تعویض پوشال کولر آبی + آموزش گام به گام مراحل ✅
مدت زمان مطالعه: ۸ دقیقه
تعویض پوشال کولر آبی، یکی از اقدامات مهمی است که افراد باید حتما قبل از شروع تابستان آن را انجام دهند. کولر آبی، وسیلهای برقی-مکانیکی است که نسبت به چیلر و کولر گازی مقرون به صرفهتر و در روزهای گرم تابستان همراه خوبی برای بیشتر منازل است. تعویض پوشال و تعمیر کولر آبی قبل از رسیدن فصل تابستان، یکی از راههای موثر برای تحمل لحظات طاقت فرسا و کاهش گرمای تابستان است. در این مقاله میخواهیم به جزئیاتی در مورد کولر آبی و پوشال، ویژگیهای پوشال خوب، زمان تعویض پوشال، مواردی درباره عوض کردن پوشال با پدهای سلولزی و آموزش تعویض پوشال بپردازیم. اگر شما هم به دنبال راهی برای افزایش بازده کولر آبی در فصل تابستان هستید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید، همچنین در صورتی که نیاز به مشاوره دارید همکاران ما در الوپایپینگ پاسخگوی شما هستند.
فهرست مطالب
جنس پوشالهای کولر آبی از چیست؟
- در ابتدا پوشال در کشور آلمان تولید و به ایران وارد میشد ولی اکنون تکنولوژی ساخت پوشال به همراه دستگاههای پوشال سازی در ایران هم وجود دارد.
- پوشال کولرها در بیشتر موارد از درختانی مثل بید، سپیدار و صنوبر که چوب آنها تخلخل زیادی دارد و داخل آنها منافذ زیادی وجود دارد، تولید میشود.
- هم چنین به غیر از آن، در سالهای اخیر پوشالهایی به بازار عرضه شدهاند که از جنس پلاستیک یا حتی شیشه هستند. این مدل پوشال به علت استفاده از پلاستیک در بافت آن برای محیط زیست خطرناک است.
- قیمت پوشالهای کولر در بازار از ۷ تا ۴۰ هزار تومان متغیر است و مسلما در این شرایط انتخاب آنها سخت خواهد بود.
مزایای پوشال معمولی
- مناسب برای مناطق گرم و خشک
- مناسب محیط زیست
- ابعاد و اندازههای متنوع
- دسترسی آسان
- قیمت مناسب
معایب پوشال معمولی
- به دلیل عدم یکنواختی سطح پوشال، برخی از قسمتهای آن خشک میماند و مصرف انرژی کولر را افزایش میدهد.
- تکنولوژی برای کنترل اتوماتیک دما را ندارد و به همین دلیل باعث افزایش مصرف انرژی میشود.
- به دلیل رطوبت بالا، برای مناطق شرجی مناسب نیست.
- دوام کمی دارد.
- باید تمیز کردن و یا تعویض پوشال کولر آبی به طور مرتب انجام شود.
نحوه تعویض پوشال کولر آبی
- ابتدا پرههای کولر (دیوارههای کناری کولر) را از آن جدا کنید. برای این کار از دستگیرههایی که به شکل شیار در قسمت پایین پرههای کولر قرار دارند کمک بگیرید و پرهها را جدا کنید.
- میلههایی که با فنر به دیواره پرهها وصل شدهاند را جدا کنید و سپس نوبت جدا کردن پوشالهای قدیمی است. میلهها یا نگه دارندههای پوشال در دو نوع فنری و حفاظی هستند. در مدل فنری کافی است میله را به یک سمت فشار دهید تا از جای خود خارج شود و در مدل حفاظی به صورت کشویی یا قلاب مانند هستند. (فنرها بین دو تا سه و حفاظها بین پنج تا شش عدد هستند که برای جدا کردن پوشالها از پرهها باید آنها را بردارید.)
- در مرحله سوم از تعویض پوشال کولر آبی، پرههای کولر را با آب و توسط اسکاچ و مایع شوینده بشویید تا گرد و غبار و آلودگیهای آن از بین برود.
- پوشالهای جدید و تمیز را با یک سطل آب یا شلنگ آب، خیس کنید و در آفتاب قرار دهید تا خشک شود. (شست و شوی پوشالهای جدید باعث میشود که راحتتر جا بیفتند و گرد و خاکهایی که ممکن است روی آن وجود داشته باشد از بین برود.)
- پوشالهای نو را روی پرهها نصب کنید و میلههای نگه دارنده را در جای خود قرار دهید.
- در آخر پرههای کولر را در جای خود قرار دهید تا مراحل تعویض پوشال به پایان برسد.
نکات مهم در تعویض پوشال کولر آبی
ابتدا پمپ آب کولر را به مدت ۱۵ دقیقه روشن کنید تا پوشالها را به طور کامل خیس کند؛ سپس موتور کولر را روشن کنید. این کار باعث میشود فضای خانه سریعتر خنک شود، همچنین گرد و خاکهایی که داخل کولر باقی ماندهاند را از بین میبرد.
مراقب باشید که برای تعویض پوشال، آن را به درستی در جای خود قرار داده باشید، چرا که اگر پوشال در محل خود نباشد، علاوه بر اینکه تاثیری در خنک کردن فضا ندارد، ممکن است حتی به موتور کولر نیز آسیب وارد کند. این موضوع حتی ممکن است باعث سوختن کولر شود. همچنین پس از گذاشتن پوشال، از بستن فنر آن هم مطمئن شوید.
بهترین زمان برای تعویض پوشال کولر آبی
چون پوشالها از چوبهایی با تخلخل زیاد ساخته شدهاند، مسلما بعد از گذشت مدتی گرد و خاک و آلودگیها را به خود جذب میکنند و این موضوع باعث کاهش کارکرد آنها برای مصرف چند ساله میشود. همچنین این موضوع باعث وارد شدن آلودگیها و گرد و غبار همراه با ریزگردها به داخل منازل میشود.
