پکیج ایران رادیاتور یا بوتان؟
مدت زمان مطالعه: ۹ دقیقه
پکیج ایران رادیاتور یا بوتان، دغدغهای است که کسانی که برای ساختمان خود، میخواهند پکیج بخرند، با آن رو به رو هستند. این دو برند، از بقیه برندهای ایرانی پرفروشتر و معروفتر هستند و در تولیدات داخلی، رقابت بین این دو برند بیشتر به چشم میخورد. در ادامه شما را با این دو برند آشنا کرده و سپس به مقایسه آنها خواهیم پرداخت تا بتوانید انتخاب مناسبی را برای خود و بسته به شرایط ساختمان خود، انجام دهید. مشاوران ما در شرکت الوپایپینگ نیز در این زمینه به شما کمک خواهند کرد.
فهرست مطالب
آشنایی با برندهای بوتان و ایران رادیاتور
برای آشنایی با این دو برند، توضیحی در مورد هرکدام میدهیم. شرکت بوتان به تولید اولین آبگرمکن دیواری گازی در سال ۱۳۶۷ پرداخت و اولین پکیج دیواری خود را نیز در سال ۱۳۷۲ به بازار ارائه کرد. سابقه شرکت بوتان بسیار بیشتر است و این مورد سبب اعتماد بیشتر میشود. شرکت ایران رادیاتور نیز کار خود را ساخت رادیاتور آغاز کرد و سپس تولیدات خود را با ساخت مشعل، پکیج و … گسترش داد و تبدیل به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان وسایل گرمایش در ایران شد.
خرید پکیج ایران رادیاتور یا بوتان؟
برای مقایسه این دو برند، در ابتدا باید با ویژگیها، خصوصیات و عملکرد پکیج آشنا باشید. پس در این قسمت به بررسی سه خصوصیت اصلی پکیج میپردازیم و پس از آن دو برند را مقایسه میکنیم.
۱ . ظرفیت حرارتی پکیج
ظرفیت پکیج، یکی از مواردی است که در قیمت آن بسیار موثر است و با قیمت آن، رابطه مستقیم دارد. ظرفیت پکیجها متفاوت است و هر کس بسته به متراژ ساختمان خود و میزان مصرف آب گرم، مدلی که برایش مناسب است را انتخاب میکند. شما میتوانید برای انتخاب پکیج مناسب، از مشاوران ما در alopiping.com کمک بگیرید. به طور کلی از پکیج ۲۴ هزار کیلو کالری، برای آپارتمانهایی تا ۱۲۰ متر مربع و از پکیج ۲۲ هزار نیز که به تازگی تولید شده است، تا متراژ ۱۱۰ متر مربع استفاده میشود.
استفاده از پکیج با ظرفیت ۲۸ هزار برای آپارتمان بین ۱۲۰ تا ۱۸۰ متر مربع، مناسب است. متراژ بین ۱۸۰ تا ۲۷۰ نیز، به پکیجی با ظرفیت ۳۵ هزار نیاز دارد. پس توجه به متراژ ساختمان در هنگام خرید پکیج لازم است. هر دوی این برندها در ظرفیتهای مختلف و برای نیازهای مختلف، تولیدات خود را انجام میدهند. هم ایران رادیاتور و هم بوتان، تولیدات پکیج خود را از ظرفیت ۲۲ هزار انجام میدهند. بنابراین با ظرفیت حرارتی، نمیتوان انتخاب پکیج ایران رادیاتور یا بوتان را انجام داد.
۲ . داشتن فن برای پکیج و یا نداشتن آن
قبلا همه پکیجها بدون فن بودند ولی امروزه برخی پکیجها به فن مجهز هستند تا به اجبار دود و گازهای تولید شده را به بیرون هدایت کنند، که همین مورد سبب شده تا ایمنی آنها افزایش یابد و کارکردشان مطلوبتر شود. حتی گاهی اوقات طبق قوانین، فقط باید پکیج فن دار را برای ساختمان انتخاب کرد. البته پکیج فن دار، سر و صدای زیادی تولید میکند و اگر روی این موضوع حساس هستید، در انتخاب خود در زمان خرید، دقت کنید. شما میتوانید برای یافتن “علت صدا دادن پکیج هنگام روشن شدن” به لینک درج شده مراجعه فرمایید.
