آموزش هواگیری پکیج و رادیاتور
مدت زمان مطالعه: ۵ دقیقه
با شروع فصل سرما بسیاری از ما نیاز به آموزش هواگیری پکیج و رادیاتور پیدا میکنیم؛ زیرا قبل از اینکه مجددا شروع به استفاده از این وسایل کنید، باید هواگیری شوند. لذا در این مقاله از الو پایپینگ قصد داریم آموزش هواگیری پکیج و آموزش هواگیری شوفاژ رادیاتو را به شما ارائه دهیم.
فهرست مطالب
۴ دلیل اصلی برای تجمع هوا در رادیاتورها
یکی از رایجترین مشکلات سیستمهای گرمایشی، تجمع هوا است که موجب ایجاد صداهای عجیب و گرمایش ناکافی میشود. برای آشنایی با علت صدا دادن پکیج میتوانید مقاله ما را در این مورد مطالعه کنید. خوشبختانه، تخلیه هوا از پکیج و رادیاتور یک فرآیند ساده است؛ اما توصیه میشود که برای انجام این کار حتما با سرویس کار پکیج اصفهان تماس بگیرید تا با استفاده از اصولیترین روش هواگیری پکیج از بروز مشکلات دیگر جلوگیری شود. ۴ دلیل اصلی برای تجمع هوا در سیستمهای گرمایش مرکزی وجود دارد:
- پمپ آب بالای مخزن آب نصب شده باشد.
- به دلیل وجود زنگ زدگی در لولهکشی، هیدروژن در سیستم جمع شده است.
- نشتی باعث ورود هوا به سیستم شده و به دام افتاده است. (اگر دیگ بخار مجدداً تحت فشار باشد، این امر بیشتر رایج است).
- عدم استفاده از رادیاتورها و کاهش حجم آب درون لولهها و جایگزین شدن هوا به جای آب در داخل آنها
مشکلات ناشی از هواگیری نکردن پکیج
- آب خروجی از پکیج سرد و گرم میشود.
- صدای زیادی در رادیاتور ایجاد میکند.
- رادیاتور یکنواخت گرم نمیشود.
- خاموش شدن پکیج و روشن نشدن آن
- حرارت خارج شده از شوفاژ گرم و سرد میشود.
نشانههای نیاز به هواگیری در پکیج و رادیاتور
در آموزش هواگیری شوفاژ رادیاتور و پکیج گفته میشود که شما باید با نشانههای نیاز به هواگیری در این وسایل آشنا باشید. شما به عنوان مالک باید به صداهایی که از رادیاتور و سیستم گرمایشی در هنگام روشن شدن، کار کردن یا خاموش شدن تولید میشود حساس شوید. علائم تجمع هوا عبارتند از:
- صداهای زیاد و خش خش مانند.
- صدایی شبیه به تخلیه یا جاری شدن آب از لولهها.
- سرد شدن اتاقها بیش از حد معمول هستند و یا گرم نشدن پرههای رادیاتور
باید بدانید که آموزش هواگیری پکیج برای برندهای مختلف با هم متفاوت است و برای انجام هریک از این کارها حتما نیاز به حضور متخصص دارید. از سوی دیگر برای اینکه با آموزش هواگیری شوفاژ رادیاتور و آموزش هواگیری پکیج آشنا شوید باید با انواع شیرهای موجود برای هواگیری رادیاتورها آشنا باشید که در صورت حضور تعمیرکار پکیج ایران رادیاتور در اصفهان دیگر نیازی به آن نخواهید داشت.
شیرآلات دستی و اتوماتیک
همانطور که گفتیم در آموزش هواگیری پکیج دیواری باید با شیرها آشنا شوید. به طور کلی دو نوع شیر تخلیه هوا یا به عبارتی ایرونت برای سیستم های گرمایش آب گرم وجود دارد:
- شیر هواگیری دستی: شیر هواگیری ولومی و شیر هواگیری که با کمک پیچ گوشتی باز میشود، از انواع شیر دستی هستند. این شیرها دریچههای دستی هستند که افراد میتوانند برای آزاد کردن هوای درون رادیاتورها از آن استفاده کنند. آنها غالبا در جایی قرار دارند که احتمال تجمع هوا وجود دارد. هنگامی که متوجه صداهای مرتبط با تجمع هوا شدید، به سادگی مراحل بخش قسمت بعدی را در ارتباط با روش هواگیری پکیج دنبال و اجرا کنید.
- شیر هواگیری اتوماتیک: این نوع شیر هواگیری یک دریچه غیرفعال است که در طول زمان به تجمع هوا واکنش نشان میدهد. هنگامی که فشار اضافی در لولهها به نقطه خاصی میرسد، دریچه مجبور میشود تا هوا را از خود خارج کند. باید بدانید که این نوع شیرها به دلیل اتوماتیک بودن، در آموزش هواگیری پکیج و آموزش هواگیری شوفاژ رادیاتور جایی ندارند. ولی در نظر داشته باشید این شیرها ممکن است از کار بیفتند، بنابراین ممکن است لازم باشد شیر خود را بررسی یا حتی تعویض کنید.
