۲۰ علت صدا دادن کولر گازی و راه های برطرف کردن آن

سر و صدای زیاد در کولر گازی یکی از نشانه‌های خرابی و آسیب دیدن دستگاه به شمار می‌رود. این صداها ممکن است به صورت‌های مختلفی مانند سوت کشیدن، ضربه زدن، جیغ زدن و وزوز خود را نشان دهند. به همین دلیل باید علت صدا دادن کولر گازی را بدانید تا بتوانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن آن را برطرف کرده و مانع از ایجاد سایر مشکلات شوید. به همین دلیل در این مقاله از الوپایپینگ تصمیم گرفتیم که دلایل سر و صدای بیش از حد کولر گازی را مورد بررسی قرار داده و پیشنهادهایی را برای برطرف کردن آن به شما ارائه دهیم.

دلایل ایجاد صدای کوبیده شدن یا تق تق در کولر گازی

یکی از صداهای غیر معمولی که ممکن است از پنل داخلی یا خارجی کولر خود بشنوید، صدایی مانند کوبیده شدن است که احتمالا به دلایل زیر به وجود می‌آید:

دلایل ایجاد صدای کوبیده شدن یا تق تق در کولر گازی

۱- گیر کردن ذرات در کندانسور

اگر واحد بیرونی سیستم سرمایشی شما در جایی نصب شده که در معرض گیاهان یا اشیا خارجی قرار دارد، ممکن است چوب، برگ یا سایر ذرات در کندانسور آن گیر کرده و صدای کوبیده شدن را ایجاد کنند. در این مورد باید حتما پوشش کندانسور را بردارید و آن را با دقت تمیز کنید.

۲- شل شدن پیچ ها

یک علت صدا دادن کولر گازی که معمولا به شکل تق تق خود را نشان می‌دهد، شل شدن پیچ‌ها است. اگر زمانی که سیستم سرمایشی را روشن می‌کنید، متوجه لرزش در پنل داخلی و خارجی می‌شوید، باید چک کنید که پیچ‌ها محکم بسته شده باشند و یا اینکه آن‌ها را سفت کنید.

۳- خراب شدن موتور یا کمپرسور

یکی دیگر از دلایل سر و صدای بیش از حد کولر گازی خرابی کمپرسور یا موتور است. در این حالت دستگاه شما در زمان راه‌اندازی صدای کوبیدن ایجاد می‌کند که بسیار بلند است. اگر مدت زیادی است که از کولر گازی خود استفاده می‌کنید، تعمیر کمپرسور نمی‌تواند راه‌ حل چندان مفیدی باشد. زیرا هزینه‌های زیادی برای شما خواهد داشت و بهتر است پنل را تعویض کنید. اما برای تصمیم‌گیری در این مورد حتما با یک مرکز مجاز تعمیر و سرویس کولر گازی تماس بگیرید تا بهتر بتواند به شما مشورت دهد.

۴- تراز نبودن دستگاه

گاهی اوقات در زمان نصب کولر گازی، پایه‌ها به درستی تراز نشده‌اند و همین موضوع باعث ایجاد لرزش و صداهای کوبیده شدن در زمان راه‌اندازی می‌شود. پس حتما باید با یک نصاب ماهر کولر گازی تماس بگیرید تا پایه‌ها را برای شما تراز کند. جهت اطلاعات بیشتر در زمینه نصب کولر گازی به مقاله انتخاب محل مناسب نصب کولر گازی مراجعه نمایید.

۵- تاب برداشتن تیغه های فن

یکی دیگر از دلایل صدا دادن کولر گازی می‌تواند تاب برداشتن تیغه‌های فن باشد. در این حالت باید پنل را باز کرده و تیغه‌ها را بررسی کنید. در صورتی که متوجه تغییر شکل یا موقعیت آن‌ها شدید، با یک تعمیرکار متخصص تماس بگیرید تا آن‌ها را اصلاح کند.

۶-  نیاز به روغن کاری

یک علت صدا دادن کولر گازی که معمولا در بسیاری از موارد اتفاق میافتد، روغن‌ کاری نکردن قطعات متحرک سیستم سرمایشی است که باعث ایجاد صدای کوبیدن یا تق تق می‌شود. بنابراین حتما قبل از راه‌اندازی کولر گازی آن را سرویس کرده و همه روغن‌ کاری‌های لازم را انجام دهید. روغن‌ کاری را باید به طور مرتب در طول فصل‌هایی که از کولر استفاده می‌کنید هم انجام دهید تا از ایجاد صدای زیاد در کولر جلوگیری شود. شما می‌توانید جهت ثبت سفارش سرویس کولر گازی و اسپلیت در اصفهان از طریق لینک درج شده با ما تماس بگیرد و سفارش خود را ثبت کنید.