به طور کلی پکیجها به دو دلیل صدا تولید میکنند. یکی به دلیل وجود مشعل است که همه پکیجها این صدا را تولید میکنند و فقط میزان صدا در آنها تفاوت دارد. این مورد به کیفیت دستگاه و سرویس به موقع آن بستگی دارد. دلیل دیگر صدا دادن پکیج به علت داشتن فن است که در دستگاهها فن دار، در زمان کار فن برای خروج گازها، این صدا تولید میشود و باز هم میزان صدا، بسته به کیفیت دستگاه تفاوت دارد.
شرایط استفاده از پکیج بدون فن
- ساختمان شما باید بزرگتر از ۶۰ متر باشد.
- درز بندی ساختمان باید معمولی باشد. (درو پنجره، دو جداره نباشد.)
- اجرای دودکش سیمانی با قطر حداقل ۱۵ سانتی متر و ارتفاع بین ۳٫۵ متر تا ۱۵ متر در ساختمان انجام شده باشد.
- نباید این پکیج را در بالکن یا تراس نصب کرد چرا که باد سبب اختلال در عملکرد آن میشود.
شرایط استفاده از پکیج فن دار
- طول دودکش نباید از ۴ متر بیشتر شود و استفاده از هر زانویی، یک متر از طول دودکش کم میکند.
- طول دودکش، حداقل میتواند ۸۰ سانتی متر باشد. طول کمتر دودکش، چگالش را در آن ایجاد میکند.
- باید به این نکته توجه کنید که دودکش در هوای آزاد باشد.
- در پکیج فن دار، قدرت فن متناسب با دودکش به طول ۴ متر است، و اگر طول دودکش شما کمتر است، باید تغییراتی در جداره خارجی که مخصوص مکش اکسیژن از بیرون است، توسط نصاب صورت گیرد.
مقایسه پکیج ایران رادیاتور و بوتان از نظر داشتن یا نداشتن فن
به طور کلی اگر میخواهید نصب پکیج را در تراس یا بالکن انجام دهید، از پکیج فن دار و در غیر این صورت از پکیج بدون فن استفاده کنید. انتخاب پکیج ایران رادیاتور یا بوتان، از این نظر نیز ممکن نیست؛ چرا که هر دو شرکت، پکیج فن دار و بدون فن را تولید میکنند. به طور کلی پکیج فن دار، گرانتر از پکیج بدون فن است و برای مقایسه دو برند، باید هر دو پکیج یا فن دار باشند و یا بدون فن. در پکیج دیواری ایران رادیاتور، استفاده از FF در نام مدل، یعنی آن پکیج فن دار است و محفظه احتراق بسته دارد و استفاده از CF یعنی دستگاه بدون فن است. در پکیج دیواری بوتان، استفاده از s در آخر نام مدل نشانه فن دار بودن و استفاده از i در انتهای مدل، نشانه بدون فن بودن آن است.
۳ . تک مبدله یا دو مبدله بودن پکیج
یکی از مواردی که برای خرید پکیج ایران رادیاتور یا بوتان، به آن میرسید، انتخاب تک مبدله یا دو مبدله بودن پکیج است. مهمترین تفاوت پکیج تک مبدل و دو مبدل، در سیستم گرم کردن آب مصرفی به چشم میخورد. به طور کلی دو سیستم گرمایش در پکیج وجود دارد. یکی گردش آب گرم در رادیاتور برای گرمایش منزل و دیگری گرمایش آب گرم برای استفادههایی همچون شست و شو و… .
مزایا و معایب پکیج تک مبدله
در پکیج تک مبدله، گردش آب هر دو سیستم گرمایش، از یک مبدل حرارتی انجام میشود و به طور مستقیم، حرارت خود را از شعله میگیرد. به همین دلیل به سرعت آب داغ تولید میشود، از طرفی همین مورد، سبب شده تا پکیج زودتر رسوب بگیرد. همچنین ممکن است، نوسان دما در آب مصرفی به وجود آید. به طور کلی در پکیج تک مبله، نمیتوان دمای آب را کنترل کرد.
مزایا و معایب پکیج دو مبدله
در پکیج دو مبدله، دو مبدل اصلی و ثانویه وجود دارد. مبدل اصلی با شعله مشعل به صورت مستقیم ارتباط دارد و حرارت را از شعله میگیرد. به این ترتیب که آب مورد نیاز برای رادیاتورها از مبدل اصلی عبور کرده و به شیر سه راهه میرسد. در این صورت تصمیم اینکه آب به مدار گردش رادیاتور برود و یا وارد مبدل ثانویه شود، گرفته میشود.
