تا به میزان استاندارد برسد. PH مناسب آب علاوه بر جلوگیری از مشکلات، برای کاهش و درمان بیماریهایی مانند مشکلات گوارشی، قند، چربی و … نیز تاثیرگذار است. این فیلتر نیز بین ۱۲ تا ۱۸ ماه کارایی مناسب دارد و همراه فیلترهای مراحل ۴ تا ۶ باید تعویض شود. برای اینکه بتوانید از کیفیت PH آب اطمینان حاصل کنید، باید از فیلتر قلیایی در دستگاه تصفیه خود استفاده کنید.
نام دیگر فیلتر قلیایی، فیلتر بیوسرامیک است. بهتر است این نکته را هم بدانید که نوع فیلتر قلیایی درون دستگاه، در قیمت آن بسیار تاثیرگذار است. مثلا استفاده از صفحات الکترونیکی برای فیلتر قلیایی، گرانتر از بقیه فیلترهای قلیایی است. شما با توجه به بودجه خود، میتوانید گزینه مورد نیاز خود را انتخاب کنید. در زمان خرید، اطلاعات کامل در مورد فیلتر را به دست آورید چرا که زمان تعویض فیلتر، با توجه به کارایی آن متفاوت است. بهترین آب آشامیدنی، یک PH مناسب دارد. معمولا به دلیل حل شدن مینرال در آبهای مورد استفاده در مناطق مختلف، PH آنها استاندارد نیست بنابراین استفاده از فیلتر قلیایی برای تنظیم ایت PH بسیار لازم است.
فیلتر فرابنفش لامپ یووی UV
در این فیلتر از امواج فرابنفش استفاده میشود. با این روش که بسیار ساده و کارآمد است، ۹۹٫۹۹ درصد از موجودات زنده درون آب، نابود میشوند. اشعه فرابنفش توسط لامپ UV درون دستگاه تولید میشود. این فرآیند برای سلامت انسانها کاملا بی خطر است. طول عمر این فیلترها معمولا بسیار زیاد است و تا زمانی که لامپ جیوه نصب شده، سالم باشد، مشکلی پیش نمیآید. اگر لامپ سوخت، تنها کافی است لامپ را تعویض کنید تا فیلتر بتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد.
این فیلتر برای استفاده از آب رودخانه ها، قنات ها و چاه ها نیز میتواند کارآمد باشد چرا که یک ضدعفونی کننده کامل است و با وارد شدن آب، تمام میکروبها را عقیم میکند. در نتیجه میکروبها قابلیت تکثیر خود را از دست داده و پس از مدتی نیز کاملا نابود میشوند. کاربرد این فیلتر برای استفاده از آبهای زیرزمینی، بسیار اهمیت دارد.
فیلتر اکسیژن ساز
فیلتر اکسیژن ساز یا انرژیزا نیز یکی دیگر از فیلترهایی است که برای افزایش کیفیت آب استفاده میشود. این فیلترها از مواد بیوسرامیکی ساخته میشوند و میتوانند ساختار مولکولی آب را بشکنند. با این کار، اکسیژن به وجود میآید. افزایش اکسیژن در بدن نیز برای ساخت و ساز بهتر تاثیر دارد و همچنین سبب شادابی و طراوت میشود. با رسیدن اکسیژن به سلولها، عملکرد سیستم عصبی بهبود مییابد. استفاده از فیلتر اکسیژنساز در دستگاه تصفیه، کیفیت آب خروجی را به شدت افزایش میدهد.
در این فیلتر هیچ اشعه مضری استفاده نمیشود و برای سلامت انسان خطری ندارد. معمولا عمر مفید این فیلترها ۱۲ ماه است ولی باز هم بسته به برند، میتواند متغیر باشد. این نکته نیز قابل توجه است که این فیلتر را میتوان به هر دستگاه تصفیه افزود تا کارایی دستگاه افزایش یابد و آب خروج، با کیفیتتر شود.
راهنمای تعویض فیلتر تصفیه آب
مراحل تعویض فیلتر ۱ تا ۳
برای تعویض فیلترهای اول، دوم و سوم، ابتدا باید اقدام به بستن شیرهای ورودی دستگاه و شیر مخزن ذخیره کنید.حال هوزینگ پایینی را با استفاده از آچار هوزینگ فیلترهای سه گانه تصفیه آب، باز کنید. جهت باز کردن هوزینگ، به سمت عقربههای ساعت است و بستن آن نیز برعکس است.
اگر در زمان خارج کردن فیلترها، با این مشکل که فیلتر از جای خود در نمیآید، مواجه شدید، یعنی فیلتر رسوب گرفته و باید این رسوبها را از بین برد. به این ترتیب که توسط یک چاقو، رسوبات روی هوزینگ را پاک کنید البته بسیار مراقب باشید که هوزینگ در این زمان آسیب نبیند چرا که ممکن است دیگر نتوان هوزینگ را آب بندی کرد. حال با باز کردن هوزینگ، فیلترهای اول، دوم و سوم را باز کرده و فیلتر جدید را جایگزین کنید.
پس از اینکه فیلترهای پایینی را تعویض کردید، لازم است تا مخزن تصفیه را ۲ تا ۳ بار خالی و پر کنید تا آب تمام آب داخل مخزن، تمیز و یک دست شود. برای انجام این کار ابتدا باید اقدام به باز کردن شیر برداشت روی سینک کنید تا آب مخزن تخلیه شود و سپس برای پر شدن مخزن، شیر روی سینک را ببندید.
مراحل تعویض فیلتر 4 تا ۶
تا اینجا، کار بسیار راحت بود. اما اکنون برای تعویض فیلتر ممبران و مراحل بعد، باید به قطع شیلنگ ورودی فیلتر چهارم، یعنی ممبران بپردازید. حال به باز کردن شیر ورودی آب تصفیه کن اقدام کنید و منتظر بمانید تا حدود ۱۰ تا ۲۰ لیتر آب، از شیلنگ تخلیه شود. این کار که به نام کربن گیری معروف است را باید تا زمانی که آب به شفافیت برسد، ادامه دهید. پس از شفاف شدن آب، به تعویض فیلتر پرداخته و شیلنگ را دوباره وصل کنید.
برای اینکه فیلتر پست کربن و مینرال را را تعویض کنید، باید اقدام به باز کردن اتصالات کوییک فیتینگ از دو سر فیلترهای قدیمی کنید. نباید فشار زیادی را برای باز کردن این اتصالات به کار ببرید چون اگر اتصالات بشکند، دیگر دستگاه شما کارایی نخواهد داشت و دوباره باید اتصالات جدید برای آن خریداری کنید.
برای تعویض فیلتر پست کربن و مینرال نیز باید اتصالات را از دو سر فیلترهای قدیمی باز کنید و خیلی آسان، آنها را به فیلترهای جدید متصل کنید. برای باز کردن این اتصالات زیا فشار وارد نکنید، چون اگر اتصال دستگاه شما دچار شکستگی شود، دستگاه کارایی خود را از دست میدهد و باید اتصالات جدیدی را بخرید تا دوباره کار کند.
جمع بندی
در این مقاله با انواع فیلترهای دستگاه تصفیه آب و نکات لازم در خصوص زمان تعویض فیلترها آشنا شدید. همچنین نحوه تعویض فیلتر تصفیه آب را نیز برایتان بررسی کردیم. امید است که این مقاله برایتان کارآمد باشد. اگر در این زمینه نیاز به مشاوره دارید، همکاران ما در شرکت الوپایپینگ به شما کمک میکنند.
سوالات متداول
فیلتر اشعه فرابنفش
فیلتر آلکالاین یا قلیایی