عیب یابی پمپ آب خانگی چگونه انجام میشود؟
مدت زمان مطالعه: ۷ دقیقه
عیب یابی پمپ آب خانگی موضوعی است که در این مقاله میخواهیم دربارهی آن صحبت کنیم. با گذشت زمان تمامی تجهیزات، مخصوصا تجهیزات الکتریکی، مستهلک میشوند و دیگر قابل استفاده نیستند. در این راستا، طرز استفاده از این تجهیزات نیز، در زمان خرابی آنها، تاثیرگذار است و به زمان خرابی وسایل، سرعت میدهد. نحوه استفاده از تجهیزات بسیار مهم است. برای مثال اگر شما بهترین برند پمپ آب موجود در بازار را نیز خریداری کرده باشید، ولی نکات ایمنی و نحوه صحیح استفاده از محصول را رعایت نکنید، به سرعت موجب خرابی پمپ آب خود میشوید. در این صورت باید برای تعمیر آن، هزینههای سنگینی را پرداخت کنید. اما این نکته را هم در نظر بگیرید که همانطور که استفاده نادرست شما، عمر محصول را کاهش میدهد، اگر از محصول به درستی استفاده کنید نیز، میتوانید عمر دستگاه خود را افزایش دهید. گاهی ممکن است شما یک محصول ارزان قیمت و بدون برند را بخرید ولی با استفاده درست، رعایت اصول اولیه و نگهداری مناسب از دستگاه، پمپ آب شما بدون هیچ مشکلی تا چندین سال به درستی و با راندمانی بالا کار کند. اگر سوالی در این زمینه دارید، میتوانید از مشاوران ما در الوپایپینگ راهنمایی بگیرید.
فهرست مطالب
نکات مورد نیاز برای پیشگیری از خراب شدن و نیاز به عیب یابی پمپ آب
در این قسمت از مقاله، میخواهیم شما را با نکاتی آشنا کنیم تا با رعایت آنها، از شر هزینههای سنگین تعمیرات و یا خرید قطعات و دستگاه، راحت شوید. بهتر است این نکات را از ابتدای نصب پمپ آب و پیش از خراب شدن آن اجرا کنید تا دچار مشکلات مختلف نشوید.
نوسانات برق در ایران را دست کم نگیرید!
همانطور که میدانید برق شهری در ایران، استانداردهای لازم را ندارد و گاهی اوقات، دچار قطعی ناگهانی میشود. همین امر نیز سبب میشود تا عمر الکتروموتور کاهش یابد و یا موتور پمپ بسوزد. به همین دلیل برای افزایش طول عمر پمپ آب و کاهش نیاز به عیب یابی پمپ آب خانگی، لازم است که از محافظ برق استفاده کنید. البته باید به این نکته هم توجه کنید که در زمان خرید محافظ برای پمپ، نوع پکیجی را انتخاب کنید، نه نوع معمولی. این موضوع به دلیل مصرف زیادتر پمپ آب از مصارف خانگی و معمولی است.
در زمان خرید پمپ، به نوع آن و تناسب آن با هدفتان دقت کنید.
هر پمپ کاربرد متفاوتی دارد. بعضی پمپها مخصوص آب تمیز هستند و در صورت خرید و استفاده از آنها، باید بدانید که اگر ناخالصی و ماده جامد معلق به درون آنها وارد شود، دچار خرابی میشوند. چرا که معمولا از یک نوع پروانه خاص در این پمپها استفاده میشود تا فشار بالا را ایجاد کند. ورود ناخالصی به درون پمپ، ممکن است به پروانه آسیب بزند و یا آن را بشکند و همچنین به الکتروموتور فشار وارد کند و آن را از کار بیندازد. در نتیجه حتما در زمان خرید پمپ، به نوع آن دقت کنید. مثلا پمپ کفکش برای زمانی مناسب است که میخواهید تخلیه آب زلال را از تانکرهای آب انجام دهید و لجنکش برای زمانی است که به پمپاژ آب همراه با گل و لای و… نیاز است. در این مورد مقاله نکات مهم در خرید پمپ آب را مطالعه کنید.
