تعویض تیوپ منبع انبساط (آشنایی با تمامی نکات مربوط به منبع تحت فشار)

مدت زمان مطالعه: ۸ minute

تعویض تیوپ منبع انبساط یکی از خدماتی است که توسط تیم الوپایپینگ و در خصوص تاسیسات ساختمان انجام می‌شود. در این مقاله قصد داریم در مورد تیوپ مخزن تحت فشار، دلایل خرابی تیوپ و نحوه تعویض آن صحبت کنیم. در پایان مقاله اگر در این زمینه یا در زمینه تعمیر پمپ آب ساختمان در اصفهان سوالی داشتید، می‌توانید از مشاوران ما کمک بگیرید.

تعویض تیوپ منبع انبساط با الوپایپینگ

منبع تحت فشار پمپ آب خانگی چیست؟

قبل از اینکه شما را با نحوه تعویض تیوپ منبع انبساط آشنا کنیم، بهتر است ابتدا بدانید که منبع تحت فشار پمپ آب خانگی دقیقا چیست. معمولا پمپ‌های آب خانگی، مخزن تحت فشار دارند. استفاده از مخزن تحت فشار در کنار پمپ آب خانگی سبب عملکرد صحیح پمپ آب خانگی، افزایش کارایی آن، جلوگیری از مصرف بیش از حد انرژی، افزایش طول عمر پمپ آب و … است. 

آشنایی با نحوه عملکرد منبع تحت فشار پمپ آب

درون منبع تحت فشار پمپ آب خانگی، یک عدد تیوپ پلاستیکی وجود دارد که می‌توان آن را به کمک باد پر کرد. باید میزان باد درون پمپ آب را تنظیم کرد و بسیار مهم است که اندازه باد حدود ۲۵ تا ۳۵ psi باشد. تیوپ داخل منبع تحت فشار، قسمت خشک منبع است و آن قسمتی که با آب پر می‌شود، قسمت تر منبع می‌باشد. مقدار آب مورد نیاز، با توجه به فشار باد داخل توپ به درون پمپ آب خانگی فرستاده می‌شود. در نتیجه باید تیوپ داخل منبع سالم باشد و به میزان حجم باد داخل پمپ نیز اهمیت دهید تا روند کار پمپ و منبع به درستی انجام شود. این موضوعی است که نصاب پمپ آب در اصفهان باید در زمان نصب به آن دقت کند.

دلایل خرابی تیوپ

با گذشت زمان و افزایش عمر منبع و تیوپ داخل آن، تیوپ، حالت لاستیکی خود را از دست می‌دهد. این مورد یکی از دلایل اصلی برای خرابی منبع تحت فشار پمپ آب خانگی است. سوراخ شدن تیوپ، دلیل دیگر برای خرابی و تعویض تیوپ منبع انبساط است. دلایل مختلفی مانند زنگ زدن بدنه منبع و باد شدن اضافی سبب سوراخ شدن تیوپ می‌شود.
در این شرایط تنها باید برای رفع مشکل، تیوپ منبع تحت فشار پمپ آب خانگی را تعویض کنید. برخی افراد در این شرایط سعی می‌کنند که تیوپ منبع تحت فشار را تعمیر کنند ولی در واقع، تعمیر تیوپ در این موارد، کارایی ندارد.