علت ایجاد صدای جیغ مانند یا جیر جیر در کولرگازی

احتمالا برای شما هم پیش آمده است که با روشن کردن سیستم سرمایشی، صدایی مانند جیغ را می‌شنوید که بسیار آزاردهنده است. در این حالت علت سر و صدای کولر گازی می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

علت ایجاد صدای جیغ مانند یا جیر جیر در کولرگازی

۱- خراب بودن بلبرینگ موتور

اگر حس می‌کنید که این صدای جیغ شبیه به صدای کشیده شدن دو فلز بر روی یکدیگر است، باید بدانید که بلبرینگ‌های موتور کولرگازی معیوب شده و نیاز به تعویض دارند.

۲- فرسوده شدن تسمه

در صورتی که از سیستم سرمایش مرکزی یا کولر گازی کانالی استفاده می‌کنید، ممکن است که ایجاد صدای جیغ مانند به دلیل فرسوده شدن تسمه باشد. حتی در کولرهای گازی قدیمی هم چنین تسمه‌ای وجود دارد که موتور و فن را به هم متصل می‌کند. اگر رطوبت زیاد باشد یا اینکه دما به طور دائمی تغییر کند، این تسمه فرسوده شده و باعث ایجاد صدا در کولر گازی می‌شود.

۳- بالا رفتن فشار کمپرسور

اگر صدای جیغ زدن را از کولر گازی خود شنیدید، خیلی فوری آن را خاموش کنید. زیرا این صدا ممکن است به دلیل بالا رفتن فشار کمپرسور و داغ شدن آن باشد که می‌تواند باعث انفجار دستگاه شود. در این حالت حتما با یک تعمیرکار متخصص کولر گازی و اسپلیت تماس بگیرید تا مشکل شما را خیلی سریع برطرف کند.

۴- خراب بودن موتور بلوور

یکی دیگر از علت‌های صدا دادن کولر گازی که معمولا در پنل داخلی اتفاق میافتد، خراب بودن موتور بلوور است. این موتور در واقع وظیفه پرتاب باد را بر عهده دارد و به شکل فن است. بنابراین اگر تیغه‌های آن دچار شکستگی یا ترک شوند و یا اینکه آلودگی‌های زیادی بر روی آن‌ها وجود داشته باشد، از حالت تعادلی خارج شده و صدایی جیغ مانند را ایجاد می‌کند. از آنجا که موتور بلوور بسیار حساس است، حتما باید برای رفع مشکل آن از یک متخصص کمک بگیرید.

علت ایجاد صدای وزوز در کولر گازی

اگر صدای وزوز از سیستم سرمایشی خود شنیدید، احتمالا باید در سیستم الکتریکی کولر به دنبال ریشه آن باشید. در این حالت باید کولر را خاموش کرده و یکی از دلایل سر و صدای بیش از حد کولر گازی را که در ادامه برای شما بیان می‌کنیم، بررسی کنید.

علت ایجاد صدای وزوز در کولر گازی

۱- خراب بودن کمپرسور

گاهی اوقات ممکن است که جریان برق حتی پس از خاموش کردن کولر متوقف نشود و در نتیجه یک صدای وزوز در آن ایجاد شود. در این صورت مشکل از کمپرسور بوده و باید حتما تعویض شود.

۲- خراب شدن خازن

اگر صدای وزوز را از کولرگازی خود شنیدید، ممکن است که خازن خراب شده و در نتیجه از روشن شدن فن جلوگیری کند. در این حالت حتما باید با یک تعمیرکار مجاز و متخصص مشورت کنید که به شما بگوید آیا خازن نیاز به تعویض دارد یا خیر؟

۳- خراب شدن کنتاکتور

یک از علت‌های صدا دادن کولر گازی خرابی یا فرسوده شدن کنتاکتور است که وظیفه کنترل جریان برق ورودی به کمپرسور را بر عهده دارد. خراب شدن این قطعه، برق‌ رسانی را مختل کرده و منجر به ایجاد صدای وزوز در سیستم سرمایشی می‌شود.

۴- وجود مشکل در کویل های مسی

در صورتی که کویل‌های مسی موتور ساییده شوند و یا اینکه عایق موجود روی آن‌ها از بین برود، صدایی شبیه به وزوز از کولر گازی شنیده خواهد شد. اگر به این مشکل به زودی رسیدگی نکنید، ممکن است که موتور کولر دچار مشکل شود.

۵- یخ زدن قطعات

یکی از دلایل سر و صدای زیادی کولرگازی که معمولا به شکل وزوز کردن خود را نشان می‌دهد، یخ زدن قطعات مختلف است. در صورتی که ترموستات به درستی کار نکند یا اینکه گاز مبرد به مقدار کافی وجود نداشته باشد، قطعات و کویل‌ها یخ می‌زنند. در این حالت ممکن است نیاز به شارژ و وکیوم دستگاه پیدا کنید که ما در مقاله مراحل وکیوم کولر گازی به طور کامل آن را توضیح داده‌ایم.

۶- شل شدن سیم ها

اگر صدای وزوز کولرگازی مداوم است و قطع نمی‌شود، ممکن است سیم‌های آن شل شده و با هم برخورد داشته باشند. به همین دلیل حتما باید کولر را خاموش کنید تا از ایجاد جرقه یا اتصالی جلوگیری شود. سپس با یک تعمیرکار کولر گازی یا برق‌کار ماهر تماس بگیرید تا این مشکل را برطرف کند.