استفاده از صافی یا فیلتر در دهانه ورودی پمپ آب
بهتر است نصب یک صافی را در دهانه ورودی پمپ آب خود انجام دهید تا جلوی ورود آشغالها و ناخالصیهای احتمالی به پمپ را بگیرد. در این صورت دیرتر به عیب یابی پمپ آب خانگی نیاز پیدا میکنید. با سپردن این کار به نصاب پمپ آب در اصفهان دیگر نگران این مسئله نخواهید بود.
به موارد مهم در نگهداری از پمپ توجه کنید
باید مواردی همچون چک کردن دورهای پمپ، بررسی و اطمینان حاصل کردن از صحت کارکرد پمپ، آماده کردن پمپ برای فصول سرد و … را انجام دهید و در انجام آنها کوتاهی نکنید. در این صورت، اگر با مشکلی مواجه شوید، پیش از اینکه خرابی شدید شود، میتوانید در اسرع وقت آن را شناسایی و برطرف کنید.
مشکلات عمده و عیب یابی پمپ آب خانگی
در این قسمت، میخواهیم شما را با مشکلات رایج پمپ آب آشنا کنیم و نحوه رفع آن مشکل را نیز بیان کنیم.
کم شدن فشار آب (جریان) در پمپ
برای اینکه بتوانید دلیل کاهش فشار آب را بیابید و عیب یابی پمپ آب خانگی را انجام دهید، باید ابتدا ظاهر پمپ و لولهها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که نشتی و گرفتگی درون آنها وجود ندارد. در مرحله بعدی نیاز است که میزان فشار آب موجود در پمپ را به کمک یک مانومتر یا فشارسنج اندازه بگیرید و مقایسه این اعداد را با چارت پمپ انجام دهید. البته بهتر است که این کار را به افراد متخصص در این زمینه بسپارید. Alopiping میتواند در این مرحله به شما کمک کند. حال که به کمک مانومتر، افت فشار غیر عادی را یادداشت کردید، باید به تغییر محل مانومتر بپردازید تا به این ترتیب، بتوانید منشا این افت فشارها را بیابید. در نهایت نیز با یکی از موارد زیر مواجه خواهید شد که باید قطعه مورد نظر را تمیز، تعمیر و یا تعویض کنید.
- ساییدگی پروانهها
- وجود گرفتگی در لولههای ارتباطی
- نشتی در پمپ، واشرها و یا اتصالات
- خراب شدن الکتروموتور و نیم سوز شدن آن
کاهش سرعت شروع به کار پمپ آب
اگر پمپ آب شما پس از روشن شدن، برای شروع به کار، زمان بیشتری را نسبت به قبل نیاز دارد و به اصطلاح کند شروع به کار میکند، یعنی دچار مشکل شده است. معمولا دلیل اصلی این مشکل، افزایش فاصله لقی (فضای خلاصی) پمپ میباشد ولی اگر در این قسمت مشکلی وجود نداشت، برای عیب یابی پمپ آب خانگی به بررسی موارد زیر بپردازید.
- خرابی یا نیم سوز شدن الکتروموتور
- هوا گرفتن پمپ
- وجود گرفتگی در لولهها و اتصالات
- فرسوده شدن آبشکن پیچک
- سفت بودن پیچ واشر
- وجود نشتی در اتصالات
در آخر شما میتوانید محل مشکل را به کمک تست حداکثر خلا پیدا کنید.