زمانی که از کولر استفاده نمیشود، انواع قارچها و باکتریها میتوانند در میان پوشالها رشد کنند و هنگام استفاده مجدد از راه کولر به فضای خانه وارد شوند. وجود این میکروبها در پوشالها در طولانی مدت میتواند باعث ایجاد آلرژی، حساسیت و سرماخوردگی برای افراد منزل شود.
پوشالهای کهنه قدرت جذب بیشتری دارند و این امر مصرف آب و برق را افزایش میدهد. به دلیل موارد ذکر شده در فوق بهتر است تعویض پوشالها به صورت سالیانه انجام شود. همچنین از لحاظ هزینه نیز پرداخت هزینه چند ده هزار تومانی نسبت به هزینه آب و برق مصرفی و درمان بیماریهای احتمالی بسیار به صرفهتر است.
زمان تعویض پوشال کولر را چگونه تشخیص دهیم؟
اگر هر کدام از موارد زیر را مشاهده کردید، زمان تعویض پوشالها فرا رسیده است.
- وجود حشرات موذی بر روی پوشال کولر
- وجود آلایندهها بر روی پوشال
- عدم تخلیه آب در کف کولر و وجود کثیفی و آلودگی در آن
- وجود املاح روی پوشالها
عوض کردن پوشال با پد سلولزی
اخیرا به جای استفاده از پوشالهای از جنس چوب، از پدهای سلولزی استفاده میشود و سازندگان آنها میگویند این پدها علاوه بر مصرف آب کمتر در مدت خنک کردن فضا، در طولانی مدت نسبت به پوشالها کمتر آلوده میشوند و میتوان سالهای بیشتری از آنها استفاده کرد.
پدهای سلولزی از چه جنسی هستند؟
این پدها از نوعی کاغذ که مانند کرافت است تولید میشوند و پس از تغییر و تبدیلهای شیمیایی، در برابر تجزیه مقاومت زیادی پیدا میکنند. پدهای سلولزی به شکل لایههای عمودی و با زاویههای ۴۵ و ۶۰ درجه روی هم قرار میگیرند. هوا از فاصلههایی که بین این پدها وجود دارد، عبور میکند. شما هم میتوانید به جای استفاده از پوشال، این پدها را با ابعاد مناسب کولر آبی خود از بازار تهیه و از آنها استفاده کنید. بهتر است برای اولین بار از یک سرویس کار کولر برای نصب آنها کمک بگیرید.
مزایای استفاده از پدهای سلولزی
- این پدها قابلیت خود شویی دارند.
- استفاده از این پدها، از بروز هرگونه آلرژی و حساسیتهای مربوط به این موضوع جلوگیری میکند.
- این پدها خاصیت ضد قارچی دارند.
- پدهای سلولزی دوستدار محیط زیست هستند.
- عمر مفید این پدها بین ۳ تا ۵ سال است.
- مانند یک فیلتر هوا عمل میکنند.
- هیچ گونه آلودگی و گرد و غباری را به محیط وارد نمیکنند.
- رسوب زدایی پدها نسبت به پوشال راحتتر است.
- مصرف برق كمتر و راندمان خنک کنندگی بیشتری دارد.
- مناسب استفاده در مناطق گرم و خشک هستند.
- از پوشال معمولی بادوامتر هستند.
- تولید سرمایش بیشتری دارند.
معایب استفاده از پدهای سلولزی
این پدها بسیار گران هستند و تنها اگر در ابعاد بزرگ استفاده شوند، مقرون به صرفه هستند. بنابراین استفاده از این پدها معمولا در کولرهای خانگی توصیه نمیشود و برای تعویض پوشال در هنگام سرویس کولر آبی، بهتر است از همان پوشال معمولی استفاده کنید.
آشنایی با روشهایی برای صرفه جویی در مصرف آب و برق کولرهای آبی
- استفاده از سایبان باعث کاهش حدود ۳۵ تا ۵۰ درصدی مصرف آب و برق کولر آبی میشود.
- برای روشن و خاموش کردن کولر در ساعات اوج گرما و هنگام شب میتوانید از ریموت کنترل کولر استفاده کرد.
- همچنین طبق نکات گفته شده در فوق، یکی از روشهای مناسب برای کاهش مصرف آب و برق، تعویض به موقع پوشال است.
جمع بندی
در این مقاله در خصوص نحوه تعویض پوشال کولر آبی، زمان مناسب برای این کار، مزایا و معایب پوشال معمولی و پدهای سلولزی و نکاتی در این زمینه صحبت کردیم فراموش نکنید طبق موارد گفته شده در بالا تعویض پوشال کولر آبی در کنار مجموعهای از کارها مثل روغنکاری کولر و .. به صورت سالیانه در افزایش راندمان کولر تاثیر بسزایی دارد. امیدواریم که با خواندن این مقاله تعدادی از سوالات شما را پاسخ داده باشد. شما همچنین میتوانید سوالات خود را در بخش نظرات مقاله ثبت کنید یا با مشاوران ما در شرکت الوپایپینگ تماس بگیرید.
سوالات متداول
ابتدا پرههای کولر (دیوارههای کناری کولر) را از آن جدا کنید. برای این کار از دستگیرههایی که به شکل شیار در قسمت پایین پرههای کولر قرار دارند کمک بگیرید و پرهها را جدا کنید.
وجود حشرات موذی بر روی پوشال کولر
وجود آلایندهها بر روی پوشال
عدم تخلیه آب در کف کولر و وجود کثیفی و آلودگی در آن
وجود املاح روی پوشالها