دلیل خش خش کردن کولر گازی

اگر صدایی شبیه به خش خش را از کولر گازی خود می‌شنوید، حتما باید خیلی زود به آن رسیدگی کنید. زیرا این صدا می‌تواند خیلی زود تبدیل به جیغ زدن شده و در نتیجه به قطعات اصلی مثل کمپرسور آسیب بزند. اصلی‌ترین دلایل ایجاد صدای خش خش در کولرگازی عبارت‌اند از:

دلیل خش خش کردن کولر گازی

۱- نشت مبرد

در صورتی که خط مبرد آسیب دیده و دچار نشتی شود، صدایی شبیه به خش خش از کولر شنیده می‌شود. در این مورد حتما باید با یک متخصص تماس بگیرید؛ زیرا راه خانگی یا ساده‌ای برای برطرف کردن آن وجود ندارد.

۲- نشتی شیر کمپرسور

سوپاپ‌ها در قسمت شیر کمپرسور وظیفه دارند فشار مبرد را کنترل کنند. در نتیجه اگر صدای خش خش متوالی از کولر خود شنیدید، باید وجود نشتی را در این قسمت هم بررسی کنید.

علت ایجاد صدای سوت در کولر گازی

ایجاد صدای سوت در کولر گازی ممکن است به اندازه سایر صداها اهمیت نداشته باشد؛ اما حتما باید علت آن را بررسی کنید تا از بروز مشکل در آینده جلوگیری شود. در این مورد علت صدا دادن کولر گازی می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

علت ایجاد صدای سوت در کولر گازی

۱- نشتی داکت

در صورت ایجاد صدای سوت، ممکن است که کانال به درستی آب بندی نشده باشد. در نتیجه مصرف برق کولر گازی تا حد زیادی بالا می‌رود که این موضوع هزینه‌های شما را زیادتر خواهد کرد. در صورتی که به دنبال روش‌هایی برای کم کردن برق مصرفی در سیستم سرمایشی خود هستید مقاله ما را درباره روش های کاهش مصرف برق کولر گازی مطالعه کنید.

۲- مسدود شدن جریان هوا

در صورتی که فیلترهای کولر گازی خیلی کثیف باشند و هوا نتواند به خوبی از داخل آن‌ها عبور کند، صدایی شبیه به سوت زدن از کولر شنیده خواهد شد. در این صورت فشار زیادی به موتور دمنده وارد می‌شود و سوت بلندی در دستگاه ایجاد خواهد شد. پس حتما باید فیلترها را به طور مرتب تمیز کنید تا این مشکل به وجود نیاید.

سخن پایانی

ایجاد صداهای مختلف در کولرگازی ممکن است به دلایل متفاوتی اتفاق بیفتد که ما در این مقاله برخی از آن‌ها را بررسی کردیم. در صورتی که هرگونه صدای غیرمعمولی و بلندی از کولر خود شنیدید، حتما باید به سراغ بررسی علت صدا دادن کولر گازی بروید. زیرا در صورت طولانی شدن صداهای به گوش رسیده از پنل داخلی و خارجی، ممکن است قطعات اصلی دستگاه مانند کمپرسور یا موتور آسیب ببینند که هزینه‌های زیادی را برای شما به دنبال خواهد داشت.

سوالات متداول

  1. شنیدن چه صداهایی در کولر گازی نگران‌کننده است؟
    به طور کلی در کولرهای گازی از فناوری‌های کاهنده صدا و کمپرسورهای دو مرحله‌ای برای کم کردن سر و صدای پنل داخلی و خارجی و نگه داشتن آن در سطح ۵۵ دسی بل استفاده می‌شود. بنابراین اگر صداهای بلند یا ناآشنا و غیرمعمول شنیدید، حتما باید برای تعمیر و سرویس کولر گازی اقدام کنید.
  2. آیا شنیدن صدای کلیک در کولر گازی عادی است؟
    در صورتی که صدای کلیک در زمان راه‌اندازی یا خاموش شدن دستگاه شنیده می‌شود، عادی است. اما اگر این صدای کلیک مداوم باشد و قطع نشود، امکان دارد که فن‌های کولرگازی مسدود شده باشند یا اینکه خازن شارژ خود را از دست داده باشد.
  3. علت ایجاد صدای چکه کردن در کولر گازی چیست؟
    این موضوع در صورتی که به دلیل رطوبت بیش از حد به وجود آمده باشد، جای نگرانی ندارد. اما اگر مقدار زیاد میعان و پر شدن ظرف تخلیه آب باعث به وجود آمدن صدای چکه کردن در کولر گازی شود یا اینکه کویل‌ها یخ زده باشند، حتما باید خیلی سریع مشکل را برطرف کنید.
4/5 - (9 امتیاز)
برچسب ها :
جهت ثبت سفارش تعمیر و سرویس کولر گازی در اصفهان با ما تماس بگیرید. ثبت درخواست تعمیر در محل
سوال فنی داری از ما بپرس!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

ممکن است این مطالب را هم دوس داشته باشید!

مطالب مرتبطی موجود نیست