صدای زیاد پمپ آب
معمولا دلایلی مانند خرابی بلبرینگها و یا پروانه پمپ و عدم نصب صحیح و مستحکم در محل استقرار پمپ، سبب ایجاد صدا توسط پمپ میشوند. اگر صدای شنیده شده، شبیه برخورد یک گلوله با سطح فلزی است، با حفره شدن پرهها و بخش داخلی پمپ مواجه هستید. این مشکل به دلیل مسدود شدن صافی گرفتگی یا افتادگی یکی از رینگها، حبابزایی (کاویتاسیون) و… به وجود آمده است. برای اینکه بتوانید صدا را راحتتر تشخیص دهید و عیب یابی پمپ آب خانگی را انجام دهید، میتوانید برای زمان بسیار کم، پمپ را بدون آب روشن کنید. در صورتی که صدا هنوز هم شنیده شود، مشخص است که مشکل مکانیکی وجود دارد و اگر دیگر صدا وجود نداشت، با مشکل هیدرولیکی مواجه هستید. البته حتما به این نکته توجه کنید که پمپ را فقط چند ثانیه میتوانید بدون آب روشن کنید و اگر این زمان زیاد شود، سبب داغ شدن و سوختن الکتروموتور میشوید. در این صورت شاید پمپ شما نیاز به روغن کاری داشته باشد که باید مقاله آموزش روغن کاری پمپ آب خانگی را مطالعه کنید.
داغ شدن بیش از حد پمپ آب
ه این نکته توجه کنید که در زمان عیب یابی پمپ آب خانگی، به هیچ عنوان نباید بلافاصله پمپ داغ شده را باز کنید. ابتدا باید کمی منتظر بمانید تا پمپ خنک شود و بتوانید آن را لمس کنید. همچنین ممکن است پس از خنک شدن نیز با فشار ناگهانی داخل پیچک پمپ مواجه شوید؛ بنابراین باید خیلی در این مرحله مراقب باشید. پس از خنک شدن کامل پمپ، محل مشکل را بیابید و ببینید که دلیل داغ شدن پمپ، کدامیک از موارد زیر است.
- انسداد پمپ یا دریچه خروج هوا
- خروج پروانه از جای اصلی خودش
- برق نامناسب
- وجود مشکل در الکتروموتور پمپ
- خرابی بلبرینگها
- عدم ورود سیال کافی به پمپ
جمع بندی
در این مقاله در خصوص مشکلات رایج پمپ آب خانگی و نحوه عیب یابی آنها صحبت کردیم. همانطور که گفته شد با رعایت یک سری اصول از ابتدای نصب پمپها، میتوانید طول عمر آنها را افزایش دهید. همچنین بهتر است در زمان خرید پمپ، از برندهای معتبر و دارای گارانتی استفاده کنید. این نکته نیز قابل توجه است که تعمیر پمپها کاری تخصصی است و بهتر است آن را به متخصصان در این حوزه بسپارید. شرکت الوپایپینگ برای عیب یابی پمپ آب خانگی و تعمیر و سرویس پمپ آب خانگی در اصفهان به شما کمک خواهد کرد.
سوالات متداول
کم شدن فشار آب (جریان) در پمپ، کاهش سرعت شروع به کار پمپ آب، صدای زیاد پمپ آب، داغ شدن بیش از حد پمپ آب
توجه به نوسانات برق – تناسب میان پمپ و کاربرد مدنظر – استفاده از صافی یا فیلتر در دهانه ورودی پمپ آب – توجه به نگهداری پمپ
سلام وقت بخير
من خونم در طبقه ٤ هست و پمپ آب هم داريم ولي بعضي وقتها پمپ كار نميكنه بايد برم از برق بكشم درباره بزنم تو برق تا پمپ شروع به كار كنه مشكل از كجاست مثل ري استارت كردن ميشه براش
سلام وت بخیر. این مشکل بخاطر نوسانات برقی هست که در برد شما تاثیرگذاره. برای دوری از این مشکلات می تونید از سیستم های بهتری مثل هدفیکس استفاده کنید
گاهی پمپ کار نمیکند برق راقطع وصل میکنم درست میشه مشگل ازچیه
سلام وقت بخیر. این مشکل به علت نوساناتی هست که در برد شما ایجاد شده و با خاموش و روشن شدن برد ریست میشه. بهتره حتما از یک محافظ برق استفاده کنید.