آموزش هواگیری پکیج دیواری
برای اینکه روش هواگیری پکیج را بدانید، مراحل زیر را برای شیر هواگیری دستی خود دنبال کنید. فرقی نمیکند نوع سیستم گرمایشی شما و برند آن چه باشد. مراحل زیر برای هواگیری اکثر پکیجها یکسان خواهند بود؛ اما توصیه میشود که انجام این مراحل را به یک متخصص در زمینه برند سازنده محصول بسپارید. برای مثال با استفاده از خدمات تعمیر پکیج بوتان در اصفهان میتوانید با خیال راحت هواگیری پکیج خود را انجام دهید.
- پکیج خود را در بالاترین درجه ممکن تنظیم کنید و اجازه دهید رادیاتور شما گرم شود. این کار حدودا ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول میکشد. وقتی احساس که رادیاتور شما گرم شد، کل سیستم را خاموش کنید.
- به رادیاتور به نزدیکترین رادیاتور به پکیج مراجعه کنید و شیر هواگیری بررسی کنید. شیر معمولاً در بالای رادیاتور یا لوله قرار دارد و به یک پیچ گوشتی سر صاف یا یک کلید دریچه هوا نیاز دارد که در هر فروشگاه سخت افزاری موجود است.
- ظرفی را زیر شیر قرار دهید تا آب تخلیه شده درون آن بریزد و حولهای آماده داشته باشید. به آرامی دریچه را باز کنید؛ ممکن است مقداری آب خارج شود، اما هوای محبوس شده نیز آزاد میشود. به احتمال زیاد هنگامی که برای اولین بار دریچه را باز میکنید، صدای خش خش خفیفی خواهید شنید که نشانهای از خروج هوای محبوس شده از سیستم است.
- وقتی دیگر هوایی از شیر خارج نشد، آن را کاملا ببندید.
- این مراحل را در هر کدام از رادیاتورهای موجود در خانه خود تکرار کنید. معمولاً بهتر است از رادیاتورهای نزدیک به پکیج به سمت رادیاتورهایی که دورتر هستند حرکت کنید.
- وقتی همه رادیاتورها را هواگیری کردید، درجه روی پکیج را بررسی کنید تا فشار آب نرمال باشد (معمولا بین ۱ تا ۲٫۵ بار) و سپس سیستم گرمایشی خود را روشن کنید.
آموزش تنظیم فشار پکیج
پس از تکمیل کردن مراحل آموزش هواگیری پکیج و آموزش هواگیری شوفاژ رادیاتور باید نسبت به تنظیم فشار پکیج اقدام کنید. فشار نرمال اکثر پکیجها بین ۱٫۵ تا ۲ بار است. در صورتی که فشار پکیج در خارج از این محدوده بود تکنسین باید فشار پکیج را تنظیم کند.
بالا بردن فشار در پکیج
در مواقعی که فشار پکیج کمتر از ۱٫۵ بار باشد، برای بالا بردن فشار، شیر کوچک آبی رنگ که در زیر پکیج وجود دارد را باز کنید و درجه فشار سنج روی پکیج را زیر نظر بگیرید. تا زمانی که فشار به ۱٫۵ برسد آن را باز نگه دارید، پس از رسیدن به فشار مورد نظر، باید شیر آبی رنگ را ببندید.
پایین آوردن فشار در پکیج
اگر پس از تکمیل آموزش هواگیری پکیج دیواری فشار را کاهش ندهید، ممکن است پکیج روشن نشود. در چنین مواردی نیاز به آموزش هواگیری شوفاژ رادیاتور دارید یا باید با تعمیرکار رادیاتور شوفاژ در اصفهان تماس بگیرید. برای انجام این کار پیچ هواگیری را باز کنید تا مقداری هوا و آب خارج شود. در این شرایط حتما وضعیت مصرف گاز پکیج را چک کنید. همچنین در این مورد میتوانید مقاله روش کم کردن فشار پکیج ایران رادیاتور را مطالعه کنید
سخن پایانی
یکی از دلایلی که هوا وارد پکیج میشود این است که در برخی از موارد در زمان ورود آب به لولههای پکیج تاخیری در گردش آب صورت میگیرد. در طول زمانی که شما از پکیج و رادیاتورها استفاده میکنید، این هوا در لابهلای آب در حال گردش است که ممکن است در لوله، گیر بیفتد. در این صورت حتما نیاز به آموزش هواگیری پکیج و آموزش هواگیری شوفاژ رادیاتور دارید. توجه داشته باشید که برای رفع این مورد حتما از یک تعمیرکار مطمئن کمک بخواهید.
سوالات متداول
- برای انجام هواگیری پکیج در ابتدا چه اقدامی باید انجام دهیم؟
خاموش کردن یا از برق کشیدن پکیج - چه مشکلاتی ممکن است به علت هواگیری نکردن پکیج رخ دهد؟
آب خروجی از پکیج سرد و گرم میشود، صدای زیادی در رادیاتور ایجاد میکند، خاموش شدن پکیج و روشن نشدن آن و …چه زمانی پکیج را هواگیری کنیم؟ - چه زمانی پکیج را هواگیری کنیم؟
در آموزش هواگیری پکیج دیواری زمان مورد نیاز برای هواگیری پکیج و رادیاتور بسیار اهمیت دارد. این زمان به میزان استفاده از پکیج، مدل، برند، میزان فشار آب و حد ارتفاع منزل شما از زمین بستگی دارد. - اهمیت آموزش هواگیری پکیج دیواری چیست؟
در صورت هواگیری نشدن پکیج دیواری، ممکن است که سیستم گرمایشی شما دیگر روشن نشده و عملکرد آن دچار اختلال شود.