اگر شما نیاز به آب گرم داشته باشید، آب گرم از سه راهه وارد مبدل ثانویه شده و دوباره آب سرد مصرفی، گرما را از آب گرم شده در مبدل اصلی میگیرد. در این صورت، این آب مستقیم با شعله ارتباط ندارد و به همین دلیل دچار نوسان دما نخواهد شد. همچنین قابلیت کنترل دما را دارد و از ایجاد رسوب زیاد، جلوگیری میکند. اگر هم دچار رسوب شود، راحتتر میتوان رسوب زدایی را انجام داد. ولی ایراد این مدل پکیج، این است که زمان بیشتری طول میکشد تا آب مصرفی گرم شود و اینکه استهلاک این نوع پکیج بسیار بالاست.
مقایسه پکیج ایران رادیاتور و بوتان از نظر تک مبدله یا دو مبدله بودن
برای اینکه بتوانید در زمان خرید پکیج ایران رادیاتور یا بوتان راحتتر تصمیم گیری کنید، باید ابتدا ظرفیت حرارتی پکیج، فن دار یا بدون فن بودن و تک یا دو مبدله بودن را انتخاب کنید و در نهایت، بین مدلهای این دو برند، انتخاب مناسبی داشته باشید. این دو برند، هر دو معتبر هستند و خدمات مناسبی دارند. در برند ایران رادیاتور، شروع نام مدل با B نشانه تک مبدله بودن و شروع با E, M, K, L نشانه دو مبدله بودن است. شرکت بوتان نیز بیشتر مدلهایش دو مبدله هستند.
بررسی برخی ویژگی های پکیج
حال در ادامه میخواهیم برای انتخاب بهتر بین پکیج ایران رادیاتور یا بوتان، ویژگیهای دیگری را نیز بررسی کنیم تا به این ترتیب، بتوانید گزینه مناسب خود را پیدا کنید.
۱ – سیستم ضد یخ زدگی : اگر محل نصب پکیج شما در تراس یا بالکن باشد، این سیستم جلوی یخ زدن پکیج را میگیرد و وجود آن لازم است.
۲ – نمایشگر عیب یاب دیجیتال : این خصوصیت، برای تعمیر پکیج بسیار کارآمد است؛ چرا که به تشخیص ایراد دستگاه کمک میکند.
۳ – سیستم توربولاتور : این سیستم از رسوب گیری سریع پکیج، جلوگیری میکند. اساس عملکرد این سیستم به این صورت است که با آشفته کردن جریان درون پکیج، جلوی چسبیدن املاح آب، به جداره داخلی پکیج را میگیرد. این ویژگی برای مکانهایی که املاح آب در آنجا زیاد است، بسیار مناسب است. مدل پارما بوتان، یکی از مدلهایی است که این قابلیت را دارد.
۴ – هیدرولیک ست : دو نوع هیدرولیک ست در پکیجها وجود دارد. شرکت ایران رادیاتور، در تولیدات خود، هیدرولیک برنجی را به کار میبرد. برنج به دلیل اینکه از مس و روی تشکیل شده است، مقاومت بالایی دارد. شرکت بوتان در تولیدات خود، هیدرولیک ست پلیمری را به کار میبرد که بهداشتیتر است و دیرتر دچار رسوب میشود.
جمع بندی
در این مقاله تمام نکاتی که برای انتخاب یک پکیج مناسب نیاز دارید را بررسی کردیم. حال میتوانید با دید بهتری پکیج ایران رادیاتور یا بوتان را انتخاب کنید. شرکت الوپایپینگ هم شما را در این زمینه راهنمایی خواهد کرد. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و پاسخ سوالات خود را دریافت کرده باشید.
سوالات متداول
- سه خصوصیت اصلی پکیج که در هنگام خرید آن اهمیت دارد، چیست؟
۱ . ظرفیت حرارتی پکیج ۲ . داشتن فن برای پکیج و یا نداشتن آن ۳ . تک مبدله یا دو مبدله بودن پکیج - برای انتخاب بهتر بین پکیج ایران رادیاتور یا بوتان، چه ویژگیهایی مهم است؟
۱ – سیستم ضد یخ زدگی ۲ – نمایشگر عیب یاب دیجیتال ۳ – سیستم توربولاتور ۴ – هیدرولیک ست