بررسی مراحل تعویض تیوپ منبع انبساط پمپ آب خانگی

  • در اولین مرحله از تعویض تیوپ منبع انبساط، باید به جدا کردن منبع تحت فشار از سیستم لوله کشی بپردازید.
  • در مرحله دوم، کلاهک شیر هوای سوزنی را بردارید و برای تخلیه هوا، پین آن را فشار دهید.
  • در سومین مرحله از تعویض تیوپ منبع تحت فشار، برای تخلیه کامل آب درون منبع، آن را روی زمین بخوابانید. سپس به کمک آچار، مهره‌های فلنج از انتهای منبع را باز نمایید.
  • در چهارمین مرحله، با حرکت دورانی دست، اقدام به پیچاندن تیوپ کنید و آن را به سمت بیرون بکشید.
  • حال باید به کمک سمباده، هر گونه ناصافی و رسوبات احتمالی که داخل منبع فلزی و لبه‌های آن وجود دارد را تمیز کنید.
  • سپس برای راحت‌تر شدن عملیات نصب تیوپ، باید آن را به پهلو بخوابانید.
  • در این مرحله باید فشرده و لوله کردن (مانند چلاندن لباس) تیوپ جدید را با حرکت دورانی دست انجام دهید و آن را به درون محفظه فلزی هل دهید.
  • بعد از اینکه لبه تیوپ و لبه محفظه فلزی چفت شد (اگر نیاز است، کمی آن را به بیرون بکشید تا چفت شود)، به کمک دستان خود،  پیچ و تاب‌های تیوپ را رفع نمایید.
  • در این مرحله از تعویض تیوپ منبع انبساط، ابتدا باید از اینکه لبه خارجی تیوپ روی دهانه محفظه فلزی به طور صحیح قرار گرفته است، مطمئن شوید. سپس بعد از کنترل آن، به قرار دادن اتصال فلنچ روی دهانه محفظه فلزی بپردازید.
  • نحوه قرارگیری فلنج‌ها باید به گونه‌ای باشد که لبه‌های تیوپ، به خوبی پوشانده شود تا بعد از اینکه پیچ‌ها را بستید، آب‌بندی منبع به طور کامل انجام شود.
  • برای نگه داشتن فلنج، از یک مهره استفاده می‌شود. در این مرحله باید توسط آچار مخصوص، این مهره را به صورت ضربدری محکم کنید.
  • در این مرحله از تعویض تیوپ منبع تحت فشار، باید پیش از آنکه منبع تحت فشار را به شبکه متصل کنید، به کمک تلمبه یا کمپرسور آن را به میزان مورد نیاز باد کنید. همچنین می‌توانید برای باد کردن آن‌، از آپاراتی‌ها کمک بگیرید.
  • میزان فشار باد اولیه باید حدود ۰٫۱۴ بار یا حداکثر ۱۰ درصد کمتر از فشار استارت پمپ منزل شما باشد. به این نکته توجه کنید که اگر میزان باد کمتر از مقدار استاندارد باشد، عمر تیوپ را کاهش می‌دهد.
  • در آخرین مرحله از تعویض تیوپ منبع انبساط، قبل از اینکه اتصال به شبکه آبرسانی ساختمان را انجام دادید، باید برای اینکه درزگیری کامل و آب بندی تکمیل شود، به کمک نوار تفلون، دور اتصال خروجی فلنج را بپوشانید.
آشنایی با منبع انبساط - الوپایپینگ

ترکیدگی تیوپ و نیاز به تعویض تیوپ منبع انبساط

  • خارج شدن آب از پین شیر سوزنی، نشانه پاره شدن تیوپ منبع تحت فشار است.
  • اگر زمان خروج آب از شیرآلات ساختمان، هوا نیز خارج شود، یعنی تیوپ منبع دچار پارگی شده است.
  • مورد دیگری که می‌تواند نشانه ترکیدگی تیوپ منبع تحت فشار باشد، تغییر در مزه و بوی آب شرب است. اگر با تغییر در ساختار آب مواجه شدید و متوجه تغییر در کیفیت و ظاهر آن از جمله طعم، بو، رنگ، مزه و … شدید، ممکن است منبع تحت فشار شما خراب شده باشد.
  • اگر منبع پر یا نیمه پر است ولی آبی از آن خارج نمی‌شود، باید بدانید که تیوپ منبع پاره شده است.
  • یکی از نشانه‌های اصلی برای خرابی و نیاز  به تعویض تیوپ منبع انبساط، خاموش و روشن شدن مداوم پمپ آب است. در این شرایط باید هرچه سریع‌تر برای برطرف کردن مشکل، اقدامات لازم را انجام دهید. در غیر این‌صورت ممکن است با مشکلات جدی‌تری مواجه شوید.

 

نحوه رفع مشکل ترکیدگی تیوپ منبع تحت فشار

نظر بیشتر تکنسین‌ها این‌گونه است که در صورت وجود خرابی و یا پارگی در تیوپ منبع تحت فشار، باید آن را تعویض کنیم. یعنی تعویض تیوپ منبع انبساط را تنها راهکار رفع این مشکل می‌دانند که بسیار درست است. زمانی که با پارگی تیوپ منبع تحت فشار آب مواجه می‌شوید، آب به قسمت‌های دیگر مخزن فولادی وارد می‌شود. در ادامه، سقوط تیوپ به پایین منبع انبساط بسته رخ می‌دهد که این مورد نیز، از تخلیه آب از منبع جلوگیری می‌کند. در این شرایط، پمپ آب نمی‌تواند تزریق آب به داخل منبع انبساط بسته را انجام دهد. حتی اگر بتواند تزریق را انجام دهد نیز، تیوپی که سقوط کرده است، به هم چسبیده است و بنابراین میزان آب اندکی به آن وارد می‌شود. در این شرایط با باز کردن شیر آب توسط مصرف کننده، پمپ به‌صورت پی‌درپی خاموش و روشن می‌شود.

چرا تیوپ منبع تحت فشار، سوراخ می‌شود؟

وجود رسوبات و ذرات معلق، دلیل اصلی سوراخ شدن تیوپ منبع تحت فشار است. اما با رعایت برخی نکات، می‌توانیم از این مشکل جلوگیری کنیم. در این قسمت به بررسی نکات مورد نیاز برای جلوگیری از سوراخ شدن تیوپ منبع انبساط می‌پردازیم.

  • خشک بودن مکان نصب
  • نصب نمودن منبع تحت فشار به صورت تراز
  • انتخاب درست حجم منبع تحت فشار
  • برداشتن ناصافی سطح داخلی منبع هنگام تعویض تیوپ
  • تنظیم مداوم فشار باد تیوپ
  • نصب منبع ذخیره آب قبل از پمپ

نحوه تنظیم میزان فشار باد مخزن تحت فشار پمپ آب خانگی

در زمان نصب مخزن تحت فشار در هر پروژه ساختمانی، باید فشار باد را مجددا تنظیم کنید. میزان فشار باد درون مخزن، همواره باید کمی کمتر از میزان فشار استارت پمپ باشد ( حدود ۲psi یا ۰٫۱۴ بار). همیشه باید قبل از اینکه  آب وارد مخزن تحت فشار شود و یا بعد از اینکه آب به طور کامل از داخل مخزن تحت فشار خالی شود، تنظیم فشار را انجام دهید.

تعویض تیوپ منبع انبساط-alopiping

جمع بندی

در این مقاله در خصوص منبع تحت فشار صحبت کردیم و شما را با نحوه عملکرد آن آشنا کردیم. همچنین مباحثی از قبیل نحوه تعویض تیوپ منبع تحت فشار، بررسی دلیل و نحوه رفع سوراخ موجود در تیوپ، تنظیم باد مخزن و … را بررسی کردیم. قابل ذکر است که شما می‌توانید برای عملکرد آسان‌تر و افزایش راندمان پمپ خود از ست کنترل استفاده کنید. برای آشنایی با ست کنترل به مقاله ست کنترل چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟ مراجعه نمایید. اگر سوالی در زمینه نحوه تعویض تیوپ منبع انبساط دارید، می‌توانید از مشاوران ما در الوپایپینگ کمک بگیرید.

سوالات متداول

دلایل خرابی تیوپ و نیاز به تعویض تیوپ منبع انبساط چیست؟

افزایش طول عمر تیوپ، سوراخ شدن تیوپ

برای جلوگیری از سوراخ شدن تیوپ منبع انبساط چه کاری انجام دهیم؟

مکان نصب را خشک نگه دارید - منبع تحت فشار به صورت تراز نصب کنید - حجم منبع تحت فشار را مناسب با منزلتان انتخاب کنید

3.7/5 - (14 امتیاز)
سوال فنی داری از ما بپرس!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *